Biga Kitap Festivali Kapılarını Açıyor

Biga Belediyesi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 22 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde Biga Kitap Festivali düzenlenecek.

Biga Kitap Festivali Kapılarını Açıyor

Biga Belediyesi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 22 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde Biga Kitap Festivali düzenlenecek.

15 Şubat 2020 Cumartesi 13:26
Biga Kitap Festivali Kapılarını Açıyor

Biga Belediyesi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 22 Şubat 2020 Cuma - 1 Mart 2020 Pazar tarihleri arasında düzenlenecek olan Biga Kitap Festivali program içeriği hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Biga Belediyesi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Meclis Üyesi Jale Kırbaş, Özel Kalem ve Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Yavuz, Biga’daki kitabevi sahipleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga Kitap Festivali tanıtım toplantısına hoşgeldiniz. Öncelikle bu süreçte bize destek olan Biga’daki kitabevlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze ve müdür yardımcımıza çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlik hep birlikte istişareler sonucunda ortaya çıktı. İnşallah çok güzel bir şekilde kitap festivalimizi gerçekleştireceğiz. Festivalimize 28 yazarımız katılacak. Yerel dinamiklerimizden Biga’daki dört kitabevinin temsil ettiği 24 yayınevini yer alacak. 14 söyleşimiz, 23 imza programımız olacak. Özellikle 9 gün süren kitap festivalimizin her akşamı söyleşi ve imza programı gerçekleşecek. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Bigalı yazarların onur konuğu olarak katılacağını ifade eden Başkan Erdoğan, “Bizler bir kitap medeniyetinin çocuklarıyız. Hayatı anlamlandırmak, istikamet üzere yaşamak için kitapla şereflenmiş bir milletin mensuplarıyız. Hepimizin hemfikir olduğu gibi kitapların hayatımızda çok önemli ve özel bir yeri var. Daha iyi bir insan, daha iyi bir toplum olabilmek ve geleceğimizi doğru inşa edebilmek için kitaplara ihtiyacımız var. Okuyan insan her zaman bilgili ve hayatında başarılı olur. Okuyan kişinin, düşünceleri gelişir, hayatı ve insanları daha iyi kavrar, yaşama gücü ve hayata karşı cesareti artar. Kitap Festivali’miz hem halkımızın hem de yarınlarımızın teminatı öğrencilerimizin okul derslerinin yanı sıra kitaplarla haşır neşir olması, kitap okuma alışkanlığı kazanması, kitaplarla buluşması için düzenlediğimiz kültürel bir etkinliktir. Özverili emeklerle organize ettiğimiz bu özel etkinliğin öğrencilerimize ve eğitimlerine vermiş olacağı katkıyı çok kıymetli ve değerli  buluyoruz. Okumak, insan hayatı gibi uzun bir yolculuk olduğu için öğrenci kardeşlerimizin de yarınlarına büyük fayda sağlayacak Biga Kitap Festivali’mizin hayırlı olmasını diliyorum. 7’den 70’e vatandaşlarımızı yazarlarımızla gerçekleştireceğimiz söyleşilere bekliyorum. 28 yazarımızın içinde Bigalı yerel yazarlarımız da var. Biga’da olan veya dışarıda yaşayan tüm Bigalı yazarlarımıza ulaştık ve onur konuğu olarak etkinliğimize davet ettik. İnşallah kitap festivalimizin açılışını hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun kitap festivalinin maliyeti ve ismiyle ilgili olarak sorduğu soruya Başkan Erdoğan, “Festival ile fuar arasında mali anlamda yüzde 50 tasarruf farkı var. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda Biga Belediyesi 240 bin TL + KDV para harcamış. Biz KDV dahil 125 bin TL gibi bir rakamla kitap festivalimizi gerçekleştiriyoruz” diye yanıt verdi.

Türkiye’nin önemli yazarlarının Bigalılarla buluşacağı festivale katılacak yazarlar şöyle; Bahadır Yenişehirlioğlu, Davut Doğan, Salim Nizam, Bircan Yıldırım, Nilgün Bodur, Hakan Mengüç, Emrah Safa Gürkan, Hatice Kübra Tongar, Alişan Kapaklıkaya, Çağlayan Yılmaz, Sinan Yağmur, Enes Demir, Erkan Göksu, Canten Kaya.

Bigalı Yazarlar; Nazmi Karataş, Hakan Şahintürk, Gülcan Çağan Özcan, Sadettin Onay, Fevziye Turan, Engin Gürsu

Biga Kitap Festivali’nin İmza ve Söyleşi Günü Programı ise şöyle;

23 Şubat Cumartesi, 14:30 Davut Doğan, 14:30 Salim Nizam, 16:30 Bahadır Yenişehirlioğlu, 19:30 Bircan Yıldırım

23 Şubat Pazar, 19:30 Nilgün Bodur

24 Şubat Pazartesi, 19:30 Hakan Mengüç

25 Şubat Salı, 19:30 Emrah Safa Gürkan

26 Şubat Çarşamba, 17:30 (İmza) Hatice Kübra Tongar 19:30 (Söyleşi)

27 Şubat Perşembe, 19:30 Alişan Kapaklıkaya

28 Şubat Cuma, 19:30 Çağlayan Yılmaz

29 Şubat Cumartesi, 14:30 Sinan Yağmur, 16:30 Enes Demir, 19:30 Erkan Göksu

1 Mart Pazar, 14:30 Canten Kaya

Çocuk Edebiyatı Yazarları (Tam Gün)

23 Şubat Murat Gülcen

24-25 Şubat  Zerin Aktaş

25-26 Şubat Havva Tekin

26 Şubat Mustafa Işık

27 Şubat Sevda Müjgan Yüksel

27-28 Şubat Serhan Kansu, Özgür Balpınar

28 Şubat Nehir Aydın Gökduman

28 Şubat Sinan Yağmur

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol