Ünüvar’dan Önder’e cevap “Başarımızın tek sırrı çalışmaktır”

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, delege seçimleri ile ilgili gazetemizin yayınladığı hile görüntülerinin ardından basın açıklamasında kendisinin ismini veren CHP İl Başkanı Nejat Önder’e cevap verdi.

Ünüvar’dan Önder’e cevap “Başarımızın tek sırrı çalışmaktır”

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, delege seçimleri ile ilgili gazetemizin yayınladığı hile görüntülerinin ardından basın açıklamasında kendisinin ismini veren CHP İl Başkanı Nejat Önder’e cevap verdi.

02 Ekim 2017 Pazartesi 16:45
Ünüvar’dan Önder’e cevap “Başarımızın tek sırrı çalışmaktır”

Kongre süreçlerindeki başarının tek sırrının çalışmak olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar; “Partimizin taban iradesine hiç bir partili seçilmiş ( tabandan tavana ayırmadan söylüyorum) ipotek koyamaz, tahakküm kuramaz, tehdit edemez, rüşveti teklif dahi edemez, şantaj yapamaz..... NET. Belediye gurubu deyin, mavi liste deyin, birleşim deyin ne derseniz deyin; bugünkü kongre süreçlerindeki başarımızın tek SIRRI ÇALIŞMAKTIR..... Ne yaptık....: Kongre takvimi bile başlamadan: her mahallede ekipler oluşturduk ( o mahallede yaşayan, mahallesini tanıyan) bu ekipler önce tanıdıklarından başlayarak kendi halkalarını büyüttüler, ekipleri büyüdü. Partimize kayıtlı olan adresi yanlış, telefonu yanlış veya telefonu olmayan partililerimizi tek tek bularak evlerine gittik. Tabanımızla iletişim kurduk, beklenti ve taleplerini aldık. Tabandaki partililerimizden aldığımız talep ve istekler doğrultusunda seçilecek yönetimin vizyonunu ve 2019' a nasıl bakılması gerektiğini netleştirip, tekrar tabanımıza döndük ve onlarla bütünleştik. Neredeyse 5600 üyenin % 80'ine bu şekilde temas ettik. Böl yönet, taraftar topla anlayışının parti tabanında yeri yoktur. Rakip listeyi vurarak kazanmak bizim partilimizin tabanının esefle kınadığı, kabul edemediği bir yaklaşım. Biz onların arzularıyla hareket ederek ( ki kendi öz düşüncemiz de budur) , hiç bir partilimizi karalamadan yönetimlere gelirsek ne yapacağımızı ve partimizi 2019'a nasıl götüreceğimizi anlattık” dedi.

“Sırtımızı asla ve asla ne bir iş adamına, ne de herhangi bir zümreye dayamadık”

“Bu başarının tek öyküsü, budur” diyen Ünüvar; “Sırtımızı asla ve asla ne bir iş adamına, ne de herhangi bir zümreye dayamadık. Belediyenin hiçbir imkanını kullanmadık. Belediye de çalışan ve partili olanlardan da aynı yöntemlerle oy istedik ( o kadar ki beyaz listeye taraf olanlarla tercihlerine saygı duyarak bize oy verin demedik). Elbette şöyle bir gerçeklik vardır: Bugün nasıl il ve ilçe yönetimlerinde bulunmak ( partililerin partiye gelmelerinden dolayı onlarla temas içinde olmak, güncel üye bilgilerini elinde bulundurmak) avantajsa, belediye çalışanlarının bazılarının partili olması bizim için bir avantaj. Aynı iş yerinde çalışma arkadaşı olmanın pozitif etkisi. Bunu bir şantaj olarak değerlendirmek gerçekçi değil. Beyaz listede olupta özlük hakkına bir helal gelmiş çalışan göstermelisiniz. Gösterilemez, çünkü yok. Beyaz listeyi destekleyip, seçim mahalinden oy isteyen arkadaşlarımız var. Mevcut yönetimde belediye çalışanı yönetici arkadaşlarımız var. Çocukları belediyede çalışıp beyaz listelerde yer alan yöneticilerimiz var. Biri çıksın desin ki bize şantaj yapıldı. Kamuoyunun ( partililerimiz biliyor, çünkü onlarla altı aydır temas halindeyiz) bilmesini isteriz ki biz, sadece ve sadece çalıştık. Tabanımızla bütünleştik. Bunun inanılmaz bir faydası da oldu. Şu an parti tabanımız ayakta. Esenler mahallesinde seçime katılım %80'ni aştı. Bundan güzel parti içi demokrasi olur mu? Takdir edersiniz ki yukarıdaki yazılanları dikkate almayan, sadece karşıtlıkla siyaset yapanlar kaybetti” şeklinde konuştu.

Ünüvar sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ekibimizin bugünkü tek isteği; parti tabanımızın sandığa yansıttığı iradeye sahip çıkmak, onların mavi listeye verdiği oyların arkasında durmak, kamuoyunda sanki onlar, oylarını bir şeyin karşılığında vermişler yanlış yorumunu düzeltmek ve partimizin olağan kongre sürecini sağlıklı bir şekilde bitirilmesini yönetimlerden talep etmektir. CHP'nin bütün fertleri, tabanın iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasından sorumludur. Bu iradeye yanlış yapan her kimse ( kamuoyunda tartışılan iddiaların tamamı, mavi ve ya beyaz liste ayırmaksızın) gerek parti tüzüğü gerekse de yasalar önünde hesap verir. Fakat emeğin karşılığı da mutlaka alınır. Çünkü burası CUMHURİYET HALK PARTİSİ......Saygılarımla.....”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol