H plakası verme şansımız yok

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediyesi ile Çanakkale Belediye arasında yaşanan plaka ve durak krizine ilişkin açıklamalarda bulunarak; “Ben oradaki hastaların, o insanların eziyet çekmesini istemem. Ama “H” plakası verme şansımız yoktur, ancak ve ancak ihaleyle verilebilir” dedi.

H plakası verme şansımız yok

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediyesi ile Çanakkale Belediye arasında yaşanan plaka ve durak krizine ilişkin açıklamalarda bulunarak; “Ben oradaki hastaların, o insanların eziyet çekmesini istemem. Ama “H” plakası verme şansımız yoktur, ancak ve ancak ihaleyle verilebilir” dedi.

05 Ocak 2018 Cuma 15:32
H plakası verme şansımız yok

Çanakkale Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeni yıl dilekleri ile başlayan toplantıya Kepez’de faaliyete geçen Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önüne yapılan durak ve Kepez Belediyesi ile Çanakkale Belediyesi arasındaki plaka krizi damga vurdu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, başkanlığında toplanan Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, geçtiğimiz günlerde kamuoyunda önemli bir yer tutan durak konusuna dikkat çekerek, Çanakkale Belediyesi ile Kepez Belediyesi arasında yaşanan sorunu dile getirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da Kepez Belediyesi ile yaşanan sorunun bugüne dayanmadığını belirterek; “Kepez Belediyesi ile Ulaşım Hizmetleri arasında bir anlaşmazlık var” dedi.

Sorun temeli “H” plaka

Yaşanan bu anlaşmazlığı kendisinin de anlamadığını belirten Başkan Gökhan; “Daha önce Kepez Belediyesi ile Çanakkale Belediyesi toplu taşıma ulaşım hizmetleri belediyelere verildikten sonra, 5393 sayılı yasadan sonra biliyorsunuz Çanakkale’de merkezde iki tane minibüs hattı vardı. Bunlar birinci hat, ikinci hat “M”plakalıydı. Bunların müttesep hakları yani İl Trafik Komisyonundan Hakları vardı. Biz onları çağırdık dedik ki artık yetki belediye de siz bizim duraklardan servis yapacaksınız. Sizin “M” plaka haklarınızı belediyenin verdiği “H” plakalar ile değişeceğiz siz “M” plakaları bize bırakacaksınız. Şu anda onların “M” plakaları belediyenin bünyesinde. O arkadaşlara ihale ile “H” plakaları verdik. Bu bağlamda olay başlarken eski Kepez Belediyesi Başkanı dedi ki orada minibüsler var. O minibüsler Köprübaşına kadar gelebiliyorlardı. Bir protokol yaptık, onların minibüslerinin de haklarını alarak Kepez minibüslerinin de haklarını alarak onlara da “H” plaka verdik. Hatta tamamına birebir vermedik, 2 “M” plakaya 1”M” plaka verdik onlarda “H” plaka aldı ve Kepez’de bu işe dahil oldu. Yetmedi Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı’yı da dahil ettik ve bu sistemi kurduk. Şimdi bu bağlamda Çanakkale Belediyesi ulaşım hizmetlerini vermekte ve Kepez bölgesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı gözükmemekte idi. Derken Kepez Belediyesinden bizde “H” plaka vermek istiyoruz yönünde bir talep geldi. Bizim durup dururken herhangi bir kişiye, kuruma veya belediye ye “H” plakası verme şansımız yoktur. Ancak “H” plakası ihaleyle verilebilir, ona da bu meclis karar verir. Yani o hatların çoğalması, ilaveler, ilave plaka verilmesi noktasında bu meclis karar verir ve bu ihaleyle ilgili kişilere veya kurumlara verilir” şeklinde konuştu.

Kepez Belediyesi’ne “Siz istediğiniz kadar otobüs alabilirsiniz, siyah plakanızı takarsınız ve yine bu sistem içerisinde otobüsünü sokarsınız, sizde bu sistemde bizler gibi çalışırsınız, o parayı da siz alırsınız. Nasıl bir kendi belediye otobüslerimizde parayı biz alıyoruz, orada da siz alırsınız” önerisini sunduklarını ifade eden Başkan Gökhan, Kepez Belediyesi’nin ısrarla “H” plaka istediğini kendilerinin de veremeyiz dediklerini ve yaşanan kavganın oradan çıktığını kaydetti.

Eşşeğin arkasında takıldılar, bir şeyler yaptılar

Başkan Gökhan sözlerini şöyle sürdürdü; “En son bir eşeğin arkasına takıldılar, yürüdüler, bir şeyler yaptılar. Nedir konu ulaşım. Ne var ulaşımda, Grup Başkanvekili de söyledi karınca kararınca şuanda bir sıkıntı olmadan gidiyor. Giderek te düzeltilme noktasında çabalanıyor. Ulaşımda ne sıkıntı var, direk Kepez’den oraya hatlar koymuşuz, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Durak önerisini ben götürdüm

Yaşanan bu süreçte Kepez’de Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin açıldığını söyleyen Başkan Gökhan; “Bu arada hastane açıldı, havalar güzel. Otobüsler oradan kalkıyor, direk orada duruyor. Arkadaşlarımız dedi ki durak lazım buraya, biz durak ihalesi yapacağız dedi. Kepez Belediyesi’nin duraklarını biz vermiyoruz. Onların kendi durakları kendine zaten, biz sadece o duraklarda indi-bindi yapıyoruz” dedi.

“Çanakkale Belediyesi’nin duraklarından bir tanesini koyalım, yağmur olur bir şey olur insanlar üşür hatta Çanakkale Belediyesi yazısını silelim, saygı gereği. Yani Kepez hududunda, Çanakkale Belediyesi yazısını silelim, koyalım” önerisinde de bulunduklarını ifade eden Başkan Gökhan; “ Ayın 29’unda (29 Aralık) ihale olacak demişlerdi. İhalenizi yapın, durak geldi, bizim durağı alırız, siz durağınız takın üstünde de Kepez Belediyesi yazsın bu öneriyi yaptık, Hayır dediler” şeklinde konuştu.

“Eziyet çekmelerini istemem”

Başkan Gökhan, Kepez Belediyesi ile Umurbey Belediyesi arasında yaşanan durak krizini ilişkin olarak ise; “Bu arada ben yoktum, cep telefonunda bir baktım Sami Başkan iş edinmiş, birazda siyaset yapma adına oralara otobüs koymuş, orada içinde barınsınlar diye. O başkan da gitmiş onunla itiş kakış yapmış” dedi. “Bakın bugüne kadar Belediye Başkanı olarak bu konuda bir tek laf etmedim” diyen Başkan Gökhan; “Çünkü ben olayı biliyorum, biz yapıyoruz madem soruldu anlatıyorum. Ben oradaki hastaların, o insanların eziyet çekmesini istemem. Kepez halkının da eziyet çekmesini istemem. Yine söylüyorum Kepez Belediyesi istediği kadar otobüs alabilir, siyah plaka takabilir, güzergah isterse güzergahta veririz meclisten geçiririz. Ben şu güzergahtan gitmek istiyorum derse söyleyebilir otobüsleriyle o güzergahtan gidebilir hiçbir sakınca yoktur ama “H” plakası verme şansımız yoktur ancak ve ancak ihaleyle verilebilir.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 05.01.2018 15:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol