Turan; “Sana ne! Biz senin eyaletin miyiz?”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Reza Zarrab davasıyla İlgili ABD'ye yüklendi.

Turan; “Sana ne! Biz senin eyaletin miyiz?”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Reza Zarrab davasıyla İlgili ABD'ye yüklendi.

27 Kasım 2017 Pazartesi 13:37
Turan; “Sana ne! Biz senin eyaletin miyiz?”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, isim vermeden Reza Zarrab davasıyla ilgili ABD'ye yüklenerek; “Sana ne? Biz eyaletin miyiz? Biz senin altında yaşayan bir ülke miyiz?” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Gelibolu AK Parti İlçe binasının açılış törenine katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gözütok ile Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ'ın konuşmalarının ardından söz alan Turan, isim vermeden Reza Zarrab davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. ABD'de görülen dava ile ilgili ana muhalefet partisinin tutumunu eleştiren Turan, şunları söyledi; “Mesela meşhur bir dava var biliyorsunuz, davanın konusu ne, hepiniz biliyorsunuz. Türkiye'den bir vatandaş, başka bir ülkeye altın ihracatı yapmış, konu bu. Bakın altını çiziyorum, ihracaat yapmış adam. Üçüncü bir ülke 'Yapamazsın' diyor. Arkadaş, ihracaat yapılan sen değilsin, ithalat yapan sen değilsin, biz şu ülkeyle bunu yapmışız. Sana ne? Biz eyaletin miyiz? Biz senin altında yaşayan bir ülke miyiz?

“Yanlışımız varsa, mahkemede hesap vereceğiz”

Biz, Gazi Mustafa Kemal'in şu topraklarda gazi olduğu, şehitler verdiği bağımsız bir ülkeyiz. Bu konuda hiç kimseye hesap verecek halimiz yok. Biz Tayyip Erdoğan'ın yüreğini biliyoruz, yürüyüşünü biliyoruz. O yüzden bir defa daha söylüyorum. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyetiyiz, ticaretimizi yaparız. Yanlışımız varsa bu mahkemeye hesap veririz. Ona göre beraat eder, ya da cezasını alır. Ama iki ülke arasındaki ticarete, üçüncü bir ülke karışmaz.

“Ana muhalefet lideri bayram edecek”

Ne yaptığımızı iyi bileceğiz. Bu mesele gündeme geldiğinde şunu beklerdik, biz bütün partilerin, bütün örgütlerin şunu demesini beklerdik; 'Kendi kavgamızı biz burda yaparız. Türkiye'de yaparız. Başka ülke ile hesaplaşma kendi haysiyetimiz olur, bunu yapmayız', bunu beklerdik. Ama ne oldu, adeta duruşma öncesi ana muhalefet lideri bayram edecek. Kendi beceremiyor, oyunu arttıramıyor. 25'i on yıldan beri 26 yapamadı. Ordan gelecek mehkeme kararına bel bağladı. Bu doğru bir şey değil, bu milli muhalefet değil, gel burada kavga edelim, mecliste kavga edelim. Burada polemik yapalım, ama Amerika'nın sesi radyosu gibi çalışmak Gazi Mustafa Kemal'in partisine yakışmadı, yakışmıyor.

“Halk Bankası bu devletin malıdır”

O yüzden bir daha söylüyorum. Kimin hatası varsa, kimin yanlışı varsa bunun hesabını sorsunlar. Ama bizim vatandaşımıza, bizim bankamızın genel müdür yardımcısına üçüncü ülkeden hesap sorulmasının bizden çok ana muhalefeti rahatsız etmesi lazımdı. Demesi lazımdı ki, 'Ey iktidar, gel beraber Amerika'ya gidelim bu yanlışı ortaya koyalım' demesi lazımdı. Halk Bankası bu devletin malıdır. AK Parti bugün var yarın yok. Ama bu devletin bankası başka bir ülkeye ihracaatta yardımcı olduğu için üçüncü ülke tarafından yargılanamaz arkadaşlar.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
TuranBülentRezaAkiparti
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol