Nakille hayata tutunanlara yılbaşı pastası (VİDEO)

Çanakkale’de organ nakli ile sağlığına kavuşan hastalar için yeni yıla pastalı kutlama gerçekleştirildi.

Nakille hayata tutunanlara yılbaşı pastası (VİDEO)

Çanakkale’de organ nakli ile sağlığına kavuşan hastalar için yeni yıla pastalı kutlama gerçekleştirildi.

28 Aralık 2017 Perşembe 15:39

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Organ Transplantasyon Ünitesinde kendilerine organ (böbrek) nakli yapılan 21 hasta için yeni yıl öncesi bir kutlama pastası kesildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2015 yılında faaliyete açılan ve başarılı operasyonlar ile adından söz ettiren Organ Transplantasyon Merkezi Müdürlüğü 8 aylık bir aranın ardından 2017 yılı itibariyle böbrek nakli ameliyatlarına tekrar başlamıştı. Müdürlüğünü Doç. Dr. Cabir Alan’ın yürüttüğü Organ Nakil Merkezinde bugüne kadar böbrek nakli ile sağlığına kavuşan hastalar için anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Okhan Akdur’un da katıldığı etkinlikte böbrek nakli ile sağlığına kavuşan 21 hasta için yeni yıl pastası kesilirken, Organ Nakil ekibi tarafından hastalara hediyeler takdim edildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan yaptığı açıklamada, Organ Nakil Merkezi’nin 2015 yılında faaliyete geçtiğini söyledi.

Merkezin 2016 yılına kadar faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini söyleyen Alan:“ 2016 yılından sonra 8 aylık bir duraksama dönemi geçirmişti. Sonrasında yeni ekiple tekrar ameliyatlara başlamıştı. Toplam bu süre zarfında 30 hastamıza böbrek nakli gerçekleştirdik. %95’in üzerinde bir başarı oranımız var. Buda Türkiye koşullarında oldukça yüksek bir başarı” dedi.

Organ Nakil Merkezinde toplam 11 personelin görev yaptığını kaydeden Alan:“ 4 primer cerrah, 6 tane hemşire görev yapmaktadır. Nakil Merkezimiz 7/24 faaliyet göstermektedir. Şu anda merkezimize kayıtlı 130 hasta vardır. Bölge civarına baktığımızda ayda ortalama 2-3 nakil işlemi gerçekleştirmeyiz, son zamanda yaptığımız nakillerle beraber. Nakil Merkezimizdeki sayının artmasıyla birlikte buradaki nakillerin artacağı kanaatindeyim Dolayısıyla Çanakkale’de ikamet edipte kayıtları başka merkezde olan hastaların kayıtlarını merkezimize aldırmalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeni yıl kutlamasında organ nakliyle sağlığına kavuşanlar etkinlikte, 'İnsanların Hayatlarını Kurtarmak Sizin Elinizde', 'Organ Bağışla Sen de Hayat Kurtar', Organ Bağışı Hayat Bağışıdır', 'Umudunu Kaybedenlere Umut Ol!' ve 'Bağışlanan Organ Filizlenen Candır' yazılı dövizler ile organ bağışının önemine dikkat çekti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 28.12.2017 22:46
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleComuOrgan Nakli
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol