Karadağ; “İl Başkanlığı görevine devam edeceğim”

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı kongreye odaklandı. Kongre öncesi AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, kongre hazırlıklarının yanı sıra gündeme ilişkinde önemli açıklamalarda bulundu.

Karadağ; “İl Başkanlığı görevine devam edeceğim”

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı kongreye odaklandı. Kongre öncesi AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, kongre hazırlıklarının yanı sıra gündeme ilişkinde önemli açıklamalarda bulundu.

18 Ocak 2018 Perşembe 15:01
Karadağ; “İl Başkanlığı görevine devam edeceğim”

AK Parti Çanakkale 6. Olağan İl Kongresi hazırlıklarının tamamlandığı Çanakkale’de Fahri Hemşehri Başbakan Binali Yıldırım bekleniyor. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, 21 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek kongre ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını Çanakkale teşkilatının Başbakan Yıldırım’ı bağrına basmak için heyecanlı olduğunu söyledi. İl Başkanlığı görevine yapılan istişareler sonucu devam edeceğini belirten Karadağ; “İnşallah 21 Ocak Pazar Günü Çanakkale Anafartalar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek 6. Olağan İl Kongremiz ile birlikte partimizi 2019 seçimlerine götürecek ekip ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman sahada olan bir ekip olduk, bundan sonra da ülkemiz için adeta beka kararı olacak 2019 seçimleri için de tüm zamanlardan daha fazla çalışmak zorundayız. Kongremiz için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Pazar günü inşallah büyük bir katılım ile Sayın Başbakanımızı ve çok sayıda bakanımızı şehrimizde ağırlayacağız. Çanakkale teşkilatı olarak misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Kongremize 5 bin kişinin üzerinde bir katılım öngörüyoruz, hazırlıklarımızı bu kapsamda yaptık” dedi.

İl Başkanlığı görevine devam edecek

Delegelerin teveccühü ile tek liste olarak gireceği kongrede İl Başkanlığı görevine devam edeceğini ifade eden Başkan Karadağ; “Delegelerimizi partimizin mihenk taşları olarak değerlendiriyorum, o yüzden 6. Olağan İl Kongremiz öncesinde merkez ve ilçelerimizdeki tüm delegelerimiz ile ilçe başkanlıklarımızın organizasyonunda bir araya gelmek istedik” diyen Başkan Karadağ; “Merkez İlçe dâhil 12 ilçemizin delegeleri ile toplantılarda bir araya gelerek kendilerine 6. Olağan İl Kongremizin isimlerine özel hazırlanmış davetiyelerini takdim ettim. Delegelerimiz bu durumdan memnuniyetlerini ifade ettiler. Kendileri ile hasbihal etme fırsatı bulduk, Bizler her zaman teşkilatlarımızla iç içe olduk, teşkilatlarımızın emrinde olduk. İnşallah Pazar günü delegelerimizin teveccühü ile tek liste olarak gireceğimiz kongrede il başkanlığı görevine devam edeceğim” diye konuştu.

Olağanüstü bir gündem yoğunluğu yaşadık

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ göreve geldiği 3 Mart 2016 tarihinden beri ülkenin ve partisinin yoğun bir gündem yaşadığını belirterek; “3 Mart 2016 tarihinde göreve geldim, hemen ardından partimiz Olağanüstü bir kongre ile genel başkan değişikliği yaşadı, ülkemiz bir başbakan değişikliği yaşadı, bayrağı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sn. Binali Yıldırım devraldı.15 Temmuz hain darbe girişimini ve 16 nisan referandumu yaşandı, yatırımların son hız devam ettiği bir dönem oldu” dedi.

Meydanlarda nöbet tuttuk

15 Temmuz Hain Darbe Girişimine de değinen Başkan Yeşim Karadağ; “Olağanüstü kongremizin hemen ardından ülkemiz Temmuz ayında hain FETÖ Terör örgütü tarafından alçak bir darbe girişimi yaşadı, çok şükür ki milletimiz bu hain darbe girişimini püskürterek 27 gün boyunca 81 ilimizin meydanlarında demokrasi nöbetleri tuttu. Çanakkale teşkilatı olarak darbe girişimine ilk tepki veren illerin başında geldik, Çanakkale il başkanı ve teşkilatı olarak ilk günden itibaren meydanlarda nöbet tuttuk. Sayın Cumhurbaşkanımızın evlerinize dönün talimatı ile meydanlardaki nöbetimizi sonlandırdık” ifadelerini kullandı.

Çanakkale 1915 Köprüsü hizmete açılacak

Cumhuriyetin 100. yılında Çanakkale 1915 Köprüsü’nün resmi açılışının yapılarak hizmete gireceğini kaydeden Başkan Karadağ; “18 Mart 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bir çok Bakanımızın katılımları ile Türkiye’nin mega projelerinden olan Çanakkale 1915 köprüsünün temellerini attık, inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında Çanakkale 1915 Köprüsünün resmi açılışı da yapılacak ve köprü hizmete açılacaktır” dedi.

16 Nisan Referandumu

“Ülkemiz 2017 yılının Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren 16 maddelik bir halk oylaması gerçekleştirdi” diyen Başkan Karadağ; “Partimizin MHP İle birlikte evet oyu için çalışma yaptığı halk oylaması milletimiz tarafından onaylanarak değişiklik maddeleri bir bir yürürlüğe girmeye başladı, inşallah 2019 yılında da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bu anayasa değişikliği paketinin en önemli maddesi yürürlüğe girecektir” şeklinde konuştu.

Seçimlerine en hazır parti AK Parti’dir

2019 seçimlerine en hazır partinin AK Parti olduğuna dikkat çeken Başkan Karadağ; “Teşkilatımız her zaman sahada olan seçim olmasa da halkımız ile gönül bağını muhabbetini devam ettiren bir teşkilat oldu, bu bakımdan 2019 seçimlerine en hazır parti milletin partisi AK Partidir. Biz AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı olarak bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz ve kongreden sonra daha da hızlanarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu birliktelik ülkemizin kazanmasına yol açacak

CHP ve HDP birlikteliğine ses çıkarmayanların AK Parti–MHP birlikteliğine ses çıkarmalarını garipsediğini dile getiren Başkan Karadağ; “2019 seçimleri milletimiz ve ülkemiz son derece önemlidir. Hatta 16 yıllık iktidarımız döneminin en önemli seçimidir nitelemesini yapsak çokta yanlış olamayacak. Bu süreçte bundan önceki tüm yerli ve milli konularda yanımızda olduğu gibi 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Genel Başkanımız-Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı aday olursa destekleyeceklerini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını takdir ediyoruz. İnşallah 2019 seçimlerinde gerçekleştirilecek bu birliktelik daha uzun süre devam edecek ve adına milli mutabakat denilen bu birliktelik ülkemizin kazanmasına yol açacaktır. CHP ve HDP Birlikteliğine ses çıkarmayanların AK Parti–MHP Birlikteliğine ses çıkarmalarını garipsiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet partisi acınacak duruma düştü

Başkan Karadağ sözlerini şu şekilde sürdürdü; “CHP İstanbul İl Başkanı seçilen hanımefendinin Sayın Cumhurbaşkanımızdan özrünü pişkinlik olarak nitelendiriyorum, zaten CHP gibi Türkiye’nin köklü bir partisinin İstanbul İl Başkanlığının bu şahsa emanet edilmesi CHP’deki eksen kaymasının çok güzel bir temsili örneğidir. Malumunuz üzere hafta sonu yapılan CHP İstanbul İl Kongresinde CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu seçilmiştir. Kendisi kongre ile seçilmiş olup demokrasi sonucu çıkan bu tabloya saygı duymak en büyük görevimizdir. Fakat gel gelelim mevzubahis İl Başkanının göreve geldikten sonra kadın olması, kongreden zaferle çıkması ile değil geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları ile gündem olması ana muhalefet partisinin düştüğü acınacak durumun açık göstergesidir. CHP İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu geçmişte sosyal medya hesabı üzerinden devlete katil devlet diyecek kadar dil uzatmış, HDP İle partisini aynı mücadelenin birer figüranı olarak görmüş, Devletimizin Ermeni soykırımı yaptığını iddia etmiş, gezi parkı eylemlerinde ön saflarda yer alarak milletimizin bekasına göz dikmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın rahmetli annesi tenzile annemize hakaret edecek kadar ileri gitmiştir.”

Milletten özür dileyin ve derhal istifa edin

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun özür dileyip derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Karadağ; “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de ana muhalefet partisidir. Ana muhalefet demek iktidar partisinin alternatifi demektir. CHP gibi köklü bir partinin İstanbul il başkanlığını emanet ettiği insan devletinin ve milletinin değerlerine bağlı olmalıdır, Bu makamlar öylesine gelinmiş makamlar olmamalıdır. Tüm bu yaşananlardan sonra söz konusu kişi çıkıyor, Cumhurbaşkanımızın annesine yaptığı hakaretten sonra Cumhurbaşkanımızdan özür diliyor, Biz de diyoruz ki bu özür sizi aklamaz Canan hanım, siz çıkın milletten özür dileyin ve derhal istifa edin, ana muhalefet partisinin İstanbul gibi bir büyükşehrin il başkanı sizin taşıdığınız sıfatları taşımamalıdır” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol