Altınok’tan Mutan’a jet cevap “Sözümüzün arkasındayız, masayı devirip kalkan CHP’dir”

AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok, Kepez beldesinin ilçe olması için verecekleri desteğin arkasında olduklarını anımsatıp, masayı devirip kalkanın CHP olduğunu söyledi. Kepez’in ilçe olması konusunda Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın ne partisini ne de partisinin milletvekillerini ikna edemediğine dikkat çeken Başkan Altınok; “Kepez’i mahalleye dönüştürmek isteyen CHP’dir” dedi.

Altınok’tan Mutan’a jet cevap “Sözümüzün arkasındayız, masayı devirip kalkan CHP’dir”

AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok, Kepez beldesinin ilçe olması için verecekleri desteğin arkasında olduklarını anımsatıp, masayı devirip kalkanın CHP olduğunu söyledi. Kepez’in ilçe olması konusunda Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın ne partisini ne de partisinin milletvekillerini ikna edemediğine dikkat çeken Başkan Altınok; “Kepez’i mahalleye dönüştürmek isteyen CHP’dir” dedi.

07 Aralık 2017 Perşembe 13:26
Altınok’tan Mutan’a jet cevap  “Sözümüzün arkasındayız, masayı devirip kalkan CHP’dir”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın açıklamalarına cevap veren AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok, Kepez’in İlçeye dönüşmesi için verdikleri destek sözünün sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti. Başkan Altınok; “Demokrasilerde çoğulculuk; millet iradesinin yanı sıra, milletin vekalet verdiği seçilmişlerin de milletle birlikte ortak irade beyan etmesini gerektirir. Milletin taleplerine aykırı hareket tarzı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin siyasi kültüründe yoktur. Milletten vekalet aldıktan sonra ‘vekil’ emanetini mensubu bulunduğu siyasi partinin politikalarına, kendisini listenin başına koyan şahsi iradeye diyet ödemeye yönelik kullanıyorsa demokrasiden bahsedemeyiz ve Ak Parti böyle bir anlayışı şiddetle red eder. Kepez’imizin İlçeye dönüşmesi için verdiğimiz destek sözünün sonuna kadar arkasındayız. Hiçbir zaman destek vermekten dönmeyiz. Talep edildiğinde politik manevralar yapmak bizim siyasi ahlakımızla bağdaşmaz” dedi.

“CHP Belde Teşkilatı ‘Varım’ diyemedi”

AK Parti Kepez Belde Teşkilatı olarak ‘İlçe olmak istiyor musunuz?’ şeklinde soruyu siyasi partilere sorduklarını ifade eden Başkan Altınok, MHP Belde Teşkilatı’nın ‘varız’ dediğini, ancak CHP Belde Teşkilatı’nın ise, CHP’li Belediye Başkanı ile yaşadığı siyasi polemiklerden ötürü ‘varım’ diyemediğine dikkat çekti. Altınok; “CHP’li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, yaklaşmakta olan merkez ilçe kongresini kaybetme hezeyanı içinde ruh haliyle mi söyledi, çok iddialı laf etmek istemiyorum ancak Ak Parti Grup Başkanvekilim Bülent Turan’ın temennisini bir kez daha kendisine hatırlatmak isterim. Ne demişti sayın Turan “Yerel dinamikler sahip çıkarsa destek oluruz.” Yerel dinamiklik yaratma adına Ak Parti Kepez Belde Teşkilatımızla birlikte halkımıza gidip sorduk “İlçe olmak istiyor musunuz?” Siyasi parti temsilcilerine sorduk. MHP Belde Teşkilatı ‘varız’ derken CHP Belde Teşkilatı ise, sanırım CHP’li Belediye Başkanı ile yaşadığı siyasi polemiklerden ötürü ‘varım’ diyemedi, bugüne kadar da hiçbir demokratik zeminde olumlu destek görüşünü açıklamadı” diye konuştu.  

“Erkek de tüm emeklerimizi boşa çıkaran bir laf etti”

Başkan Altınok sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Niye istedik bu destekleri? Yerel dinamik olarak ortak mutabakat ve çoğulcu demokrasi adına. Hazırlıklar yaptık ve ‘İlçe’ olmayı gerektiren tüm verileri oluşturup aynı heyecanı yaşayalım, ortak mutabakatın içine CHP’yi de katıp  milletvekillerinden de tıpkı Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın açık tavrı gibi ‘destek talebine olumlu cevap’ gelmesini bekledik. Fakat ne yazık ki, CHP Milletvekili Muharrem Erkek tüm emeklerimizi boşa çıkaran, umutsuzluk doğuran bir laf etti. Dedi ki “Ben Kepez’in mahalle olmasını arzu ediyorum.” Sanki pişmiş aşa su katan bu açıklama Ankara’da da ters etki yarattı ve ‘Milletin vekili Kepez’in İlçe olmasını istemiyor’ algısına yol açtı. CHP kendi içinde çark eden eylem nedeniyle yerelde fikir birliğinin oluşmasına büyük zarar verdi. Ancak her şeye rağmen, iyi niyetle ‘CHP Milletvekili Erkek, belki ettiği laf nedeniyle pişman olmuştur. Çıkıp özür diler’ diye bekledik, beklemeye de devam ediyoruz.”

“Sayın Mutan, sen daha partini ve partinin milletvekilini ikna edemedin”

“Bu yönde haklılığımızı teyit eden, Kepez olarak beklediğimiz özür açıklamasını, hassasiyetimizi, sayın Mutan kendisi de itiraf ediyor. Diyor ki “AK Parti Milletvekili Bülent Turan ile görüşmemizde kendisi bana Muharrem Beyin neden böyle bir demeç verdiğini sordu. Bende kendisi ile görüştüğümü ve düzeltme yapma noktasında yanlış anlaşıldığını ifade ettim. Bülent Turan bir özür beklediğini söyledi.” O günden beri ne değişti? Ankara’da omuz verme adına özür beklentisinden daha doğal ne olabilir? Sayın Mutan, İlçe olmak kolay bir şey değil. Türkiye’de İlçe olmak isteyen birçok yer var. Sen daha partini ve partinin milletvekilini ikna edemedin” diyen Başkan Altınok; “Kepez’in mahalleye dönüşmesini savunan CHP Milletvekili Muharrem Erkek. Kepez’in İlçe olması yönünde fikir beyan etmekten imtina eden CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan. Böylesi kaotik ortamdaki CHP’ye ve CHP’li Başkan Mutan’a sormak isterim; hem Milletvekili Muharrem Erkek, hem Belde Başkanı Birol Arslan’ın avukatı mısın, CHP’nin sözcüsü mü? Niye CHP’li vekil çıkıp özür dilemeye tenezzül etmiyor? Niye sözlerinde düzeltme yapma gereği duymuyor? Niye CHP’nin örgüt başkanı kamuoyuna samimi beyanda bulunmaktan kaçınıyor? Çoğunluğa sahip iktidar partisi olarak çıkıp tek başımıza da karar alabiliriz fakat sözlerimin başında da ifade ettiğim gibi Ak Parti olarak bizim siyasi ahlakımız, kültürümüz çoğulcu demokrasiyi yaşatmaktır. Elbette Büyükşehir Yasası Meclis gündemine geldiğinde Kepez’imiz için gereğini yaparız. CHP’li vekilin birey diyetini ödemesini beklemeyiz ama istiyoruz ki; CHP’de bu işin içinde olsun. Hiçbir siyasi kaygımız olmadan bütün samimiyetimizle bunu istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Kepez’i mahalleye dönüştürmek isteyen CHP’dir”

Kepez’i mahalleye dönüştürmek isteyen tarafın CHP olduğunu vurgulayan Başkan Altınok; “Ak Parti Grup Başkanvekilimiz sayın Bülent Turan, bizler, ilk gün ne dediysek vereceğimiz desteğin arkasındayız. En son milletimizden gelen taleple çiftçi borçlarını erteledik. Doğal afetlerden zarar gören çiftçimizin kredi borçlarını faizsiz erteleyen Ak Parti Hükümeti olduğunu hatırlatırım. Ama Kepez’li hemşerilerim şunu bilsin ki, Kepez’i mahalleye dönüştürmek isteyen CHP’dir. Millettin talebine rağmen ‘mahalle olsun’ diye tutturan, yasanın geçmesi için omuz vermeyen CHP’dir, CHP’nin milletvekilidir. CHP’li vekil Muharrem Erkek çıkıp Kepez halkından özür dileyene kadar ısrarımızı sürdüreceğiz. İlla da ‘ben özür dilemem’ diyorsa milletvekilliğinden istifa etmelidir, Kepez’den aldığı vekaletin gereği ahlaki olarak hemşerilerimin oylarını iade edecek davranış göstermelidir. CHP’li vekili, ne CHP’li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın gönüllü sözcülüğü kurtarabilir ne de yalan yanlış algı beyanları bizi halktan yana olan ısrarımızdan vazgeçirebilir” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol