CHP’de Güneşhan dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı’nın gerçekleşen 36. Olağan Genel Kuruluna tek aday olarak katılan İsmet Güneşhan başkanlığa seçildi.

CHP’de Güneşhan dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı’nın gerçekleşen 36. Olağan Genel Kuruluna tek aday olarak katılan İsmet Güneşhan başkanlığa seçildi.

08 Ocak 2018 Pazartesi 09:22
CHP’de Güneşhan dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin oldukça tartışmalı ve gergin geçen delege seçimlerinin ardından 36. Olağan Genel Kurulu nihayet gerçekleşti. Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı İsmet Güneşhan’ın tek aday olarak katıldığı kurulda zaman zaman tansiyon yükseldi. Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleşen CHP İl Kongresine CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan,  CHP geçmiş dönem milletvekilleri Ahmet Küçük, Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın yanı sıra CHP İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in Divan Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı kongrede zaman zaman gergin anlarda yaşandı. 2015-2018 yılları arasında gerçekleştirilen faaliyetlere ait raporların okunması sırasında bazı partililerin tepki gösterdiği görüldü. Bunun üzerine Divan Başkanı Milletvekili Muharrem Erkek, faaliyet raporlarının hızlı okunmasını talep etti. Yapılan konuşmaların ardından söz alan İl Başkanı Nejat Önder, bundan sonraki çalışmalarda CHP üyesi olarak İsmet Güneşhan’ın yanında olacağını söyledi. Daha sonra önemli açıklamalarda bulunan Önder, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile yaşanan gerginliğe dikkat çekti. Nejat Önder’in konuşmasının ardından söz alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da, Önder’in iddialarına yanıt verdi. Son olarak ise kürsüye CHP İl Başkan Adayı İsmet Güneşhan geldi.

“Biraz zaman geçince her şeyi unutacaksınız, biraz daha fazla zaman geçince her şey sizi unutacak” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP İl Başkan Adayı İsmet Güneşhan; “Zaman geçince her şeyi unutan bir toplum haline geldik. Hukuksuzlukları, yolsuzlukları, haksızlıkları, adaletsizliği kısacası yaşanan bütün olumsuzlukları ne yazık ki çok çabuk unutuverir olduk. Tabi bunların sonunda da her şey bizi unutuyor” dedi. “Uluslararası prestijimiz, rekabet edebilme kabiliyetimiz, saygınlığımız, bölgesel ve küresel bir güç olma yönündeki enerjimizde bizi unutup bir kenara koyuveriyor” sözlerini kullanan Güneşhan; “Hepinizin en az benim bildiğim kadar ülkemiz içindeki sorunları burada tekrar ederek sizleri sıkmak istemiyorum. Yaşamın her alanında karşımıza çıkan haksızlıkları, adaletsizlikleri, yoklukları ve yoksullukları rakamlarla dökmeye gerek görmüyorum. Çünkü ortaya çıkan vahim tablo bizlere mutsuzluk ve acı veriyor, kızdırıyor, öfkelendiriyor ama hiçbir zaman umutsuzluk vermiyor, şevkimizi kırmıyor” şeklinde konuştu.

Güneşhan, CHP İl örgütü olarak aydınlık ve güzel günlere olan inançlarıyla ve bu enerjileriyle yola çıkmaya hazır olduklarını vurgulayarak; “Sizlerle birlikte el ele, yürek yüreğe” dedi. Parti içinde yaşanan çekişmelere dikkat çeken Güneşhan, bu çekişmelerin kendilerinin enerjisini aldığını belirtti. Güneşhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Dışarıya karşı güçlü sımsıkı bir parti imajımızı zedeliyor. Bizim yerel yönetimlerden başlayarak ülke genelinde güçlenmemizden endişen duyanlara koz veriyoruz. İşte hep birlikte bunları yaşıyoruz. Halkımızın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarımızı, soyut ve hukuksuz biçimde bir bir görevden alıyorlar. Böyle bir hukuksuzluğa karşı verilebilecek olan en etkili mücadele birlikte bir güç olarak karşılarına dikilmektir. Sımsıkı birlikteliğimizi oluşturduğumuz bir güçle onları tedirgin edecektir. Biz elimizdeki siperleri kaybetmek değil, genişletmek zorundayız. Yerel iktidarlardan genel iktidara doğru gümbür gümbür yürümek zorundayız. El ele, yürek yüreğe bu zorlu mücadelenin ateşini büyütmek zorundayız. Anlaşmazlıklarımızı, kırgınlıklarımızı kesinlikle unutmak zorundayız.” Oy kullanımının tamamlanmasının ardından kongreye tek aday olarak katılan İsmet Güneşhan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni il başkanı oldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 08.01.2018 09:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol