ÇTSO Meclisi toplandı

ÇTSO 2018 yılı son olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

ÇTSO Meclisi toplandı

ÇTSO 2018 yılı son olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

14 Aralık 2018 Cuma 18:52
ÇTSO Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Aralık 2018 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Hayrettin Çetinkaya; “Zor bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Ekonomik veriler 2019 yılının da çok iç açıcı geçmeyeceğini bizlere açıkça gösteriyor.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin gayri safi yurt içi hasıla verilerini (büyüme rakamları) açıkladı. Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 1,6 büyüdü. Beklenti büyümenin yüzde 2 seviyesinde gerçekleşeceği yönündeydi. Krizleri fırsata çevirmek anlık kararlar ve kısa vadeli planlarla yapılamaz. Stratejik planlama faaliyetlerimizi kısa, orta ve uzun dönemli olarak gözden geçirmeli ve günün şartlarına göre gerekirse revize etmeliyiz. Ülkemizde 10 yılda bir kriz olduğu göz önüne alındığında stratejimizi ve planlamamızı en iyi senaryoya göre değil en kötü senaryoya göre ayarlamak zorundayız” dedi.

Semizoğlu; “Biz siyaset yapan bir kurum değiliz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise; “İlimize güzel yatırımlar yapılıyor ama Çanakkale çok daha iyilerine layık. Elbirliği ile yapılması gereken çok şey var. Sacayaklarından biri eksik olunca kendinizi paralasanız bazı işler olmuyor. Bu yüzden, tüm komitelerimizin gündemine belediye başkan adaylarına sunulacak deklarasyon çalışmalarına esas olmak üzere beklenti ve önerilerinin tespitini aldık. Yine tekrar ediyorum, biz siyaset yapan bir kurum değiliz. Siyaset üstüyüz. Üyelerimizden bize gelen, bizim tespit ettiğimiz her sorunu ilgili makamlara iletmek ve takip etmek asli görevimiz” diye konuştu.

Fizibilite çalışması yapılmalı

“GMKA önceliklerine geçen ayki Meclis toplantısında değinmiştim. Burada bizim amacımız üzüm yemek. Bölgemizin önceliklerinin belirlenmesi hususunda ÇTSO olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diyen Semizoğlu; “Tüm Kurum, Kuruluş ve Sivil Toplum Örgütlerinin katılımları ve mutabakatıyla; bölgemizin sanayi, üretim ve hizmet sektörünün ihtiyaçlarının belirleneceği bir fizibilite çalışması yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu fizibilite doğrultusunda; bölgemizin kısa, orta ve uzun vadeli öncelikleri tespit edilmeli ve GMKA tarafından yapılan destek programları buradan çıkacak sonuçlara göre belirlenmelidir. Benzer şekilde Meslek Liseleri, Meslek Yüksek Okulları ve Üniversitelerimizin bölgemizde faaliyet gösteren sektörlerin ihtiyaç ve taleplerine göre müfredatlarını ve ders programlarını revize etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle her ziyaret ettiğimiz üyemizin ortak ve öncelikli sorunu olan nitelikli ara eleman ve yetkin beyaz yaka personel taleplerinin de bir ölçüde giderilebileceğini düşünüyoruz. GMKA’da 46 personel var ve sadece net personel bütçesi bizim Odamızın 2018 bütçesi kadar. Bu personelin 6’sı Çanakkale’de 40’ı Balıkesir’de görev yapıyor” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Hesapları İnceleme Komisyonu Raporu Ali Karaman tarafından okunarak onayı yapıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol