Gökhan’dan skandal tavır.. Önce kadınları övdü, Sonra AK Partili kadının mikrofonunu kapattı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclis toplantısında AK Partili kadın meclis üyesine yönelik sergilediği skandal tavır yine hayrete düşürdü. AK Parti Belediye Meclisi Grubu, bu tavır nedeniyle toplantıyı terk etti.

Gökhan’dan skandal tavır.. Önce kadınları övdü, Sonra AK Partili kadının mikrofonunu kapattı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclis toplantısında AK Partili kadın meclis üyesine yönelik sergilediği skandal tavır yine hayrete düşürdü. AK Parti Belediye Meclisi Grubu, bu tavır nedeniyle toplantıyı terk etti.

06 Ekim 2017 Cuma 15:12
Gökhan’dan skandal tavır.. Önce kadınları övdü,  Sonra AK Partili kadının mikrofonunu kapattı

Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, kadın istihdamında Çanakkale Belediyesi’ne verilen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Başarılı Kurum Ödülü’ nedeniyle bir bayan şoförü meclis üyelerinin önüne çıkararak Çanakkaleli kadınlara yönelik övgüler yağdıran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daha sonra CHP’de yaşanan kaset konularını gündeme getiren Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu’nun mikrofonunu kapattırarak konuşma özgürlüğünü kısıtladı. İfadeleri ve söylemleriyle bir kez daha hayrete düşüren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın bu skandal tavrı AK Parti’nin yanı sıra bir çok kadının da tepkisine neden oldu.

AK Parti Grubu toplantıyı terk etti

Çanakkale'de geçtiğimiz günlerde kamuoyu ve basında yer alan İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde geçersiz oy kullanılması görüntüleri, Çanakkale Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında krize neden oldu. Mecliste, gündem dışı konuşmaların yapıldığı esnada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu arasında tartışma çıktı. Başkan Gökhan ile tartışan AK Parti'li üyeler toplantıyı terk etti. Çanakkale Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında, gündem dışı konuşmaların gerçekleştiği esnada, kamuoyu ve basında yer alan İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde yaşanan olaylar meclis toplantısında deprem etkisi oluşturdu.

Kaset görüntüleri meclisi gerdi

Açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başlayan meclis toplantısı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, gündem dışı konuşmasıyla sürdü. Daha sonra gruplar adına gündem dışı konuşmalara geçildi. İlk olarak AK Parti Grubu adına söz alan, İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde bir partili tarafından sandığa geçersiz ve imzasız oy atma görüntülerinin kamuoyuna yansıması sonrası, Çanakkale Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu'nun gündem dışı konuşmasında sırasında, İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde geçersiz oy kullanılması görüntüleri ve CHP İl Başkanı Nejat Önder’in konuyla ilgili basın açıklamasını gündeme getirmesi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın tepkisine neden oldu. Ömercioğlu’nun konuşmasını sürdürdüğü esnada Başkan Gökhan, “İsterseniz bu konuya girmezseniz çok memnun olurum. Bu konu Belediye Meclisinin konusu değil. Bir siyasi parti konusudur. Bunu dışarıda eleştirebilirsiniz. Dışarıda konuşabilirsiniz. Partinizde eleştirin. Rica ediyorum sözünüzü kesmek için değil. Gidin siyasi partinizde istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz. Rica ediyorum, mümkünse bu konuyu açmayalım. Başka yerlere gitmesin. Bakın güzel gidiyor. Ben de bazı şeyleri hatırlamış olmayayım” şeklinde konuştu.

Gökhan; “Mikrofonu kesin, söz vermedim konuşmayın, otur yerine”

Başkan Gökhan, konuşmasını sürdüren Ömercioğlu’na, “Mikrofonu kapattırmayın bana” sözleriyle karşı çıktı. Tartışmanın sürmesi üzerine Gökhan, ses düzeneğini kontrol eden görevlilere, “Arkadaşlar mikrofonu kesin. Kesin mikrofonu” diyerek talimat verdi. Başkan Gökhan; “Konuşma, söz vermedim konuşmayın. Buyurun devam edin, otur yerine” dedikten sonra CHP Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş’a söz verdi. Bunun üzerine AK Parti Belediye Meclis üyeleri, Başkan Gökhan’la yaşadıkları tartışma sonrasında meclisi terk ederek, tepki gösterdi.

“Güle güle, yine buyurun. Bağırmadan çıkın”

Karakaş’ın konuşması esnasında AK Parti Grubu’nun toplantıyı terk ettiğini gören Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Gitmeyin arkadaşlar, niye gidiyorsunuz?” dedi. AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin tepkilerinin devam ettiği sırada; “Çık o zaman ne yapayım. Söylüyorum, rica ediyorum. Bu konu meclisin gündemi değil, yapmayın. Dışarıda yapın arkadaş. Devam edin Celal bey siz devam edin. Güle güle, yine buyurun. Bağırmadan çıkın, bağırmadan çıkın burası belediye meclisi” diye konuştu.

“Burada, partilerin iç konuları konuşulmaz”

Olayın ardından Meclis toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Burada Çanakkale’nin konuları konuşulur. Partilerin iç konuları konuşulmaz. Bunun yeri burası değil, ama bu konuyu açarsan, yani bir komşunun iç kavgasına müdahil olursan, ayıptır. Bunu örtmek için mücadele edeceksin. Burada İlçe Başkanı var, orada İl Başkanı var. Onun söylediklerini burada gündeme taşımaktansa, ya arkadaşlar, demokratik süreçte çözün demesi lazım. Çanakkale böyle bir kent” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol