Boğazın Sultanları kök söktürdü

Vestel Venüs Sultanlar Liginin 11’nci haftasında Çanakkale Belediyespor evinde ağırladığı Galatasaray’a kök söktürdü.

Boğazın Sultanları kök söktürdü

Vestel Venüs Sultanlar Liginin 11’nci haftasında Çanakkale Belediyespor evinde ağırladığı Galatasaray’a kök söktürdü.

05 Aralık 2017 Salı 21:12
Boğazın Sultanları kök söktürdü

Vestel Venüs Sultanlar Liginde istediği form grafiğini yakalayamayan Çanakkale Belediyespor ilk yarının son maçında Galatasaray’ı, Anafartalar Spor Salonunda konuk etti. Mavi Beyazlı ekip rakibine kök söktürmesine rağmen sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk setine etkili başlayan Çanakkale Belediyespor, teknik molaya 12-9 önde girmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve Galatasaray skoru 16-16’da eşitledi. Karşılıklı sayılarla giden ilk sette Belediyespor karşısında üstünlük kurmak isteyen Galatasaray’ın direnci Alman oyuncu Maren’in zor pozisyonda topu Galatasaray yarı sahasına geçirmesiyle adeta kırıldı ve Çanakkale Belediyespor ilk seti 27-25 kazanarak 1-0 öne geçti.

Etkili smaçlarla ikinci sete başlayan Galatasaray file üstünde Jack ile etkili sayılar bularak 6 sayı farkla teknik molaya 6-12 önde girdi. Set boyunca farkı koruyan Sarı Kırmızılı takım seti 19-25 kazandı ve skoru 1-1’e getirdi. İkinci setin adeta bir kopyası olan üçüncü seti baştan sona üstün götüren Galatasaray seti 18-25 kazanarak durumu 1-2’ye getirdi.

Oldukça kritik olan dördüncü sette ise Çanakkale Belediyespor adeta küllerinden doğdu. Boğazın Sultanları rakibi karşısında 7-1’lik bir seri yakalayınca Galatasaray Antrenörü Ataman Güneyligil’den Neslihan – Cansu değişikliği geldi. Güneyligil’in bu hamlesi Çanakkale Belediyespor’un hızını kesmedi ve Boğazın Sultanları rakibi karşısında 9-1 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren Boğazın Sultanları teknik molaya 12-5 önde girdi. Çanakkale Belediyespor’un 15-5 üstünlüğü devam ettiği sırada Janset’in servis kaçırmasının ardından Galatasaray 3-0’lık bir seri yakalayıp durumu 15-9’a getirince Çanakkale Belediyespor antrenörü Üzeyir Özdurak’tan bir mola geldi. Mola dönüşü rakibinin servisini kıran Çanakkale Belediyespor bir ara 19-9’luk bir üstünlüğe kadar ulaştı. Karşılık hataların olduğu dördünce seti 25-18 kazanan Çanakkale Belediyespor durumu 2-2 yaptı.

Maçın kaderinin belli olacağı tie-break setine de etkili başlayan Çanakkale Belediyespor karşısında etkili olmaya çalışan Galatasaray skoru 9-9’a kadar getirdi. Karşılıklı sayılarla ilerleyen sette 14-16 kazanan Galatasaray sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol