CHP’den 7 maddelik YSK'ya çağrı (VİDEO)

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 81 ilde eş zamanlı İl Başkanları tarafından basın toplantısı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu’na çağrıda bulunarak; “Artık görevinizi yapın” dedi.

CHP’den 7 maddelik YSK'ya çağrı (VİDEO)

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 81 ilde eş zamanlı İl Başkanları tarafından basın toplantısı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu’na çağrıda bulunarak; “Artık görevinizi yapın” dedi.

10 Nisan 2019 Çarşamba 15:42

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, tüm CHP'li İl Başkanları ile birlikte eş zamanlı düzenlenen basın toplantısı ile YSK'ya çağrıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesini beklemediklerini açıklayan Güneşhan, İmamoğlu'nun mazbatasının en kısa süre içerisinde verileceğini açıkladı. YSK'dan seçimlerin iptal edilmesi yönünde bir karar çıkmayacağına inandığını açıklayan Güneşhan, aksi takdirde Türkiye'de büyük bir ekonomik kaos çıkabileceğini söyledi. Güneşhan, yaptığı açıklamada; “İstanbul'da gerçekten seçim sonuçları sonrasında insanlarda bir mutluluk ve güler yüz var. Tabi haklı olarak birazda tedirginlik var. Çünkü YSK'nın bir an önce karar vermesi bekleniyor. AKP'nin tüm seçimde kullanılan oyların sayılması ile ilgili YSK'ya bir itirazı olmuştu, YSK'da bu itirazı ‘RED’ etmişti. Biz yeniden seçim yapılması talebinin de ‘RED’ edileceğine dair inancımız sonsuzdur. Çünkü hiçbir haklı gerekçe, hiçbir somut delil ortaya konulmamıştır. Tamamen kendileri üretmekte ve yaratmaktadırlar. Biz bu vesile ile YSK'ya tekrar çağrıda bulunarak seçim sonuçlarının açıklanmasını ve seçimin kazananı olan Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesini istiyoruz. İstanbul'da sokaktaki vatandaşlarla da bir araya geldik. İnsanlarda tek beklenti adayımız Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının bir an önce verilmesi ve işe başlamasıdır" dedi.

"Seçimin iptal olma ihtimali sıfır'dır"

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, seçimlerin iptal olması halinde CHP'nin tavrı ne olacak sorusuna şöyle yanıt verdi; "Bu konuda bir görüşme olmadı. Bunun olabilme ihtimali sıfırdır. İnsanların keyfine göre karar verme durumu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise; Türkiye Cumhuriyeti 3. Veya 4.sınıf bir devlet değil ise; YSK'da üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Bu seçeneği aklımıza getirmiyoruz, getirmek bile istemiyoruz. İtirazlar yapılmıştır, geçersiz oylar tek tek sayılmıştır. Buna rağmen 14 bin üzerinde arada bir fark var. Ki ıslak imzalı tutanaklar seçimlerin tapusudur. Orada sandık kurulu başkanları, siyasi parti temsilcilerinin imzaları vardır."

"Seçim iptal olursa ekonomik kaos çıkar"

Seçimlerin iptal edilmesi halinde kaos çıkar söylentilerini değerlendiren İsmet Güneşhan; "Arkadaşlar bu tür söylentilere kimsenin kafasını yormasını gerektirecek bir durum yok. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Böyle bir şeyin olabilmesi için Türkiye'nin tam bir diktatörlük ile yönetilmesi gerekmektedir. Yargıyı ortadan kaldırmak, seçimleri artık hiç yapmamak gerekir. Çok daha farklı bir ortamda olması gerekiyor Türkiye'nin. Şu an seçimler YSK kontrolünde yapılmıştır. Geçmişe dönük 3-5 oyla kazanılmış seçimler vardır. Tekrar seçimlerin yenilenmesi gibi bir durum mümkün değildir. Olması halinde ise büyük bir ekonomik kaos çıkar. Ki bundan herkes mağdur olur. Yatırımlar durur, döviz kurları artar, insanlar işsiz kalır. Böyle bir şeyin olmasını hiç kimse istemez. Ama biz YSK'nın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"13 Nisan tarihine kadar mazbata verilebilir"

YSK'ya itiraz sürecinin sürdüğünü belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan, İmamoğlu'na mazbatasının 13 Nisan 2019 tarihine kadar verilebileceğini söyledi. Güneşhan; "Artık seçim sonuçları netleşti, sadece seçim iptali ile ilgili hakkı kullanıyor AKP'liler. Büyükçekmece'de başkan mazbatasını aldı ama seçimin iptal edilmesi ile ilgili bir başvuru var. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasının önünde bir engel kalmamıştır. YSK bugün veya yarın İmamoğlu'nun mazbatasını verir diye düşünüyoruz. İtirazların son tarihi 13 Nisan 2019 tarihidir" dedi.

CHP İl Başkanlıklarından 7 maddelik YSK'ya çağrı

CHP'li 81 İl Başkanı olarak eş zamanlı gerçekleştirilen 7 maddelik çağrıda ise YSK'ya şöyle seslenildi; “YSK yasalara ve benzer olaylara karşı aldığı kararlara uymak zorundadır. YSK seçimlerde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasadışı gerekçeleri red etmek zorundadır. YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. YSK, demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. YSK, hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahiplerinin üstünlüğü mü buna açıkça cevap vermek zorundadır. YSK'nda hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? Bunu demokrasiden yana kararları ile göstermek zorundadırlar.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 11.04.2019 13:35
Anahtar Kelimeler:
ChpIsmetgüneşhanYsk
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol