CHP Merkez İlçe Kongresi 2 Şubat'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Kongresinin 2 Şubat tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

CHP Merkez İlçe Kongresi 2 Şubat'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Kongresinin 2 Şubat tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

16 Ocak 2020 Perşembe 11:55
CHP Merkez İlçe Kongresi 2 Şubat'ta

Ülke gündemini ve CHP’nin Çanakkale’deki kongre sürecini değerlendiren CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Bildiğiniz gibi partimizde ilçe kongrelerimizi yapıyoruz. Artık yavaş yavaş sonuna geldik. Yapmış olduğumuz kongreler hem partimize hem de Çanakkale'mize yakışır bir şekilde devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte de kalan ilçelerimizde kongrelerimizi tamamlayarak il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl Yönetim kurulu olarak toplandık. Daha önce Merkez İlçe kongre için tarih belirlememiştik. Aldığımız kararla Merkez İlçe Kongresini 2 Şubat 2020 Pazar günü gerçekleştireceğiz. Daha sonra tüm ilçelerimizin katılımları ile il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongresi sonrasında da kurultaya katılacağız. Sonrasında da yapılacak olan ilk Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimiz, örgütlerinden yeniden güven almış, örgütlerin süzgecinden geçmiş yeni yönetimleri ile birlikte yapılacak olan seçimlere hazırlanmış olacağız. Türkiye bugün birçok kriz ile karşı karşıyadır. Başta ekonomik kriz olmak üzere, siyasi kriz, adalet ve hukukta kriz, eğitimde kriz, sağlıkta kriz dış politikasında krizlerle karşı karşıyadır. Bugün Türkiye ekonomisi iflas etmiş bir ülke konumundadır. Ekonomimiz bir avuç tefeciye teslim edilmiştir. Bugün 17-18 yıllık AKP iktidarında merkezi Londra'da bulunan bir avuç tefeciye ödenen faiz tutarı 173 milyar dolardır. Bu para 82 milyon vatandaşımızın cebinden çıkmıştır. Ankara'da sarayda yaşayanların cebinden çıkmamıştır. Bakın bu AKP iktidarı 18 yıllık dönem içerisinde işsizlikle ilgili, ekonomi ve istihdam ile ilgili 14 paket, 5 tane de program açıkladılar. Her paket açıkladıklarında, her program açıkladıklarında ülke ekonomisinin iyiye gideceğini, enflasyonun düşeceğini, işsizliğin ortadan kalkacağını söylediler. Gelinen noktaya baktığımızda; işsizlik 8,5 milyona ulaşmış, insanların yoksullaştığı, Türkiye'de bin TL'nin altında alan emekli sayısının 784 bine ulaştığı, 8 milyonu aşkın yurttaşın aylık ortalama gelirinin 684 TL olduğu bir ülke haline geldik. Ekonomik olarak Türkiye şu anda tarihin en karanlık dönemini yaşamaktadır. Türkiye özellikle dış politikada ciddi sıkıntı ve sorunlar yaşamaktadır. Bugün Ortadoğu bataklığına saplanmış durumdadır Türkiye. Savaş artık an meselesidir, savaş sesleri hızla yükselmektedir. Ortadoğu da çıkacak olası bir savaşta en çok etkilenecek ülke Türkiye'dir. Türkiye sadece Ortadoğu da değil Akdeniz'de de büyük sıkıntılar içerisindedir. Komşu ülkeleri bırakın, Türkiye'nin dünyanın hiçbir yerinde dost diyebileceği bir ülke kalmamıştır. Bugün Libya ile ilgili yaşadığımız sıkıntılar ortada. Geçirilen teskere ile Libya'ya asker gönderilmek istenmektedir. Libya'da bizle hiç ilgisi alakası olmayan, tamamıyla kendi iç savaşı ile ilgili taraf olmaya çalışılıyor” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleChpKongre
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol