Okula geri döneceği günü iple çekiyor (VİDEO)

Perthes hastalığı nedeniyle fazla hareket etmemesi gereken minik Tanem, okula geri döneceği günü iple çekiyor.

Okula geri döneceği günü iple çekiyor (VİDEO)

Perthes hastalığı nedeniyle fazla hareket etmemesi gereken minik Tanem, okula geri döneceği günü iple çekiyor.

25 Aralık 2017 Pazartesi 10:18

Çanakkale’de doğuştan kalça çıkığı olan 10 yaşındaki Tanem Çam, daha sonra çocuk ortopedisinin önemli hastalıklarından birisi olan Perthes hastalığına yakalandı. Hastalığı sebebiyle fazla hareket etmemesi gereken minik Tanem, eğitimine aksattırmadan devam ediyor. Çanakkale’de yaşayan Erdal–Sevtap Çam çiftinin ilk kızları olan Tanem Çam, doğuştan kalça çıkığı ile dünyaya gözlerini açtı. Doğduğu andan itibaren sürekli tedavi olan minik Tanem bu süre zarfında eğitim hayatını hiç aksattırmadı. İlkokulu Mustafa Kemal İlkokulunda okuyan minik Tanem, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Turgut Reis Ortaokulu’na kaydoldu. Yeni bir okul heyecanı yaşan Tanem’in bu heyecanı yakalandığı Perthes hastalığı ile yarım kaldı. Hastalığı sebebiyle kendisine atel takılan Tanem’in eğitiminden geri kalmaması için ailesi ve okul yönetimi seferber oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın evde eğitim sistemi programı kapsamında eve gelen öğretmenleri Tanem’in derslerinden geri kalmamasını özveriyle sağlıyorlar. Öğretmenlerinin her akşam evine gelip ders verdiği Tanem Çam, tedavi sürecinin bitmesini ve ayağa kalkacağı günü iple çekiyor. Kızının kalça çıkıklığı ile doğduğunu söyleyen Baba Erdal Çam, ilk 5-6 yıl kalça çıkıklığı ile uğraştıklarını söyledi. Kalça çıkıklığı tedavisini güzel bir şekilde sonuçlandırdıklarını belirten baba Erdal Çam; “Kalça çıkıklığından sonra 9-10 yaşına kadar herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Daha sonra bu yıl yaz ayları gibi yürüyüş bozuklukları başladı. Doktora gittiğimizde Perthes rahatsızlığı olduğu söylendi, kısacası kemik erimesi” dedi. Bununla ilgili gerekli hastanelere ve doktorlara başvurduklarını dile getiren baba Erdal Çam; “Tanem’in bu şekilde tedavi edileceği, en az 1 yıl atelin içerisinde kalacağı söylendi. Bizde bu ateli kullanmaya başlayalı 6 ay gibi bir süre oldu. Şu anda rahatsızlığımızın yüzde 50’si iyi sonuçlandı, iyi gidiyor. İnşallah 4-5 ay sonra bu atelden kurtulmuş olacağız. Tanem’de okuluna yürüyerek, koşarak gidecek diye umuyoruz” şeklinde konuştu.

Kızının sağlık sorununu çözdükten sonra Tanem’in eğitimi ile ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen baba Erdal Çam sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunu biraz araştırdığımızda Milli Eğitim Bakanlığı’nın evde eğitim ile ilgili bir programının, faaliyetinin olduğunu öğrendik. Bununla ilgili gerekli başvuruları yaptık. En kısa zamanda gerekli belgeleri alıp okula teslim ettikten sonra Tanem’in evde eğitim süresi başlamış oldu.”

Okul kaydına yürüyerek geldi

Tanem’in 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında okullarına yürüyerek okul kaydına geldiğini söyleyen Turgut Reis Ortakokulu Müdürü Şule Yıldızoğlu; “Kısa bir süre sonra ailesi onun yürüyemediğini ve okula gelemeyeceğini söylediğinde biz evde eğitimin onun için uygun olacağını düşündük ve resmi yazışmalarımızı yaparak izin aldık. Tüm öğretmenlerimizle beraber, el birliği ile Tanem’e her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Şu an Tanem artık eğitimlerinin ortasına geldi, oldukça da başarılı ilerliyor” dedi.

Özkan’dan ziyaret

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’da, öğretmenlerinin eğitimi için seferber olduğu minik Tanem ve ailesini “Evim Okulum, Okulum Evim” projesi kapsamında ziyaret etti. Minik Tanem ile yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürü Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğünce yürütülen evde eğitim sistemi hakkında bilgiler vererek; “Türkiye’de yaşayan her ferdin eğitim alma hakkının bir başka göstergesi bu akşam buradaki yaptığımız çalışma. Öğrencilerimizin farklı nedenlerle okula devam edemediği durumlarda biz yine bu eğitim çalışmalarını evde eğitim modeli içinde devam ettiriyoruz. Öğrencilerimiz temel derslerini yine okulundaki ilgili öğretmenleri marifetiyle evinde belli periyotta, arkadaşlarımızın katılımı, destekleriyle bu eğitimlerini yürütüyoruz. Aynı şekilde normal bir öğrenci gibi değerlendirmeleri, tüm iş ve işlevleri yine diğer öğrenci arkadaşlarından geri kalmaksızın yürütülüyor” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, minik Tanem’e hediye vererek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 25.12.2017 15:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol