Mutan; “Ülgür Gökhan aday adayı değil”

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yerel seçimler için adaylık dosyası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Mutan; “Ülgür Gökhan aday adayı değil!” dedi.

Mutan; “Ülgür Gökhan aday adayı değil”

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yerel seçimler için adaylık dosyası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Mutan; “Ülgür Gökhan aday adayı değil!” dedi.

01 Kasım 2018 Perşembe 15:49

Yerel seçimler öncesi Çanakkale Belediye Başkanlığı için partisinden aday adayı olan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. CHP’deki aday belirleme süreci ile ilgili konuşan Başkan Mutan; “CHP Genel Merkezinden Haluk Pekşen başkanlığında üç kişilik heyet Çanakkale’ye geldi. Her üçü de hukukçu olan vekillerimiz, çoklu adaylı yerlerde görüşmeler yapacaklar. Artık adayları mı çağırırlar, yoksa teşkilatlarla mı görüşürler bilmiyorum” dedi.

Gökhan’ın adaylık başvurusu yok

Konuşmasının devamında “Ülgür Gökhan adaylık başvurusu yaptı mı?” diye soran Başkan Mutan; “Bilindiği gibi CHP’de adaylık başvurusu süresi 19 Ekim itibariyle bitiyordu. O gün öğlen saatlerinde yeni bir genelge geldi ve süreç 26 Ekim tarihine uzatıldı. 26 Ekim tarihine kadar da şimdiki başkan sayın Ülgür Gökhan’ın kamuoyu ile paylaşılmış bir adaylık başvurusu yok! Bu süreç içerisinde sadece basına sızmış bir duyum var; o da Ülgür Gökhan’ın aday adaylığı başvurusu ödentisini yaptığı yönünde. Hani biz şeffaf olacaktık? Hani hiç kimsenin imtiyazı olamayacaktı? Hani hiç kimse adil ve eşit olmayan koşullarda yarıştırılmayacaktı? Demek ki sevgili Ülgür Gökhan aday adayı değil. Değil arkadaşlar” şeklinde konuştu.

“Çıksın adayım, işte dosyam desin”

Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kurallara uymayan kural dışı kalır. Oyunun kurallarına uymayanda oyun dışı kalır. Herkes uyacaksa herkes uyacak. Hiç kimse uymayacaksa hiç kimse uymayacak. Hak arıyorum, hukuk zemininde adalet arıyorum. Önce kendi parti içimde arayacağım. Yok öyle değilse; çıksın ‘Aday adayıyım, belgelerimi verdim. İşte ispatı’ desin. Ya da ilçe başkanlığından biri çıksın aldık desin. Yada birileri çıksın ‘Bunlar imtiyazlı aday adayıdır’ desin. Bizde öyle mi diyelim, bilelim.”

Adil bir yarış istiyorum

Yerel seçimler öncesi CHP’de adil bir yarış istediğini dile getiren Başkan Mutan; “Adil bir yarış istiyorum. Hakkaniyetli bir yarış istiyorum. Ben çok da bir şey istemedim arkadaşlar. Bir anket yapılsın tüm seçmen kucaklansın, üyeler sandığa gidip oy kullansın istedim. Bütün seçmeni kucaklayan bir anket olsun istiyorum. Ben ‘Beni atayın’ demedim. Beni atamayın dedim. Beni atayacaksa halk, seçmen ve üyeler atasın istiyorum. Kötü bir şey mi istiyorum? Ben bunu siyaset kurumu adına istiyorum sadece CHP adına değil. Darısı da diğer siyasi partilerin başına diyorum. Siyasi partiler kanunu değişsin istiyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 01.11.2018 17:10
Anahtar Kelimeler:
Kepez Belediyesi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol