AK Parti Merkez İlçe’de Yıldız dönemi

AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi’nde seçime tek aday olarak katılan Gültekin Yıldız AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı seçildi.

AK Parti Merkez İlçe’de Yıldız dönemi

AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi’nde seçime tek aday olarak katılan Gültekin Yıldız AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı seçildi.

20 Ekim 2017 Cuma 19:52
AK Parti Merkez İlçe’de Yıldız dönemi

İçdaş Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi’ne AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, belediye başkanları, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan, eski il başkanları, kurucu başkanlar, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongreye ayrıca MHP İl Yönetimi ve MHP Merkez İlçe Yönetiminden de katılım oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrenin Divan Başkanlığı’nı Av. Murat Efe yaptı. Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu gerçekleştirdi. Daha sonra partililere seslenen AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ; “Girdiğimiz her seçimde zafer kazandık. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz. Demokrasilerde en büyük hakem millettir. Ve biz milletimizle birlikte yan yana yürüyoruz. Hiçbir zaman milletimize karşı yürümedik” dedi.

Karadağ; “Barışın kentine yakışmayan bir Belediye Başkanı var”

Muhalefet partisini ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı eleştiren Başkan Karadağ; “Ana muhalefet partisine bakıyorsunuz ne oluyor diye. Görüyoruz ki, onlar milletinin karşılarına alıp yürüyorlar. Suçu sabitlenmiş bir milletvekilinin arkasından adalet yürüyüşü yaptılar. Yetmedi Çanakkale’de 253 bin şehit verdiğimiz bu topraklarda bir Adalet Kurultayı yaptılar. Geriye hiçbir şey kalmadı. Adalete dair zaten hiçbir şey yoktu. Bir delege seçimlerini bile beceremediler. Ama kendi içlerinde birbirlerini yediler. Belediye Meclisi’nde sayın Grup Başkanvekilimiz Tülay Ömercioğlu susturuldu. Konuşturulmadı. Sadece soracağı bir soru vardı ama sordurtulmadı. Bizim kimsenin içişlerine karıştığımız yok. Zaten bir konu ulusala kadar yansıyorsa zaten sizin içişlerinden çıkmıştır. Biz sadece şunu öğrenmek istedik. Belediyenin imkanları delege seçimlerinde kullanıldı mı kullanılmadı mı? Bu konu elbette belediye meclisinde konuşulur. İnsana yapılamayacak bir davranış sergilendi. Barışın kentine yakışmayan Belediye Başkanının meclisteki tavırları Çanakkale’ye eksi yazdırdı. Yakışır mı? Yakışmaz” diye konuştu.

“Hani nerede adalet?”

CHP İl Başkanı Nejat Önder’in açıklamalarına da değinen Başkan Karadağ; “CHP İl Başkanı canlı yayında basın açıklaması yapıyor. Diyor ki, bizim delege seçimlerinde belediyenin imkanları kullanılmıştır. Belediyenin parası kullanılmıştır. Belediyenin personeli kullanılıştır diyor. Genel Başkanına adalet istiyorum diyerek mektup yazdım diyor. Bir il başkanı Genel Başkanına adalet istiyorum diye mektup yazıyor. Hani nerede adalet? Nerede Genel Başkanın İl Başkanını sahiplenmesi?” ifadelerini kullandı.

“Biriz, bütünüz. Hedefimiz hizmet, birbirimizi yemek değil”

“Biz hiç Genel Başkanımıza mektup yazmayız. Biz hiç belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi hiçbir şekilde şikayet etmeyiz. Neden? Çünkü biriz, bütünüz. Hedefimiz hizmet, birbirimizi yemek değil” diyen Başkan Karadağ; “Her konuda vekillerimiz, belediye başkanlarımız, genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımız sahip çıkar. Biz hizmet yolunda yürümeye devam ederiz. Hizmet ederiz. Temmuz ayından beri delegelerimizi seçtik. Belde kongrelerimizi yaptık. 9 ilçe kongrelerimizi yaptık. Merkez İlçe Kongremizi de yapıyoruz. Şu süreç içerisinde bir kavga, gürültü, anlaşmazlık ve didişme duydunuz mu? Yansıyan bir şey gördünüz mü? Görmediniz. Çünkü bu bizim birlik ve beraberliğimizin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Gider’den Başkan Gökhan’a siyaset dersi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, kendisini eleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a da adeta bir siyaset dersi verdi. Gökhan’ı eleştiren Gider; “Bakın bizim Belediye Başkanımızın bir özelliği var. Herkes onun suyuna giderse, her istediği yapılırsa, özellikle parti içinde. Çünkü beyninin yüzde 90’ını parti içi kavga oluşturuyor, yüzde 10’nu diğer tüm hayatı oluşturuyor. O zaman Hulusi Kentmen mi diyorlar tonton amca. Ama biri damarına dokunuversin. Bir milletvekili bir belediye başkanı. Anam anam ne hallere giriyor adam. Biz videosundan korkuyoruz belediye meclisindekiler ne yapıyor acaba. Gözleri dönüyor. Gerçekten çok acı bir tablo. Tartışalım sabahlara kadar, ama kavga nedir. Bu gün çocuğuna bağıranda züllüm etmiştir” dedi.

“Sunucu utandık diyor utandık”

Gider sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Başkan fox tv ye bağlanıyor. Sabah programına. Biz o sunucuyu 1 Kasım’dan hatırlıyoruz. Hani surat falan gitmişti. Nasıl olur bu oy diye. Dün gece videoyu tekrar izledim. Utandık diyor utandık. Bizimki utanmıyor ama oradaki sunucu utanıyor. Bakın utandık diyor, adam utanmış. Niye? Onunla (Sunucu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile) yemek yediği için utanmış. Orda üstü kapalı özür diliyor daha sonra da red ediyor.”

“Bak bak bak belediyenin görevine bak”

Belediye Meclisi’nde parti içi meselelerin konuşulmaması gerektiğini her platformda dile getiren Başkan Gökhan’ın belediye meclisinde AK Parti ile ilgili yaptığı konuşmaları tek tek açıklayan Gider, salonu kahkahaya boğdu. Gider; “Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Tweet atmış. Ülgür Gökhan diyor ki, Belediye meclisi siyasi partilerin iç sorunlarının tartışıldığı yer değildir diyor. Diyor ki üsten bakmaya devam ediyor. Bilmiyorsanız öğrenmenizi dilerim. Öğreniriz Başkan. Ben çabuk öğrenirim. Bu salonda çabuk öğrenir burada hiç ağa paşa çocuğu yok. Bakın bu yılki belediye meclis konuşmalarından bazıları. HDP toplantısı ve Atatürk resminin kapatılması ile ilgili konuştu. Çözüm sürecinde Ak Partinin yaptıklarını konuştu. Çanakkale Belediyesinin var mıydı bir görevi çözüm sürecinde. Başkan bize öğreteceksin de sende bilmiyorsun. Sur kardeşliğini konuşuyor. Celal Karakaş bakın doktor. Ben öğrendiysem oda öğrensin. Konuştuğu konuya bak. Sosyal medyada Barbaros Şansal’a hava alanında saldırılması konuşuluyor. Bunu belediye meclisinde konuşuyor. Ona da öğretsene. Suriye’ye müdahale konusu konuşuluyor. Bülent Turan’ın Atatürk’e ayyaş dediği iddialarını konuşuyor. Ak Parti’ye Atatürk konusunda eleştiriler yapıyor. Bunların hepsine saat ve tarih verebilirim elimde var. Fetö’den alınan öğretmenlerin iade edilmesi konuşuşunu konuşuyor. Referandum konuşuyor. Yapılan köprülerde doluluk garantisi verilmesi hakkında konuşma. Herhalde Yalova belediye başkanı da bu olacak. Kayyumlarla ilgili açıklamalar. Zeytin kanununun değiştirilmesi. Bak bak bak belediyenin görevine bak. Belediye meclisinde tam konuşulacak konular” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldız’dan Belediyeyi alma sözü

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Av. Gültekin Yıldız son olarak yaptığı teşekkür konuşmasında ise; “16 yıl önce liderimiz kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla kurulan partimiz ve davamız çalışarak mücadele ederek dimdik ayakta durarak severek kenetlenerek kurlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu günü 16 yıl öncesiyle kıyasladığımızda siz değerli Ak Parti kadrolarının samimi gayretleri aziz milletimizin duaları, Cenabın hakkın takdiri ile dizlerin üzerine çökmüş bir ülkeyi ayağa kaldırdığımızı aziz milletimize yeniden bir ufuk umut verdiğimizi görüyor gurur duyuyoruz. Yakın bir tarihte 16 Nisan referandumunda en büyük reforma en büyük imzayı attık. Bu reform yasalaşırken bizde Çanakkale’de çalışmalarımızla oylarımızla katkı sunduk. Ancak bu oylar bize yetmez. Bizleri mutlu edemez. Bizler kanlarıyla tarih yazan Çanakkale geçilmez dedirten 253 bin şehidin yattığı Cumhuriyetimizin kurucusu Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün gazi olduğu bu aziz toprakların bekçileriyiz. Biz milletimize olan borcumuzu ödemek için gece demeden gündüz demeden çalışacağız. Çanakkale’yi hak ettiği yere taşıyacağımıza, Çanakkale Belediyesini kazanarak Çanakkale’yi özlediği hizmetlere kavuşturacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Kongrede seçime tek aday olarak katılan Gültekin Yıldız, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı seçildi. Daha sonra Başkan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri objektiflere poz verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol