Ayvacık’ta ‘Bayram’ sevgisi (VİDEO)

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, ilçenin çehresini değiştirmek için hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri açıkladı. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ile de ilçe halkının büyük takdirini toplayan Başkan Bayram, Ayvacık’ta hemşehrilerinin gönlünü kısa sürede kazandı.

Ayvacık’ta ‘Bayram’ sevgisi (VİDEO)

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, ilçenin çehresini değiştirmek için hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri açıkladı. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ile de ilçe halkının büyük takdirini toplayan Başkan Bayram, Ayvacık’ta hemşehrilerinin gönlünü kısa sürede kazandı.

15 Kasım 2019 Cuma 14:31

Yerel seçimlerinin ardından Ayvacık ilçesinin daha ileri bir seviyeye taşımak için kolları sıvayan Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla ilçeye önemli mesafeler kat ettirdi. İlçeye özgü ürünlerinde dünya çapında tanıtılması ve birer marka haline getirmek için mücadele eden Başkan Bayram, eğitime de verdiği destek ile dikkat çekiyor. İlçede siyasi parti fark etmeksizin herkes tarafından çok sevilen Başkan Mesut Bayram, ilçe halkı tarafından ‘genç ve çalışkan Başkan’ olarak nitelendiriliyor.

Güçlü; “Başkan’ın yaptığı işler göz ardı edilemez”

Ayvacık ilçesine bağlı Büyüksun köyü Muhtarı Baki Güçlü; “Belediye başkanımız aslında çok çalışkan birisi, genç birisi, yaptığı işlerde zaten göz ardı edilemez çalışkan bir çocuk. Daha başarılı dönemler diliyorum.” dedi.

Şenol; “Başkan umduğumuzdan da çalışkan çıktı”

Ayvacık’ta 20 yıldan beri esnaflık yapan Günay Şenol, Başkan Bayram’dan memnun olduklarını ve Ayvacık için daha güzel çalışmalar yapacağına inandıklarını belirterek; “Tabi ki başkan genç ve dinamik, her şeyin yaşanılabilir bir Ayvacık için olmasını istiyoruz. Başkanın da bu yönde çalışmaları olduğunu ve yaptıklarından gözlemlediğimiz kadarıyla daha güzel şeyler yapacağa benziyor. Başkan umduğumuzdan da çalışkan çıktı. Ayvacık’ın alt yapısıyla ilgili yollar çok kötü bir durumdaydı. Okul çevresinde ki yollar ve Çarşı içerisindeki yollar gayet güzel parke oldu. Güzel şeyler yapıyor başkandan memnunuz, Ayvacık’ta yaşayanlarda memnun. Ben kalben şuna inanıyorum başkan ve ekibinin Ayvacık için ciddi şeyler yapacağını umuyorum önümüzdeki dönemlerde ki o sinyalleri veriyor zaten” diye konuştu.

Kıyak; “Başkanımız genç ve dinamik birisi, halkla iç içe”

Ayvacık’ta 20 yıldan beri veterinerlik yapan Bekir Kıyak ise, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın çalışmalarını heyecanla takip ettiklerini ifade etti. Başkan Bayram’ın halkla iç içe olduğuna dikkat çeken Kıyak, Başkan Bayram’ın güzel çalışmalarının dışında sokak hayvanlarına da olan yaklaşımını takdirle karşıladıklarını kaydederek; “Bu bölgede sokak köpeklerinin bulunduğu bir barınak daha önceden de yapılmış olup şu anda da daha ilgili ve alakalı olarak sokak hayvanlarını orda barınma ihtiyaçlarını karşıladığı için, hayvanlarla alakalı şehir merkezinde olabilecek güzel bir aktivite olarak karşımıza çıkan bir özelliğidir. Yeni belediye başkanımız genç ve dinamik birisi, halkla iç içe ki en güzel yönlerinden bir tanesi bu güler yüzlü, insanlara samimi yaklaşan bir insan ve heyecanlı bir insan. Şu anda çalışmalarını bizde heyecanlı bir şekilde takip ediyoruz. Şu an için öngörümüz tamamen pozitif.” İfadelerini kullandı.

Başkan Bayram; “Makama karşıyız”

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, ilçenin çehresini değiştirmek için hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri açıkladı. Devam eden çalışmalarla da bilgiler veren Başkan Bayram, her zaman halkın içinde olmayı tercih ettiğini söyledi. Başkan Bayram; “Makama karşıyız, Makama herkes gelemiyor. Bu bölgede özellikle çekingen insanlar, buraya gelmeye korkuyorlar, burayı büyük bir makam olarak görüyorlar. Biz onu kırmak için halkın içinde olmayı tercih ettik. Beni seçerlerken de insanlar böyle seçti” dedi.

“Halkımızdan asla kopmayacağım”

“Ben aday olduğumda da yine giderdik kahvelerde oyun oynardık, gençlerle halı sahada maç yapardık” diyen Başkan Bayram; “Benim çok değişik özelliklerim vardır örnek veriyim Behramkale cami yaptırma derneğinin kurucu üyesiyimdir. Spor kulübünde hem futbol oynadık hem yöneticiliğini yaptık. Hem antrenörlüğünü yaptık. Yani her kulvarda bir eserimiz bir paydamız vardır. Onun için halkın arasında olmayı hep tercih ettim, inşallah Allah ömür verdiği sürece onların arasında olamaya devam edeceğim, çünkü bizi onlar buraya getirdi. Halkın takdiri ile buraya geldik, halkımızdan da kopmayacağım” şeklinde konuştu.

“Ayvacık için güzel projelerimiz olacak”

Ayvacık ilçesinin daha yaşanabilir bir ilçe olması için önemli projelerin olduğunu dile getiren Başkan Bayram; “Yapmak istediğimiz çok güzel projeler var. Tabi ki bunu zamana yaymak gerekiyor. Zamanda gerçekten su gibi akıp geçiyor. Daha dün gibi derken 7 ay olmuş. Bu süre içerisinde neler yaptık, altyapısı olmayan sokaklarımız vardı, onların alt yapısını yaptık, yine altyapısını bitirdiğimiz sokakları yine ilçemize yakışır bir şekilde güzel taşlarla, kaldırımları insanların yürüyebileceği bir şekilde yaptık. Setli kaldırımlar vardı. Şimdi çocuk arabasını ya da pazar arabasının gezdirilebileceği, engellilere yönelik rahatlıkla inip çıkabilecekleri rampalarla birlikte kaldırımlarımızı yaptık. Belediye demek sadece yol, kaldırım işi demek değil. Sosyal etkinlikler yaptık, yaklaşık 5-6 tane sosyal etkinlikler halk konserleri yaptık, tiyatro gösterileri düzenledik, kültür gezileri düzenledik Anıtkabir’e, Şehitliğe. Şehitliği hiç görmemiş yaşlılarımıza şehitliklere götürdük oraları gezdirdik, yine Anıtkabir’e ziyarete götürdük onları” dedi.

Sportif faaliyetlerin içerisindeyiz”

Ayvacık Belediyesi olarak spora önem ve destek verdiklerinin altını çizen Başkan Bayram; “Gençlerimizi sportif faaliyetlere yönlendiriyoruz. İlçede şu anda bir basketbol takımımız kızlar var çocuklar olmak üzere bir de erkek takımımız var. Ondan ziyade Ayvacık belediye spor kulübümüz var, onlara ciddi anlamda destek sunuyoruz ve birde eski futbolculardan oluşan veteranlar kulübü var. Onlarla beraberde sportif faaliyetlerin içerisindeyiz” diye konuştu.  

“İş istihdamı sağlıyoruz”

İlçede bir aşevi projesinin olduğunu belirten Başkan Bayram; “Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde de yine vatandaşlarımıza sözümüz olan bir aş evi projemiz var. Şu an temelleri atıldı, onu faaliyete geçireceğiz. Yine çamlık mesire alanımız var burada yıllar önce bir kır lokantamız vardı, eski başkanımız bunu kaldırmıştı biz tekrar bunu faaliyete geçireceğiz, tabi bunu faaliyete geçirdiğimizde 2 birim kazanacak, kim kazanacak bir Ayvacık halkı uygun fiyata temiz ve nezih bir ortamda yemeğini yiyebilecek. 2.cisi de burada yaklaşık 5-10 tane personel çalıştıracağız, iş istihdamı karşılamış olacağız, buradan da belediyemiz cüzi bir miktarda olsa kar elde etmiş olacak. Alanda razı olacak verende razı olacak, burası için sadece.”

“Herkese kapımız açık”

Başkan Bayram sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İlçemizde bu yıl yaklaşık 450 öğrencimiz ve 4-5 tane branşımız var. Spor dalı branşı geldi bu sene ona biraz daha rağbet var. Bizim için her açıdan güzel oldu çünkü kulübümüze de oradan gelen bazı futbolcuları değerlendirmiş olduk. Onlar la birlikte güzel etkinlikler yapacağız yani onlara destek oluyoruz. Üniversitemizde hocalarımızla iletişim içerisindeyiz. Sağ olsunlar onlarda belediyemize desteklerini esirgemiyorlar, rektör bey ziyaretimize geldi, ona da çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllar sonra Ayvacık ta rektör beyi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Devlet ve siyaset gütmeden herkese kapımız açık.”

Ezine peynirinin çıkış yeri Ayvacık’tır”

Ayvacık ilçesine özgü ürünleri ön plana çıkarmak için de mücadele eden Başkan Mesut Bayram, Ezine peynirinin çıkış yerinin Ayvacık olduğuna dikkat çekti. Ayvacık etiyle alakalı ilçede bir tesis kurmak istediğini de ifade eden Başkan Bayram; “Ayvacık sadece etiyle değil sütüyle de peyniriyle de ünlüdür. Ezine peynirinin çıkış yeri Ayvacık’tır. Ayvacık, Bayramiç ve Ezine üçgeninden üretilmiş olan bir Ezine markasıdır, fakat sütlerin büyük çoğunluğu Ayvacık’tan gider. Ben seçimlerde de hep onu söyledim biz dedim peynirimizi kaptırdık, etimizi kaptırmamak içinde mücadele vereceğiz” dedi.

Yatırımcıları Ayvacık’a davet ediyorum”

“Nasıl vereceğiz, et entegre tesis alanına ayrılan bir kısmımız var. Buraya yatırımcıları davet ediyorum” diyen Başkan Mesut Bayram; “Birkaç yatırımcı arkadaşımızla da görüştük İstanbul’dan onlarda en yakın zamanda gelecekler. Buraya bir tesis yapmak istiyoruz. Yerimiz hazır, yatırımcılar gelsinler biz yerimizi vereceğiz, yap işlet devret usulü onlara bu tesisi vermek istiyoruz. Bölgenin gerçekten eti çok güzel. Bende 2 yıl bir kasap dükkânı işlettim siyasete girdikten sonra bıraktım. İzmir Çanakkale yolu üzerindeyiz, bu yıl güzergahında İzmir’e giderken veya İstanbul’a dönüşte muhakkak buradaki kasaplardan etlerini paket yaptırıp götürüyorlar. Bunu çoğaltmamız gerekiyor. Bunu biz mesela mesire alanımızın orada yöresel ürün satışı yerleri yapacağız. Burada da et şarküterileri, peynir, kekik, zeytin, zeytin yağı, halıcılık gibi ürünlere burada vatandaşlarımıza satış imkanı sunacağız.” diye konuştu.

“Çocuklarımızın geleceği için buradayız”

Başkan Bayram çocuklara ve insanlara çok değer verdiğini ve Ayvacık’ı mutlu bir ilçe haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Bayram; “Bizim sloganımız ‘Önce insan daha sonra mutlu bir Ayvacık için’ idi, İnsan odaklı, insanlara dokunabilen bir belediyecilik anlayışı güttük. Ve insanların gülebileceği eğlenebileceği ve bunlara sosyal aktivitelerle başladık. Bizim en büyük hedefimiz çocuklardı. İlçe içerisinde mesire alanımızda büyük bir çocuk oyun parkımız var fakat ulaşım zorluğu var. İnsanlar çocuğunu dedesine nenesine emanet ediyor fakat onların araç olmadıktan sonra oraya gitme şansı yok. Bizde bunu kırmak için her mahalleye çocuk parkı yapmaya başladık. Şuan yaklaşık 4 taneye yakın bir çocuk parkı yaptık, ve bunu gören aileler her sokağa şimdi çocuk parkı istemeye başladılar. Kırmak istemiyoruz, çünkü çocuklarımızın geleceği için buradayız. Bizimde bir çocuğumuz var hepimizin amacı o çocukların daha iyi bir ortamda büyümeleri. Onlar için gece gündüz çalışacağız ve Allah nasip ederse de 2020 yılında da ilçemize bir kreş yapmayı düşünüyoruz. Bunun içinde yerimizi hazırladık, paramızı da hazırladık, nasip olursa 2020 yılında ilçemize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 15.11.2019 14:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol