Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
CHP’de yaşanan kriz büyüyor

CHP’de yaşanan kriz büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi 37. İl Kongresini 4 oy farkla kazanan Metin Ümit Ural, mazbatasını almak için gittiği Yüksek Seçim Kurulundan,. Seçime yönelik yapılan itiraz nedeniyle mazbatasını alamadı. 

CHP’de yaşanan kriz büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi 37. İl Kongresini 4 oy farkla kazanan Metin Ümit Ural, mazbatasını almak için gittiği Yüksek Seçim Kurulundan,. Seçime yönelik yapılan itiraz nedeniyle mazbatasını alamadı. 

26 Şubat 2020 Çarşamba 17:56
CHP’de yaşanan kriz büyüyor

 Çanakkale Adliyesi’ne giden CHP’li Metin Ümit Ural, Yüksek Seçim Kurulu’na yapılmış olan itiraz nedeniyle mazbatasına kavuşamadı. Ural yapmış olduğu açıklamada; “Dün saat 17.30’da itiraz süreçleri doldu ve yapılan itirazlar sonuçlandı. Dolayısıyla seçim kurulundan bize verilen bilgi yarın sizi arayacağız bilgi vereceğiz ve hangi saatte bir araya geleceğimizi söyleyeceğiz dediler. Sonra sabah aranmamızla birlikte bugün saat 13:30’da bir araya gelip eşit oyları almış olan yönetim kurulu arkadaşlarımızla ilgili bir kura çekimi yapılacağı ve bu kura çekiminin sonrasında da saat 15:00’de basın açıklaması yapabileceğimizi düşünerek bizde konuyu sosyal medya da paylaşmış bulunduk” dedi.

“Basını Güneşhan çağırdı”

Basını kendisinin çağırmadığını ifade eden Ural, İsmet Güneşhan tarafından basının çağırıldığını söyleyerek; “Saat 12:00 sıralarında sayın İl Başkanımız İsmet Güneşhan tarafından aranıldım ve devir teslim törenini bugün mü yarın mı yapalım diye bir soruyla karşılaştım, kendisi aradığı içinde öncelikle kendisine çok teşekkür ettiğimi söyledim. Kendisine sizin istediğiniz tarihte yapabiliriz, hiç önemli değil yarında olur yarından sonrada olur hiç önemli değil pazartesiye kadar da bekleriz hiç fark etmez başkanım dedim. Ardından kendisiyle yarın saat 13:00’da devir teslim törenini yapacağımız konusunda mutabakata vardık. Kendisi bana şunu söyledi ‘basın mensuplarını biz çağıralım mı?’ Bizde haber verin dedik, peki dedi, siz bugün yapacağınız saat 15:00’daki açıklamanızla ilgili basın mensuplarına haber verdiniz mi dedi. Bende hayır dedim biz arkadaşlarımızla orada bir fotoğraf alacağız, basın açıklaması yapmamıza da gerek yok dedim. Kendisi aynen bana basın mensuplarına biz haber verelim sizin adınıza basın mensubu arkadaşlarımızda saat 15:00’da orada olsunlar dedi ve sizleri buraya Çanakkale il başkanımız davet etti” ifadelerini kullandı.

“Süreç YSK’da

Metin Ümit Ural, sürecin YSK’da olduğunu belirterek; “Buraya geldiğimizde aldığımız bir haber var. Haber süreç devam ediyor, Yüksek Seçim Kuruluna müracaat edilmiş ve seçimin tam kanunsuzluk hükmünden yararlanarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından irdelenmesi istenmiş. Peki ne yapacağımızı değerli hakim ile görüştüğümde kendileri sürecin devam ettiğini sürecin uzayabileceğini 15:00’a yetişmeyebileceğini ama gün içinde sonuçlanacağını söyledi. Sizlerin karşısına çıkmadan 5 dakika önce son durum hakkında bilgi aldım, Yüksek Seçim Kurulu bu konuyu görüşmek üzere bugün (dün) 15.30 da toplanıyor. O toplantının normal şartlarda yarım saat bir saat süreceğini düşünüyoruz ve dolayısıyla gün içerisinde bize tekrar bilgi verecekler ama şu an mazbata almamız mümkün gözükmüyor” dedi.

“Biz partimizin iktidarı için çalışıyoruz”

Gazetecilerin konuyla ilgili soru sorması üzerine Ural; “Soru almak istemiyorum bu özentimizde kalsın. Bir sorunda yok zaten biz kucaklamaya geldik, arkadaşlarım ile beraber herkesi kucaklayacağız. Biz partimizin iktidarı için çalışıyoruz” diye konuştu.

Güneşhan; “Sorun var havası yaratmayalım”

Metin Ümit Ural’ın açıklamasının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan İsmet Güneşhan; “Pazar günü il kongremizi partimize ve Çanakkalemize yakışır ve demokratik bir şekilde gerçekleştirdik. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra rakibim Sayın Metin Ümit Ural’ı tebrik ettim. Sayın Metin Ümit Ural ile birlikte özellikle il yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve kurultay delegeliklerinde oy farkının sadece bir oyun olması nedeniyle ilçe seçim kuruluna itiraz ettik. Ayrı ayrı yapmış olduğumuz itirazı ilçe seçim kurulu reddetti. Ben tüm yönetim ve disiplin kurulu aday arkadaşlarımın hakkını ve hukukunu savunmak için Yüksek Seçim Kuruluna itiraz ettim. İlçe seçim kurulu ile yapmış olduğum görüşmede de mazbataların bugün (dün) saat 15.00 da verileceğini söyledi. Partiye döndüğümde ise sorumluluğum gereği Sayın Metin Ümit Ural’ı arayarak devir teslim tören programını yaptık. Mazbataların verilmemesinin nedeni bizim itirazımızla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu karar tamamen Sayın hakimin takdiri ve yetkisindedir. Normalde mazbataların verilmesi gerekiyordu. Bu konunun bu kadar çok büyütülmesinin bir anlamı yoktur. Özellikle partililerimizin herkese açık olan sosyal medya paylaşımlarında daha dikkatli olmalıdır. İktidara yürüdüğümüz ve halkın umudu olan Partimiz içersinde sanki bir sorun var havası yaratmayalım. Aradığımız şey seçim sonuçları ile ilgili kimsenin aklında bir soru işaretinin kalmamasıdır” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpMazbataIl Başkanlığı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol