Hastanede bir ilk daha…

Birçok kapalı ameliyatın başarıyla uygulandığı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ilk kez “laparoskopik rektum rezeksiyonu” operasyonu gerçekleştirildi.

Hastanede bir ilk daha…

Birçok kapalı ameliyatın başarıyla uygulandığı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ilk kez “laparoskopik rektum rezeksiyonu” operasyonu gerçekleştirildi.

03 Temmuz 2018 Salı 14:10
Hastanede bir ilk daha…

İleri ve gelişmiş merkezlerde yapılan laparoskopik rektum rezeksiyonu ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Hekimlerimiz Op. Dr. Ufuk Tali, Op. Dr. Mehmet Ali Karacaer, Op. Dr. Temel Bulut ve ekibi bir ilke daha imza attılar. Ameliyat ile ilgili bilgiler veren Op. Dr. Mehmet Ali Karacaer; “78 yaşındaki erkek hastamızda rektum kanseri mevcuttu. Çoğunlukla Eğitim Araştırma Hastanelerinde yapılıp devlet hastanelerinde yapılmayan rektum bölgesi ameliyatı hastanemizde ilk kez gerçekleştirildi.  Karın ön duvarından açılan 4-5 küçük (en büyüğü 1 cm) delikten birine yerleştirilen teleskop ile alınan görüntü monitöre yansıtıldı. Diğer deliklerden çalışma aletleri yerleştirmek suretiyle yapılan birçok iyi veya kötü huylu kalın barsak hastalığının tedavisine imkan veren  bu teknik sayesinde , açık ameliyatla kıyaslandığında, hasta daha az ağrı duyar, daha çabuk iyileşir ve işine daha çabuk döner.” dedi. Dr. Karacaer Hastane yönetimi sayesinde son teknolojik aletlerin kolaylıkla temin edilebilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, tecrübeli ve donanımlı cerrahi ekip sayesinde hastaların daha kısa sürede moral ve motivasyonla taburcu olduklarını da sözlerine ekledi.

Şehir şehir gezerek hastane aramaya son

3. basamak olan eğitim araştırma hastanelerinde yapılan operasyonların artık Çanakkale’de de uygulanabiliyor olmasına dikkat çeken Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali ise; “Tam donanımlı ameliyathanemiz ve ekibimiz ile Rektum kanseri olan hastamızı operasyonunu başarı ile gerçekleştirdik. Onkoloji hastalarımızın şehir şehir gezerek hastane aramasına gerek kalmadı. Bu hastalarımızın operasyonlarını planlayarak hastanemizde gerçekleştirip onkoloji tedavilerini de hastanemizde sürdürebiliyoruz. Bu güzel başarılara imza atmamızı sağlayan gerek ameliyathane gerekse Cerrahi Servis ekibime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
SağlıkHastane
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol