Ömercioğlu; “Sevdamız Çanakkale diyoruz”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu, yerel seçimler öncesi AK Parti’den Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.

Ömercioğlu; “Sevdamız Çanakkale diyoruz”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu, yerel seçimler öncesi AK Parti’den Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.

15 Kasım 2018 Perşembe 15:25
Ömercioğlu; “Sevdamız Çanakkale diyoruz”

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Tülay Ömercioğlu; “Doğduğum, büyüdüğüm, yaşamaktan büyük keyif aldığım yıllardır farklı görevlerde hizmet etmeye çalıştığım, marka şehir Çanakkale’mizi belediyecilikte de hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için bir umudum var. Evet Çanakkale demek umut demek, Çanakkale demek cesaret demek, Çanakkale demek memleket demek, Çanakkale demek birlikte hareket etmek demek… Partisi, görüşü, düşüncesi ne olursa olsun bu şehirde yaşayan tüm kardeşlerime diyorum ki gelin bu umudu birlikte büyütelim” dedi.

Çanakkale’yi bu azınlığın elinden kurtaralım...

“Hacı Bayram Veli Hazretleri diyor ki; insan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Manevi başkentimiz, işte şu karşıda yatan 253 bin şehidimizin hatırasına adeta ihanet eden, Çanakkale ruhunu hiçe sayan, kendi kişisel hırs ve egolarını Çanakkale’nin üstünde tutan bir grup azınlığın elinde adeta taş edilmektedir. Bizim buna izin vermemiz mümkün değildir” diyen Ömercioğlu; “Tekrar ediyorum partisi, görüşü, düşüncesi ne olursa olsun bu şehirde yaşayan tüm kardeşlerime diyorum ki gelin Çanakkale’yi bu azınlığın elinden kurtaralım... Şehir insanın aynasıdır, insan da şehrin aynasıdır. Bizler nasılsak şehirlerimiz de öyle olur, şehirlerimiz nasılsa bizler de öyle oluruz. İçimizdeki güzelliği şehre yansıtmanın, gönlümüzde olanın şehirle buluşturmanın mücadelesini veriyoruz” şeklinde konuştu.

Ömercioğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çok kıymetli grup başkanvekilim Bülent Turan kaptanlığında, değerli milletvekili kardeşim Jülide İskenderoğlu’nun destekleriyle AK Parti olarak gönlümüzde olanlara bir bakın; Çanakkale Boğaz Köprüsü, Ezine Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Troya Müzesi, Tüneller, Tarihi Alanların İhyası, hastaneler, okullar…  Biz istiyoruz ki Çanakkale merkez de bu güzelliklerden nasibini alsın. Biz istiyoruz ki Çanakkale hafif raylı sisteme kavuşsun, sabah akşam insanlarımız işlerine, evlerine okullarına rahat ulaşsın artık ulaşım sorun olmaktan çıksın. Biz istiyoruz ki meydanlarımızın sayısı artsın bu meydanların altı otopark yapılsın, otopark bu şehrin artık bir sorunu olmaktan çıksın. Biz istiyoruz ki Çanakkale kordonu bir baştan bir başa kadar uzasın kesintisiz bir kordonumuz olsun. Biz istiyoruz ki Sarıçay Çanakkale’ye yakışır şekilde imar edilsin. Buraya yakışır bir balıkçı barınağı, balıkhane, yürüyüş yolları, piknik alanları, tematik çocuk parkları inşaa edilsin. Biz istiyoruz ki bu şehrin insanları yapılacak 5 yıldızlı düğün salonlarında ücretsiz olarak düğünlerini derneklerini yapsın. Biz istiyoruz ki yapılacak kurvaziyer, yat limanlarıyla Çanakkale zaten var olan turizm potansiyelini bir üst lige taşısın. Biz istiyoruz ki bu şehir üniversite dostu bir şehir olsun 40 bin olan öğrenci sayısı 60 binleri 80 binleri bulsun, nitelikli bir nüfus artışı olsun.”

Projelerle Çanakkale’yi geliştirmek istiyoruz

Şehrin dokusunu koruyarak var olan potansiyellerini harekete geçirerek hazırladıkları projelerle Çanakkale’yi geliştirmek istediklerini dile getiren Ömercioğlu; “AK Parti için, şehir insanın gönlü gibidir, gönül de adeta şehir gibidir. İyi şehirler inşa edenler, gönüllere girerler; gönülleri fethedenler, güzel şehirler inşa ederler. Bizim gönlümüzde olanlar bunlar. Biz hizmet diyoruz, proje diyoruz.  Biz Çanakkale’yi bir mega kent, metropol yapmaktan bahsetmiyoruz açıkçası böyle bir şeyi istemiyoruz da. Şehrin dokusunu koruyarak var olan potansiyellerini harekete geçirerek hazırladığımız projelerle Çanakkale’yi geliştirmek istiyoruz. Sevdamız Çanakkale diyoruz. Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğimiz, “Mesele Ben Değil, Biz Diyenlerindir”. Şimdi Çanakkale için biz deme zamanıdır. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, diğer aday adayı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. 31 Mart’tan sonra biz inanıyoruz ki Çanakkale’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiTülay ömercioğlu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol