Emzirme Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenlendi

Barbaros Aile Sağlığı Merkezi ve Müdürlük çalışanları işbirliği ile düzenlenen anne ve anne adaylarının katılımıyla gerçekleşen “Anne Sütü ve Emzirme” etkinliğinde; anne sütünün önemi anlatıldı.

Emzirme Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenlendi

Barbaros Aile Sağlığı Merkezi ve Müdürlük çalışanları işbirliği ile düzenlenen anne ve anne adaylarının katılımıyla gerçekleşen “Anne Sütü ve Emzirme” etkinliğinde; anne sütünün önemi anlatıldı.

05 Ekim 2017 Perşembe 14:46
Emzirme Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenlendi

Etkinlikte görsel materyallerle konunun önemine değinilirken, etkinliğe katılan anne ve anne adaylarına bebek çorabı, magnetler ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Troya Park AVM de stand açılırken, anneler başta olmak üzere tüm vatandaşlara bilgilendirmeler yapılarak çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çanakkale İl Sağlığı Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması ve bebeklerin bu haktan mahrum edilmemesi, konunun önemi ve gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır. Emzirme, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir seçenek olarak önermektedir. Bebeklerin (özel bir tıbbi neden olmadıkça) doğar doğmaz ilk bir saat içinde emzirilmeye başlanması ve ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri en ideal beslenme şeklidir.  6. aydan itibaren ise ek gıdalara başlanarak emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir. İlimiz; Anne Sütünü destekleyen başarılı çalışmalarında dolayı 2004 yılında "Bebek Dostu İl",  2008 yılında ise "Altın Bebek Dostu İl " ünvanını almıştır. Söz konusu program kapsamında toplumda farkındalık yaratmak ve konu ile ilgili halkımızı bilgilendirmek amacı ile 3 Ekim 2017 tarihinde Barbaros Aile Sağlığı Merkezi ve Müdürlük çalışanları işbirliği ile düzenlenen anne ve anne adaylarının katılımıyla gerçekleşen “Anne Sütü ve Emzirme” etkinliğinde; anne sütünün önemi anlatılarak, görsel materyallerle konunun önemi vurgulandı, etkinliğe katılan anne ve anne adaylarına bebek çorabı, magnetler ve bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır. 4 ve 5 Ekim tarihlerinde Troya Park AVM de stand açılmış ve annelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapılarak çeşitli hediyeler dağıtılmıştır. Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır” ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
EğitimAdayEmzirme
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol