“Paylaşımlarımda hakaret yok”

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın suç duyurusunda bulunduğu Prof. Dr. Osman Demircan, sosyal paylaşım sitesinden cevap verdi.

“Paylaşımlarımda hakaret yok”

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın suç duyurusunda bulunduğu Prof. Dr. Osman Demircan, sosyal paylaşım sitesinden cevap verdi.

22 Aralık 2017 Cuma 14:42
“Paylaşımlarımda hakaret yok”

Medya paylaşımlarının büyük ölçüde bilgilendirmeye dayalı bilimsel ve teknik paylaşımlar olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Demircan; “Ben ülkesini seven, 45 yıl hizmet vermiş, uluslararası bilim arenasında Türkiye'yi tanıtmış bir bilim insanıyım. ÇOMÜ'nün akademik temellerinin atılmasında Çanakkale'li bir bilim insanı olarak 16 yıl hizmet yaptım. Türkiye'nin en büyük üniversite gözlemevini kurdum. Bölge okullarının bilim merkezi konumundaki bu gözlemevinde bu gün uluslararası bilimsel veri üretilmekte ve bilim insanı yetiştirilmektedir. Son iki yıldır uluslararası bir ders kitabının hazırlanmasına ve Türkiye Kutup Araştırmaları Bilim Programı'nın hazırlanmasına zaman harcıyorum. Benim, hangi görüşten olursa olsun tüm insanlara hatta tüm canlılara saygım sonsuz; hiçbir canlıya hakaretim söz konusu olamaz. Ben, tüm farklı görüşlerden insanların (hatta tüm canlıların) bu gezegende barış içinde yaşaması gereğine inanan bir bir bilim insanıyım. Bu bağlamda benim medya paylaşımlarım büyük ölçüde bilgilendirmeye dayalı bilimsel ve teknik paylaşımlar. Tüm sorunların çözümünün bilimsel ve teknik eğitimde olduğuna inanıyorum. Ancak medyada rastladığım ülkemizin ve devlet büyüklerinin aleyhine rahatsız edici, inanmak istemediğim, açıklama gerektiren paylaşımları, bilenlerin yorumlarıyla açıklık kazanması için, hiçbir yorum yapmadan tekrar paylaşıyorum. Bu paylaşımlarımda kesinlikle en küçük bir hakaret düşüncesi bulunmadığını, sadece açıklığa kavuşması isteği ile paylaştığımı belirtmek isterim. Saygılarımla” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol