Kandemir ile yola devam

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası kongresinde mevcut Başkan Engin Kandemir güven tazeledi.

Kandemir ile yola devam

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası kongresinde mevcut Başkan Engin Kandemir güven tazeledi.

16 Ocak 2018 Salı 17:42
Kandemir ile yola devam

Çanakkale’de girdiği çok sayıda seçimden zaferle ayrılan Engin Kandemir, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası üyelerinin teveccühü ile yeniden Başkan seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Engin Kandemir güven tazeledi. Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu divanın oluşturulmasıyla başladı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı Genel Sekreteri Ünal Özcan’ın divan başkanlığını yürüttüğü genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin okunarak karara bağlandığı kongrede raporların okunmasının ardından mevcut Başkan Engin Kandemir ile yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile aklandı. 

Kandemir; “Bizler esnafımız için varız”

Dilek ve temenniler kısmında üyelere seslenen Başkan Engin Kandemir, Çanakkale’de hizmet veren esnafların önemine değindi. Kandemir; “Türkiye’de ve dünyada bir çok meslek grubu var. Herkes elinden geleni yapıyor. Ben esnafımızın durumunu en üst yerlerde de anlattım. Esnafımız işyerlerinde gece yarısına kadar beklemektedir. Çoğu zaman ailesini göremiyor ve bu millete hizmet ediyor. Başkan olarak esnafımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Esnaf teşkilatımızın hepsi borçludur”

Esnafların yaşadığı bazı sıkıntılara da kongrede dikkat çeken Kandemir; “Sadece nüfus kağıdında Çanakkaleliyim demekle olmuyor. Çanakkaleliyim demek şu oluyor. Çanakkale esnafına ve Çanakkale insanına hizmet etmek demektir. Bir çok AVM ve büyük market zincirleri esnafı sarmış durumda. Öyle bir havuz ki, bu havuzda adalet ve eşitlik yok. 8 yıl önce başkan seçildiğimizde esnafımız için çalışmalar yaptık. Ama AVM’lerde ne oldu? Esnafımız bu AVM’ler nedeniyle yok olmak üzere. AVM’lerde animasyon merkezleri kurarak herkesi buralara getirdiler. Ülkemizde artık bunlara bir tedbir alınması şarttır. Esnaf teşkilatının durumu bellidir. Esnaf teşkilatımızın hepsi borçludur. Esnafımızı desteklemek için yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Yapılan güzel işler vardır. Biz bunlar için teşekkür ediyoruz. Ama bazı konularda da rahatsızlığımızı bildirmek durumdayız” diye konuştu.

Kandemir güven tazeledi

Yapılan konuşmanın ardından kongrenin son gündem maddesi olan başkan ve yönetim kurulu seçiminde mevcut Başkan Engin Kandemir yeniden başkanlığa seçildi. Tek liste halinde gerçekleşen seçimde Kandemir Başkanlığı’nda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; “Ünal Özcan, Ali Türker, Serkan Yıldırım, Aynur Barışkan, Mehmet Faik Öner, Mücahit Ömer Ünal.”

Bülent Büberci’ye plaket

Çanakkale Hedef Gazetesi personeli Bülent Büberci, Çanakkale sporuna katkılarından dolayı plaketle onurlandırıldı. Genel Kurulda Başkan Engin Kandemir, Çanakkale sporuna katkılarından dolayı Bülent Büberci’ye plaketini takdim etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 16.01.2018 17:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol