Karadağ; “Gökhan’ın özrü kabahatinden büyük…”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yaptığı açıklamada Ülgür Gökhan’ın “Ömercioğlundan değil, Kadınlardan Özür Diledim” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Karadağ; “Gökhan’ın özrü kabahatinden büyük…”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yaptığı açıklamada Ülgür Gökhan’ın “Ömercioğlundan değil, Kadınlardan Özür Diledim” açıklamasına sert tepki gösterdi.

09 Ekim 2017 Pazartesi 18:07
Karadağ; “Gökhan’ın özrü kabahatinden büyük…”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun izinden gittiğini bir kez daha göstererek adeta ‘ÇARK’ ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ; “Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısında AK Parti Grup Başkanvekilimiz Tülay Ömercioğlu’na Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın hakaret ve tavırlarını maalesef üzülerek izledik.  AK Parti Çanakkale Teşkilatları olarak Belediye Başkanından yapmış olduğu hakaret ve “SUS, KES, KONUŞMA” gibi hoş olmayan cümleler sebebi ile bir özür dilemesini bekledik. Ancak olayın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen Ülgür Gökhan’dan hiçbir açıklama veya özür dile getirilmedi. Daha sonrasında ulusal bir kanala bağlanarak özür dilediğini duyduğumuzda ise olması gereken bir davranış olduğunu düşündük. Ancak belediye başkanının son yaptığı açıklamalara bakılırsa Ülgür Gökhan genel başkanının izinden gittiğini bir kez daha göstererek adeta  “ÇARK” etmiştir” dedi.

“Siyasi geleceğini kurtarma çabasında”

Karadağ sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Belediye başkanının basına verdiği açıklamaya bakacak olursak. “Ben Tülay Ömercioğlun’dan özür dilemedim. Ben Tülay hanıma hakaret etmedim. Ben Tülay Hanımdan değil Kadınlardan özür diliyorum. Şiddet algısı yaratılmış ve kadınlar bu algıya düştüğü için özür diliyorum” diyor. Bu sözler bize bir kez daha gösterdi ki Ülgür Gökhan’ın bu açıklamaları samimiyetten uzak siyasi geleceğini kurtarma çabalarıdır. Ayrıca bu sözler bile kusura bakmasın ama kadınları aşağılayan bir söylemdir. Çanakkale Belediye Başkanı unutmasın ki; kadınlar hiçbir algıya düşmemiş ve Barış kentinin belediye başkanının hakaretlerine bire bir maruz kalmıştır.”

“Algı operasyonunda Gökhan’ın eline su dökülemez”

“Belediye Meclisinde AK Parti Grup başkanvekilimiz Tülay Ömercioğlu, CHP delege seçimlerinde yaşananları dile getirmek istediği sırada hakarete uğraması ve konuşma hakkının elinden alınmasını “Parti sorunları burada tartışılmaz, yeri burası değil” diyerek ve bu sözlerin arkasına sığınarak hakaretlerini meşrulaştırma zemini hazırlamaya çalışmıştır” diyen Karadağ; “Ancak Çanakkale halkı biliyor ki; AK Partimizin kendi parti içi konularını defalarca meclise taşıyarak, buradan kendisine pay çıkarmaya çalışan belediye başkanının bu tavrı şark kurnazlığından öteye geçmeyecektir” şeklinde konuştu.

“Belediye Meclisinde sorulamayan soruya açıklama bekliyoruz”

Karadağ yaptığı açıklamanın devamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a; delege seçimlerinde Belediye imkanları kullanıldı mı? sorusunu yöneltti. Karadağ; “Kamuoyunda sıkça dile getirilen CHP İl Başkanı Önder’i isyan ettiren bu konuya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan cevap bekliyoruz. Ayrıca Belediye Başkan Yardımcısının delege seçimlerinde ne işi var? Yine Sosyal Hizmetlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın altında çalışan belediye personellerinin CHP delege seçimlerinde görevli olması ne kadar etik bir durumdur? Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Belediye Meclis toplantısında hakaret ederek, susturarak, mikrofon kapatarak sorulmasını istemediği sorulara kamuoyu olarak cevap vermesini bekliyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol