Belediye Meclisi’nde OHAL tartışması

Belediye Meclisi’nde, CHP’nin geçtiğimiz günlerde Olağanüstü Hal’in yedinci kez uzatılmasını protesto etmek amacıyla yurt genelinde düzenlediği oturma eylemi tartışma konusu oldu.

Belediye Meclisi’nde OHAL tartışması

Belediye Meclisi’nde, CHP’nin geçtiğimiz günlerde Olağanüstü Hal’in yedinci kez uzatılmasını protesto etmek amacıyla yurt genelinde düzenlediği oturma eylemi tartışma konusu oldu.

04 Mayıs 2018 Cuma 12:01
Belediye Meclisi’nde OHAL tartışması

Belediye Meclisi’nde söz alan AK Partili Tülay Ömercioğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yapan CHP’lileri eleştirdi. O günkü eyleme katılanlara, ‘15 Temmuz da sokaklara ve meydanlara çıkmalıydı’ eleştirisinde bulunan Ömercioğlu; “81 il ile eş zamanlı Çanakkale’mizde de bir OHAL istemiyoruz, demokrasi istiyoruz diye bir oturma eylemi gerçekleştirildi. Şimdi bu Demokrasi istiyoruz diyenlerin 15 Temmuz da sokaklara, meydanlara çıkması gerekirdi. Tankların önünde durmaları gerekirdi ki; tabi meydanlara çıkmak cesaret işidir, yürek işidir. Herkesin canı elbet kıymetlidir, biz kimseyi korkak olmasından dolayı ne kınayabilir ne de eleştirebiliriz ama o günlerde meydanlarda Demokrasi istiyoruz, kanlı eylemler istemiyoruz dediğimiz meydanın adının Demokrasi Meydanı olmasını istememize rağmen bununla ilgili bir çözümü gerçekleştiremedik” dedi.

Erken seçime de değinen Ömercioğlu; “Türkiye geçtiğimiz hafta MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talebi, Cumhurbaşkanımızın tarihi açıklaması ile erken seçim sürecine girdi. Bu süreçte kim hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hangi siyasi partiye oy verecek olursa olsun devletin yanında yer almasını istiyoruz. Ülkemiz tarihi boyunca bu süreçlerden her zaman başı dik çıkmıştır. 24 Haziranda da bu süreçlerden başımız dik çıkacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

“Olayları çarpıtıyorsunuz”

Ömercioğlu’na cevap veren CHP’li Adnan Güler ise; “Bir hukukçu OHAL’i hiçbir zaman savunmaz, özgürlükleri, kişi hak ve hukuklarını savunur. Baskı rejimlerini asla kabul etmezler. Türkiye elbet bir büyük badire atlatmıştır. Bunun içinde 3 aylık bir OHAL’i savunabiliriz ama insaf. İki yıllık OHAL olur mu? Türkiye’ye OHAL altında seçime gitmek yakışıyor mu? Bizim temennimiz OHAL rejimi altında oy sandıkları çalınmasın. Sandık güvenliği daha önemli ki kimsenin oyu çalınmasın. Başbakan Binali Yıldırım OHAL için 45 gün sürer demişti. OHAL’in ilanından 45 gün geçtikten sonra da bir terör olayı yaşanmadı. Olayları çarpıtıyorsunuz. Bunlar hukuk düzeninde olmaması gerekenler şeyler” dedi.

Gökhan; “15 Temmuz’da meydanlardaydık”

Ömercioğlu’nun eleştirisine cevap veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “CHP 15 Temmuz gecesi meydanlarda yok diye hep söyleniyor, ama 15 Temmuz gecesi ben İstanbul’da meydanlardaydım. Beni bırakın bir yana ama CHP’li Belediye Başkanı, Kepez Belediye Başkanı arkadaşım Ömer Faruk Mutan meydanlarda konuşma bile yaptı. 15 Temmuzu hep beraber, herkes bunun karşısındaydık. Mecliste milletvekillerimiz bile ayrılmadılar” ifadelerini kullandı. Başkan Gökhan, OHAL’in bir an önce sona ermesi gerektiğini de dile getirdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleBelediyeMeclis
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol