Başkan Çetin MHP’den istifa etti… En sert tepki Özer’den geldi

Gökçeada MHP’li Belediye Başkanı Ünal Çetin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Başkan Çetin’in Meral Akşener Liderliğinde yeni kurulacak Partide yer alması nedeniyle partiden istifasını talep ettiklerini belirtirken, istifalara en sert tepkiyi ise MHP’li Recep Cahit Özer, “Sırtımızdan düşün ve bir daha yolumuza çıkmayın. Ve giderken bile bir kibrit kutusu kadar onurla gidin hiç olmazsa. Yalan söylemeyin. Adam gibi gidin” diyerek verdi.

Başkan Çetin MHP’den istifa etti… En sert tepki Özer’den geldi

Gökçeada MHP’li Belediye Başkanı Ünal Çetin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Başkan Çetin’in Meral Akşener Liderliğinde yeni kurulacak Partide yer alması nedeniyle partiden istifasını talep ettiklerini belirtirken, istifalara en sert tepkiyi ise MHP’li Recep Cahit Özer, “Sırtımızdan düşün ve bir daha yolumuza çıkmayın. Ve giderken bile bir kibrit kutusu kadar onurla gidin hiç olmazsa. Yalan söylemeyin. Adam gibi gidin” diyerek verdi.

03 Ekim 2017 Salı 13:19
Başkan Çetin MHP’den istifa etti… En sert tepki Özer’den geldi

Partisinden istifa ettiğini basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Gökçeada MHP’li Belediye Başkanı Ünal Çetin; “Hayatım boyunca içinde bulunmaktan onur duyduğum ve görev aldığım her kademesinde mücadelesini verdiğim partimin, ülkemin geleceği ile ilgili verilen kritik kararlar noktasında takındığı tutum; şahsımı ve benim gibi düşünen birçok ülke sevdalısını endişeye düşürmüş ve ülkemizin geleceğine yönelik hayal kırıklığına uğratmıştır. Demokratik hayatın temel unsuru olan partim içinde sadece demokrasiye olan inançlarıyla farklı fikirlere sahip ülke sevdalılarının disiplin kurullarına sevkleri; hatta partiden ihraçlarıyla devam eden süreç; partim içinde özgür düşünce ile siyaset yapma imkanının kalmadığını da göstermiş durumdadır. Tüm bu gelişmelerle birlikte bugün; şahsım adına ne yazık ki siyasi bir yol ayrımına gelinmiştir” dedi.

“Destek görmeden çalışmalarıma devam etmekteyim”

“Seçilmiş bulunduğum 2014 yılı yerel seçimlerinden bugüne, bir muhalefet partisi Belediye Başkanı olarak hizmetle geçirmiş olduğum üç buçuk yıl boyunca tüm engellemelere karşı Gökçeadalılar ve partimin Gökçeada İlçe Teşkilatı ile İlçe Kadın ve Gençlik kollarının çalışanlarından başka hiçbir kimseden destek görmeden çalışmalarıma devam etmekteyim” diyen Çetin; “2014 yılında Belediye Başkanı adayı olarak partim adına halkıma verdiğim tüm sözlerimizi yerine getirmek için üstün gayret sarf ettim. Üç buçuk yıl içerisinde Gökçeada ve Gökçeadalılar için hiçbir siyasi erkten, hiçbir destek görmeden aksine akla hayale sığmayacak engellemelere rağmen gerçekleştirdiğimiz icraatlar ile yerel yönetimlerin siyasi partilerden bağımsız olarak da başarılı olabileceğini kanıtladığımıza inanıyorum. Bu düşünce ile halihazırda özgür siyaset ortamının tamamen ortadan kalktığı; ideallerin ve ilkelerin hiçe sayıldığı, milliyetçilik başta olmak üzere ülkemizin temel dinamiklerinin ancak tabelalara hapsedildiği bir siyasi parti üyeliğinin; karşısında sorumlu olduğum halkım adına bir yarar sağlamayacağı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

“Bizler siyaseti, halkın gelişmesi için yapanlardanız”

Çetin sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bizler siyaseti, kişisel menfaatleri için değil aksine idealleri ve hizmet ettikleri halkın gelişmesi için yapanlardanız. Bu inançla sonuç olarak; Gökçeadalılardan aldığımız güç ve destekle yapılan hizmetleri her geçen gün daha da arttıracağımızı, Adamızın ülkemizin en nadide, en güzel parçası olması noktasında tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğimizi bildirerek 02.10.2017 tarihi itibari ile Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa etmiş olduğumu tüm kamuoyuna saygıyla beyan ederim.”

Pınar; “Çetin'in Partimizle herhangi bir ilişkisi kalmamıştır”

MHP İl Başkanı Hakan Pınar, Meral Akşener Liderliğinde yeni kurulacak Partinin Parti Programını yazmak üzere oluşturulan heyetin içerisinde ismi geçen Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in partiden istifasını talep ettiklerini ve ardından istifasını ilettiğini söyledi. Çetin'in MHP ile herhangi bir ilişkisinin kalmadığını ifade eden Pınar; “Bilindiği üzere Meral Akşener Liderliğinde yeni kurulacak Partinin Parti Programını yazmak üzere oluşturulan heyet Ulusal Basınla paylaşılmıştır. Söz konusu heyetin içerisinde Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de isminin yer alması üzerine bu gün kendisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek söz konusu listede yer alan isminin bilgisi ve oluru dahilinde mi yazıldığı kendisine sorulmuş ve evet cevabı üzerine siyaseten bunun uygun olmayacağı, bir Partinin üyesiyken diğer bir Partinin kuruluş aşamasında yer almanın siyasi etiğe uymayacağı ve bu sebeple kendisinden içinde yer aldığı sürecin doğal sonucu olarak Milliyetçi Hareket Partisinden istifasını talep ettiğimizi ilettik. Talebimiz üzerine az önce bizi arayarak istifa kararı aldığını iletmiş olup, an itibarıyla Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in Partimizle herhangi bir ilişkisi kalmamıştır” diye konuştu.

Özer; “MHP'de her ÜLKÜCÜ kaledir”

Yaşanan bu gelişmelerin ardından kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan MHP’li İl Genel Meclisi üyesi Recep Cahit Özer; ikbal, koltuk, makam ve mevki peşinde koşanlara sert tepki gösterdi. MHP’de her ülkücünün bir kale olduğunu kaydeden Özer; “MHP'de her ÜLKÜCÜ kaledir. Bu yazdıklarım Çanakkale içindir. İkbal, koltuk, makam ve mevki peşinde koşan veya koltuklarını ortaya koyarak daha büyük koltuklara popolarını hazırlayanların istifa haberlerine şu hasta halimde bile gülüyorum” dedi.

“Yalan söylemeyin, adam gibi gidin”

Özer sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Neymiş? Çanakkale’de MHP'nin kalesi düşmüş. Uleynnn onların her tarafı kale olsa NE olur? Onlara kale değil, tümsek, birikinti bile denmez. Çanakkale'de belediye başkanları dahil eski vekil veya vekil adayları veya eskimiş il başkanları dahil MHP'den istifa edenleri hamzoş cinsi terrierlerle birlikte bir araya toplasan; bütün bunlar olsa olsa bol içli CACIK olur. Sırtımızdan düşün ve bir daha yolumuza çıkmayın. Ve giderken bile bir kibrit kutusu kadar onurla gidin hiç olmazsa.. Yalan söylemeyin. Adam gibi gidin.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol