Yıldırım; “Ülkemize düşmanlık edenlerin hevesini kursağında bırakacağız”

AK Parti Çanakkale 6'ncı Olağan İl Kongresi’nde mevcut Başkan Yeşim Karadağ yeniden başkan seçildi. Anafartalar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye katılan Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemize düşmanlık edenlerin hevesini kursağında bırakacağız” dedi.

Yıldırım; “Ülkemize düşmanlık edenlerin hevesini kursağında bırakacağız”

AK Parti Çanakkale 6'ncı Olağan İl Kongresi’nde mevcut Başkan Yeşim Karadağ yeniden başkan seçildi. Anafartalar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongreye katılan Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemize düşmanlık edenlerin hevesini kursağında bırakacağız” dedi.

21 Ocak 2018 Pazar 17:43
Yıldırım; “Ülkemize düşmanlık edenlerin hevesini kursağında bırakacağız”

Anafartalar Kapalı Spor Salonu'nda yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan AK Parti Çanakkale 6’ncı Olağan Çanakkale İl Kongresi, faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti. Kongrede, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ tek liste olarak seçimlere katıldı. Kongreye Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ partililer katıldı. Kongre konuşmalarının ardından partililere seslenen Başbakan Yıldırım, "Dün bildiğiniz gibi PKK, DEAŞ terör örgütlerini yok etmek için hava harekatıyla başladığımız 'Zeytin Dalı' operasyonu bugün Mehmetçiğin karadan tepelerine binmesiyle devam ediyor. Bölgenin huzurunu, hudutlarını korumak için Afrin bölgesinde bulunan Mehmetçiği, kahraman askerlerimizi şehitler diyarı Çanakkale’den selamlıyorum. Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçiğimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. 80 milyon Türk evladının duası ve desteği onlar ile beraber. Allah onlara yardım etsin, muvaffak etsin" dedi.

“Hiç kimsenin kuşkusu olmasın”

“Güney sınırlarımızın güvenliği için Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi Zeytin Dalı operasyonu da devam edecektir” diyen Başbakan Yıldırım; “Sonuç alıncaya kadar. Bir tane PKK’lı, DEAŞ'lı terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Bizim ne Suriye’nin ne de bir başka ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Ülkemize yönelen açık terör tehdidini yok etmek için oralardayız. Meşru müdafaa hakkımızın ne olduğunu, nasıl kullanacağımızı çok iyi biliyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak, hukukumuzu da, hudutlarımızı da koruyacağız. Sınırlarımızın yanı başında bir terör koridorunun oluşmasına asla geçit yok. Asla izin var mı gençler. Asla olabilir mi? Olamaz. Başta bir terörist ordu kurulmasına ve bunların silahlandırılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizin güvenliği için her türlü tedbiri almak boynumuzun borcudur. Bizim meşru bir hakkımızdır. Bizim terör ile mücadelemiz bilinmelidir ki bütün dünyanın iyiliği içindir. Zira, bölgesel barış, dünya barışının güvencesidir. Terör, Batı'daki merkezleri vurduğunda bunu bir insanlık suçu kabul edip kınamak, bizim coğrafyamızda Müslüman kanı döküldüğünde eğer, müsamaha gösterirseniz, böyle böyle destek olursanız, müttefiklerimizin teröristlerin yanında DEAŞ’ın, PKK’nın yanında yer alması bizi üzer. Amerika’nın Suriye’deki uygulamaları maalesef müttefiklik ruhuna aykırıdır. Bir yandan teröre karşı birlikte mücadele edelim diyeceksiniz. Diğer yandan da binlerce teröristi güney sınırlarımızda yerleştirme gayretine gireceksiniz. Teröre karşı net, açık kararlı bir tavır alması, duruş göstermesi Amerika’nın da menfaatinedir” şeklinde konuştu. Başbakan Yıldırım, “Ülkemize düşmanlık edenlerin hevesini kursağında bırakacağız. Bunu Çanakkale’de yaptık, Kurtuluş Savaşı'nda yaptık, 15 Temmuz’da yaptık. Afrin’de de bunu yaparız hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni Yönetim Kurulu

Yeşim Karadağ başkanlığında yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; “Abuzer Göksu, Ali Koçak, Arzu Bendeş, Ayhan Çetin, Emre Üner Ongu, Ergin Sezen, Erhan Kabasakal, Ezgi Olgun Maktav, Gürsel Polat, Hüseyin Babacanoğlu, Hüsnü Çetin Durgut, İlhan Şahin, Kaan Tonka, Mehmet Kolçak, Mehmet Kutlu, Mefail Ceyhan, Mesude Kaya, Muhammet Turan, Murat Yahya Sezgin, Mustafa Çelik, Namık Ergin, Ömer Faruk Göktürk, Saime Çetin Aydoğan, Senem Dinç, Seyfi Bulut, Şerafettin Uyanık, Tahsin Gödek, Ülkü Ay, Yakup Köse.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 22.01.2018 10:08
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleBaşbakan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol