Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Güneşhan; "İtirazlar son derece demokratik bir haktır"

Güneşhan; "İtirazlar son derece demokratik bir haktır"

CHP eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP’de yaşanan seçim itirazları ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in yapmış olduğu açıklamaya yanıt verdi.

Güneşhan; "İtirazlar son derece demokratik bir haktır"

CHP eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP’de yaşanan seçim itirazları ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in yapmış olduğu açıklamaya yanıt verdi.

27 Şubat 2020 Perşembe 17:53
Güneşhan; "İtirazlar son derece demokratik bir haktır"

CHP eski İl Başkanı İsmet Güneşhan yaşanan mazbata krizini anlattı ve yaşanan olaylarda iki tarafında itirazının bulunduğunu dile getirerek olayların fazla abartıldığını söyleyerek;“Yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve kurultay delegeleri 1 oy ile fark edildi. Biz Çarşamba günü sayın başkan ile birlikte ayrı ayrı ilçe seçim kuruluna gittik oyların tekrar sayılması ile ilgili. İlçe seçim kurulu sandık başına itiraz edilmediği için reddedildi, son aşama Yüksek Seçim Kuruluna tam kanunsuzluk ile ilgili yapılacak olan itirazdı. Biz Çarşamba günü saat 10:30’da bu itirazımızı gerçekleştirdik, bu itirazlar son derece demokratik bir haktır. Herkes o hakkını kullanıyor, bu kakımızı da beraber kullandık. Yalnız bizim yapmış olduğumuz bu itiraz mazbataların verilmesine engel bir itiraz değil. Çünkü YSK kararı akşamda verebilirdi, bir ay sonrada verebilirdi, ilçe seçim kurulunun yapması gereken mazbataları vermekti. Ben ilçe seçim kurulu başkanı ile de konuşmuştum kendisi bana saat 15:00’de mazbataları vereceğiz demişti. Hatta ben saat 12:00’de partime geldiğim zaman sayın başkanı aradım ve planlamayı yapalım dedim ve hemfikir olduk. Ancak hakim bizim hiçbir şeyimiz olmadan kendi takdirinde ve kendi yetkisiyle mazbataların verilmesini YSK’nın kararından sonraya ertelemiş. Yani bununla bizim hiçbir ilgimiz ve alakamız yok, bunda büyütülecek bir şey yok. Zaten akşamda YSK itirazı reddetti ve mazbatalarda verildi. Mazbatalar verildikten sonrada bugün birlik ve beraberlik içerisinde devir teslim törenimizi gerçekleştirdik.  Bir bardak suda fırtına kopartılmak istendi bu bizden kaynaklı değil daha çok dışarıdan insanlar ile kaynaklı.“ ifadelerini kullandı.

“Saçma sapan bir açıklama”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in yapmış olduğu basın açıklamasına cevap veren İsmet Güneşhan;“Ne ilgisi alakası var bunun saçma sapan bir açıklama, CHP’yi dışarıdan karıştırmak isteyen insanlar, güçler var. Bizler sorumluluk sahibi insanlar olarak kesinlikle bu oyuna gelmeyeceğiz. CHP’nin seçimleri bitmiştir. Son derece demokratik bir seçim olmuştur. İnşallah bir gün onlarda bu demokratik seçimleri yaparlar. Birilerinin iki dudağı arasında Ankara’dan belirlenmez ondan sonra usulen seçim yapılmaz. Onların bize saygı duyması gerekir, hatta takdir etmeleri gerekir. Dediğim gibi hiçbir sıkıntı hiçbir sorun yok, sadece biraz rötar olmuştur onunda bizden kaynaklı değil bizim itirazımız ile ilgili hakimin takdiridir tamamen.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Chpİsmet Güneşhan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol