Güneşhan; “Söylediklerimin hepsi gerçektir”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız arasında geçen polemik devam ediyor.

Güneşhan; “Söylediklerimin hepsi gerçektir”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız arasında geçen polemik devam ediyor.

08 Ekim 2019 Salı 15:26
Güneşhan; “Söylediklerimin hepsi gerçektir”

Söylediklerinin hepsinin gerçek olduğunu ve AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız’a hiç de hakaret etmediğini belirten CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “03.10.2019 tarihinde yapmış olduğum basın açıklamasının, atanmış AKP il başkanı Sayın Gültekin Yıldızı çok rahatsız etmiş olduğunu görüyorum. Söylediklerimin hepsi gerçektir ve kendisine hiç de hakaret etmiyorum. Bu ülkeye bu kente kutuplaştırmayı, ayrıştırmayı ve ötekileştirmeyı, tek adamın sultasına girmiş bir parti olarak 17 yıllık iktidarları döneminde kendileri getirdiler. Hatta hepimizin çok iyi bildiği gibi son yerel seçimlerinde de kendinden olmayanları, kendileri gibi düşünmeyen ve kendilerine muhalif olan herkesi terörist olmakla suçladılar. Bizler her zaman gerek Çanakkale gerekse ülkemiz için birlik, beraberlik ve işbirliğinden yana olduğumuzu söylüyoruz. Hatta ben kendisini, en son Kazdağları için yapılan ortak toplantıya bizzat telefonla arayarak davet ettim. Ama Biz ve Çanakkaleli hemşerilerimiz Sayın Gültekin Yıldızdaki gerginliği, kızgınlığı ve kontrol edemediği öfkesini çok iyi anlıyoruz AKP’deki çöküş hızla devam etmektedir. Sayın Gültekin’in bütün bu feryadı ve çığırtkanlığı AKP de yaşanan bitmişliğin, tükenmişliğin bir sendromudur” dedi.

“Bizi ancak Çanakkale halkı sorgulayabilir”

“AKP’nin demokrasi anlayışı ile Bizim demokrasi anlayışımız çok farklıdır” diyen Güneşhan; “Bizler Örgütlerimizin ve halkımızın iradesine sonuna kadar saygılıyız. AKP’nin demokrasi anlayışında ise örgütlerin ve halkın iradesinin hiçbir hükmü ve saygınlığı yoktur. Hatırlanacağı gibi kendi seçmenlerinin seçtiği Ankara, İstanbul Bursa, Balıkesir gibi birçok Büyükşehir belediye başkanları zorla istifa ettirilmişlerdir. Son yerel seçimlerde aday olmalarında sakınca görülmeyenlere, Belediye başkanı seçilince, mazbatalarını dahi vermemişlerdir. Yine son yerel seçimlerinden sonra, üç ay gibi kısa bir süre içerisinde, seçilen belediye başkanlarının yerlerine kayyum atadılar. AKP’nin demokrasi anlayışında herkes Belediye başkan adayı olabilir ancak seçimlerden sonra kazansalar dahi, herkes Belediye başkanı seçilemez anlayışı vardır. Hatırlanacağı gibi en son AKP İl kongresinde de il başkanı seçilen Sayın Yeşim Karadağ yapılan baskılar sonucunda istifa etmek zorunda kalmıştır. Tüm bunları, olup bitenleri Çanakkaleli hemşerilerimiz ve Çanakkale kamuoyu çok iyi bilmektedir. CHP’sinin sosyal demokrat yerel yönetim anlayışını siz sorgulayamazsınız. Bizi ancak Çanakkale halkı sorgulayabilir ve yerel seçimlerde kararını verir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1968 yılından bugüne sadece 1984 ve 89 dönemi hariç Sosyal Demokrat yerel yönetim anlayışı ile Çanakkale belediyesini yönetmekteyiz. Bunun son 17 yılında ise Belediye Başkanlığı görevini Sayın Ülgür Gökhan yapmaktadır. Sayın Ülgür Gökhan’ın görev yaptığı süre içerisinde ne kadar başarılı olup olmadığının değerlendirmesi, 31 Mart Yerel seçimlerinde Çanakkale halkı tarafından yapılmıştır. 31 Mart Yerel seçimlerinde AKP de halkın karşısına kendi adayları ile çıkmış, Cumhuriyet Halk Partisi de mevcut Belediye başkanı Sayın Ülgür Gökhan ile halkın karşısına çıkmıştır. Çanakkale halkı rekor bir oyla beş yıllığına Çanakkale Belediyesini yönetmek üzere, kendilerinin temsilcisi olarak tekrar Sayın Ülgür Gökhan’ı göreve getirmiştir” şeklinde konuştu.

“Herkes saygı göstermek zorunda”

Güneşhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Belediye başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ı sevseniz de sevmeseniz de Genel Başkanınızdan, Milletvekillerinize, il başkanınızdan, ilçe başkanınıza kadar herkes saygı göstermek zorundadır. Çünkü Sayın Ülgür Gökhan Çanakkale halkının oylarıyla seçilmiştir. Sizler sadece Sayın Ülgür Gökhan’a değil aynı zamanda Çanakkale halkının tercihine de oylarına da saygı göstermiş olacaksınız. Ben kendimi sizinle hiçbir zaman mukayese bile etmem. Çünkü ben, tüm Çanakkale örgütümüzün temsilcileri olan 585 il kongre delegelerinin özgür iradeleriyle kullandığı oylarıyla seçildim. Sayın Ülgür Gökhan ve o dönem görev yapan tüm Belediye Başkanlarımız, ilçe örgütlerimiz bana destek olmuşlardır. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İşte aramızdaki fark burada. Sayın Ülgür Gökhan beni destekledi. Ama AKP Genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise sizi atadı. Biz de belirleyici olan örgütlerdir, sizde ise tek adamdır. Bizlerin geleceği örgütlerin elinde, sizlerin akibeti ise Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’ın iki dudağı arasındadır. Bizde Çoğulculuk, Katılımcılık ve Şeffaflık hakimdir. AKP’de ise biat kültürü egemendir.”

“Soruları tekrar soruyorum”

“Bakın size ve AKP milletvekillerine Çanakkale halkının ve kamuoyunun yanıt beklediği bir takım sorular sordum ancak siz bunlara cevap vermediniz. Bu soruların yanıtlarını Çanakkale kamuoyu merakla bekliyor. Bu soruları tekrar soruyorum” diyen Güneşhan; “Çan Etili Tepe köy Termal Turizm Merkezi ve Çanakkale Yenice Turizm Merkezinin iptal edilme gerçekleri nelerdir? Çan ve Yenice’de bulunan Turizm Merkezleri iptal edilmeden önce Sayın Vali, Sayın İktidar partisinin Milletvekilleri ve Turizmle ile ilgili derneklerin ve konunun uzmanlarının görüşü alınmış mıdır? Çan’da Turizm Merkezinin iptal edildiği bölgedeki Termal suyun altın madenciliği ve Termik Santrallerde kullanılacağı doğru mudur? Çan Etili Tepe köy Termal Turizm Merkezi ve Çanakkale Yenice Turizm Merkezinin bulunduğu bölgede yeni Termik Santral ve Altın Madenciliği izinleri verilmiş midir? Sayın Vali ve iktidar milletvekilleri bu soruların cevaplarını biran önce Çanakkale halkına vermelidir.  Biz CHP olarak konunun takipçisiyiz, bu konu ile ilgili olarak da Genel Başkan Yardımcımız Sayın Muharrem Erkek ve Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan TBMM’ye soru önergesi vermişlerdir” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol