Galada 3 film ödüle layık görüldü

3. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nin ödül töreni, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda yapılan galayla gerçekleştirildi.

Galada 3 film ödüle layık görüldü

3. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nin ödül töreni, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda yapılan galayla gerçekleştirildi.

09 Aralık 2019 Pazartesi 15:44
Galada 3 film ödüle layık görüldü

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) iş birliğiyle düzenlenen ödül törenine; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, Yönetmen Prof. Dr. Semir Aslantürk, İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı ve Festival Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda konuk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Sarpedon grubunun verdiği mini konserle devam etti.

“200’ün üzerinde film izledik”

Festival Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal, gelenek oluşturmak üzere çıktıkları bu yolun henüz başında olduklarını söyleyerek, "Hazırlıklarını 1 yıl boyunca ilmek ilmek dokuduğumuz festivalimizin üçüncü yılında da dolu dolu bir 3 gün yaşadık.  Sadece festivalimizle değil yaptığımız tüm bilimsel ve sanatsal çalışmalarımızın, projelerimizin ve etkinliklerimizin en iyisini yapmak üzere daha çok çalışmayı, daha çok üretmeyi görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Festivale hazırlanırken çoğunluğu 2019 yılı yapımı 200’ün üzerinde film izledik ve 25 filmi gösterime aldık. Bu titiz çalışmalarından dolayı festival ekibine ve festivalin ilk gününden bugüne kadar bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçilen galada 3 film ödüle layık görüldü. Festivalde, The 'Mother Of All Flowers (İlk Çiçek)' adlı kısa filmiyle Merve Çaydere Dobai 1. olarak 7 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. 2. olan 'Acil Çırak Aranıyor' kısa filmiyle Osman Çakır 5 bin TL’lik, 3. olan 'Servis' adlı kısa filmiyle Ramazan Kılıç 3 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. 3. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali ödül töreni, birinciliği kazanan The Mother Of All Flowers (İlk Çiçek) adlı kısa filmin gösterimiyle son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol