Hedef Siyaset gündemi değerlendiriyor

Çanakkale Web TV ekranlarının fenomen siyaset programı olan ve her hafta izlenme rekoru kıran programda, Hedef Gazetesi Muhabiri ve Çanakkale Web TV Genel Yayın yönetmeni İhsan Konuk moderatörlüğünü üstlenirken, Mustafa Fevzi Evren, Levent Yener ve Demet Yener’de yorumları ile katkıda bulunuyor.

Hedef Siyaset gündemi değerlendiriyor

Çanakkale Web TV ekranlarının fenomen siyaset programı olan ve her hafta izlenme rekoru kıran programda, Hedef Gazetesi Muhabiri ve Çanakkale Web TV Genel Yayın yönetmeni İhsan Konuk moderatörlüğünü üstlenirken, Mustafa Fevzi Evren, Levent Yener ve Demet Yener’de yorumları ile katkıda bulunuyor.

06 Temmuz 2019 Cumartesi 17:54
Hedef Siyaset gündemi değerlendiriyor

Çanakkale’nin yeni nesil internet televizyonu olan Çanakkale Web TV’nin izlenme rekorları kıran siyaset programı Hedef Siyaset bu hafta yerel gündemi değerlendirdi. Çanakkale Belediyesi’nin LGBT paylaşımından, Troia Festivalinin iptaline, Kepez Belediyesi’nin özlenen panayır organizasyonuna  kadar bir çok konu masaya yatırıldı.

“Bu işlerin bütçesi aylar öncesinde belli olur”

Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, 55. Troia Festivali’ iptaline dair gerekçeli açıklamasını değerlendiren Demet Yener; “Bu tür etkinliklerin bütçeleri aylar öncesinden belirlenir. 1.5 milyon liralık bir bütçe ile yapılan bir festival etkinliği bir anda pat diye iptal edilmez. Ayrıca bu festivali yapma amacınız, bu yörenin kültürünü tanıtmak, şehre hareket katmak, esnafınıza destek olmak ve halkın moral motivasyonunu güçlendirmektir. İşin aslına bakıyorsunuz, ne yazık ki halkın katılımının sadece konserlerle kısıtlı olduğu bir etkinlik çizelgesi. Tamam buda gerekli ama bu farklı illerde yapılan festival programları örnek alınarak yapılabilirdi. Birde aynı tarihlere denk gelen korolar festivali var. Bu festivalin bütçesi çok mu az acaba bu iptal edilmedi ve şaşalı açılış ve etkinlikler ortaya kondu. Evet Türkiye genelinde bir çok belediyede kriz var, hatta Çanakkale Belediyesi bu belediyeler arasında bütçe ve borç anlamında belki de en iyi durumda olanı. Ancak halkıda düşünerek bu etkinliği, belirli bir seviyede tutarak yapmak gerekmekteydi diye düşünüyoruz” dedi. Konuya ilişkin bir örnek olarak Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kayısı Festivali’ni  ve Biga Belediyesi’nin ‘Alışveriş ve Kültür Festivali’ni örnek gösteren konuklar; “ İki farklı partinin iki yeni belediye başkanı. Birisi CHP’li bir başkandan yine aynı partinin başka bir ismine geçti. Pankartlarla borçlar açıklandı. Halk günleri, esnaf günleri yapıldı ve bütçelerinin durumu anlatıldı. Ancak bu başkan bir panayır yaptı, hem esnaf para kazandı, hem el emeği ürünlerle vatandaş para kazandı, hem de çevre ilçelerden bele gelenleri ile halk moral depoladı. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan bey bu yok bütçede bu işi becerdi. Şimdi diyebilirsiniz ikisi aynımı diye, ama bir başka belediyeden bahsedecek olursak. Biga Belediye’si üç gün boyunca Alışveriş ve Kültür festivali yaptı. Burada esnaf para kazandı, belediye para kazandı halk eğlendi. Bütçe neredeyse aynı. Yani demem o ki bu tür organizasyonları yapmak istediğiniz zaman ekibiniz doğru çalışıyorsa, en doğru işi yaparsınız” denildi.

“Madem yayınladın kaldırmayacaktın”

Son dönemlerde Çanakkale gündemini oldukça meşgul eden LGBT paylaşımının Çanakkale Belediyesi twitter hesabından kaldırılması konusunda görüşünü bildiren Hedef Gazetesi Köşe yazarı Mustafa Fevzi Evren; “Paylaşım ile bazı kesimlerce ayıp ettiğini düşünen olmuş olabilir. Ancak eşit haklar ilkesi doğrultusunda doğru ve masumane bir paylaşım oldu. Bu işin bu kadar dillendirilmesi doğru değil idi. Ancak Sayın Ülgür Gökhan, TBMM’nde Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ı ziyareti sonrasında, bu paylaşımın kalkması da oldukça manidar ve düşündürücüdür. Kaldı ki Sayın Turan yaptığı açıklamada biz rica ettik başkan anlayışla karşıladı denilmekte. Madem yayınladın kaldırmayacaktın” yorumunu yaptı. LGBT gerçeğinin aslında halkın bildiği ve gösterilmek istendiği gibi olmadığını dile getiren Hedef Gazetesi Köşe Yazarı Levent Yener; “Bakınız bu tür bir oluşum Türk ahlak yapısına aykırı bir oluşumdur. Alt tabanları ve içeriği deşildiğinde karşımıza çıkan ise, bir terör örgütünün sempatizanlığını yapan bir oluşum çıkar. Bu kişilerin PKK-PYD terör örgütlerine destek verdiği de zaten bilinmekte. Kimi bu tür insanların durumlarının hastalık olduğunu söylese de, ‘Transseksüellik’ dışında hiç biri bir psikolojik veya genetik rahatsızlık değil, bir tercih meselesidir. HDP’nin tüzüğünde yer verilen tek oluşum bunlardır. Bu nedenle de bir çok terör örgütünün arkasına saklandığı ve nemalandığı bir yapılanmadan başka bir şey değildir” diye açıklama yaptı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol