Gökhan’dan Milli Eğitim’e tepki

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclis Toplantısı’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gökhan’dan Milli Eğitim’e tepki

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclis Toplantısı’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

05 Nisan 2018 Perşembe 15:53
Gökhan’dan Milli Eğitim’e tepki

Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü eleştirdi. Başkan Gökhan; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü maalesef 7.sınıf öğrencilerimize Troia Antik Kentini gezdirme isteğimizi red etmiştir. Gerekçesi de Çanakkale’de faaliyet yürüten Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nın yabancı vakıf olmasıdır” dedi. Başkan Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izin vermediği Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nın mütevelli heyetinin tamamının Türk isimlerden oluştuğunu meclis üyelerine açıkladı. “Mart ve Aralık ayı arasında 8. sınıf öğrencilerimiz Troia Antik Kentini gezecek buradan izlenimleri de 81 ildeki öğrencilere gönderilecekti” diyen Başkan Gökhan; “Biz bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğünden izin talep ettik. Biz bunun üzerine 19 Şubat tarihinde Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazarak gerekli izinlerin verilmesi ve 8. sınıf öğrencilerinin sayısı ile ilgili bilgi almak için yazı yazdık. İl Milli Eğitim müdürlüğü ise cevaben, 8. sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirmek istediğiniz proje “Yabancı bir vakıf ortaklı olması” nedeniyle uygun görülmemiştir ibaresi yer alıyor. 7. sınıf öğrencileri için başvurulursa tekrar değerlendirilecektir” cevabı üzerine biz 7. sınıf öğrencileri için ikinci başvurumuzu yaptık” şeklinde konuştu.

“Kopyala yapıştır yapıp aynı cevabı göndermişler”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7. sınıf öğrencilerine de aynı gerekçe ile izin vermediğini ifade eden Başkan Gökhan; “Bunun üzerine Kültür Müdürlüğümüz 26 Mart tarihinde yazı geliyor. İlimiz 7.sınıf öğrencileri ile ilgili projeniz “Yabancı bir vakıf ortaklı olması” sebebi ile kopyala yapıştır yapıp aynı cevabı göndermişler. Bunu yazan kim? İl Milli Eğitim müdürlüğü” dedi.

“Vakıf yıllarca Troia’ya ve kentimize emek verdi”

Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Troia’nın ne olduğunu bile ancak bu sene öğrenen, zorla öğrenenler var. Yerini bile ancak bu sene öğrenenler var. Troia’nın adını bile telaffuz etmekten çekinen, Yunan kentidir diyerek adını bile telaffuz edemeyenler bugün birden Troia Havarisi kesildiler. Kentte bunu yaşıyoruz. Burada yabancı vakıf dedikleri var ya; bunlar içerisinde bir tek Korffman var. Gerçi kendisi de Türk’tür. Vakıf burada Türkiye’de Çanakkale’de kurulmuştur. Bu vakıf yıllarca Troia’ya ve kentimize emek vermişlerdir. Kazılar ile ilgili olarak kuruldu, sponsorluk sağlanması için kuruldu. Meclisimiz oraya 150 bin TL bir bağışta bile bulunma kararı almıştık. Yeter ki kazı çalışmaları durmasın demiştik. Çünkü Troia kentimizin çok önemli bir varlığıdır. Bu çalışmaları da bugün bile vakıf takip etmektedir. Vakfın adını ağzına almayı bilmeyenler, vakfın kimler tarafından oluşturulduğunu bilmeyenler, neye hizmet etmediğini bilmeyenler bu nu yazabiliyorlar. Allah’a bin şükürler olsun ki; bu vakfın tarihinde çocuk tacizi, tecavüz, istismar yok. Kimse bu kişiler ve kurumlar, protokollerde en önde oturan diğer vakıflarla karıştırmasınlar. 2018 yılında böyle bir vakfın bu şekilde anılmasından büyük üzüntü duyuyorum. Bir işi yaparken; ne iş yaptığımızı bile bilmiyoruz, işi ucundan tutuyoruz. Biz Çanakkale Belediyesi olarak 2018 Troia Yılı ile ilgili olarak elimizden gelen gayreti, Çanakkale Belediyesini yok saysalar bile, Troia’nın ilimiz için büyük bir kazanç olduğunu bile bile çalışmaya gayret edeceğiz. Yıllarca da ilimizin değerini dünyaya anlatmaya devam edeceğiz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BelediyeMeclis
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol