ÇTSO Komite Başkanları toplantıda buluştu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Komite Başkanları toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında toplandı.

ÇTSO Komite Başkanları toplantıda buluştu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Komite Başkanları toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında toplandı.

09 Kasım 2018 Cuma 16:53
ÇTSO Komite Başkanları toplantıda buluştu

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Temiz’in bulunduğu toplantıya, 5. Komite Başkanı Emre Altındal, 7. Komite Başkanı Ersin Vural, 8. Komite Başkanı Ali Kürşat Kaan Şavlı, 9. Meslek Komite Başkanı Yasin Başaran,  12. Meslek Komite Başkanı Muzaffer Ali Uskuç, 15. Komite Başkan Yardımcısı Hakan Doğan Kayalı, 16. Komite Başkanı Armağan Aydeğer, 19. Komite Başkanı Özgür Erbil, 20.Komite Başkan Yardımcısı Beyti Çöllü, Komite ve Meclis Üyesi Zeki Mert Öztürk, 21. Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen ile Genel Sekreter Sema Sandal katıldı. Meslek Gruplarının sektör sorunlarının gündeme getirilecek çözüm önerilerinin görüşüldüğü Komite Başkanları toplantısında, sektör temsilcileri bir önceki toplantıda gündeme getirilen ve üyelerin bankalarla yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Yönetim Kurulunun irtibat masası kurmasının önemli bir iyileştirme olduğunu belirterek, piyasada etkisinin hemen hissedildiğini belirtti. İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğun bankaların yüksek faiz politikasından kaynaklandığı belirtilen görüşmede, bu durumun piyasada birbirine mal ve ürün tedarik eden diğer tamamlayıcı sektörlerde de sorunlar yarattığı belirtildi. 2018’in Troya Yılı ilan edilmesiyle bölgede meydana gelen turizm hareketliliğinin ve yakalanan ivmenin 2018 yılından sonra da devam ettirilmesi için hayata geçirilebilecek projeler hakkında sektör temsilcileri tarafından bilgi verildiği toplantıda, şehrin acilen “Fuar Merkezi” ’ne ihtiyacı olduğu konusunda görüş birliğine varıldı.

“Ankara’da İlimizi daha güçlü temsil etmeyi hedefliyoruz”

 Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu toplantıya katılan Komite Başkanlarına teşekkür ederek; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası çare arama ve çözüm üretme mecrasıdır. İlimizin gelişmesini, büyümesini ve refah sevisini arttırmak için çok daha fazla çalışmalı ve yeni fikirler üretmeliyiz. ÇTSO olarak, bölgemizin rekabet gücünü arttırmak üzere, yeni projeler üretiyor, eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri düzenliyor, ilgili Kurum ve Kuruluşlarla işbirlikleri yapıyoruz. 17 Plaka olarak Çanakkale ilinde faaliyet gösteren tüm Oda ve Borsalarımızla tek vücut halinde ortak hareket ediyor, Ankara’da İlimizi daha güçlü temsil etmeyi hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına ilişkin 12 Ekim tarihinde bir Genelge yayınladı. Kamu hizmetlerinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılmasının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin öncelikli hedeflerinden olduğunu vurguluyor. Oda olarak üyelerimizin bürokratik süreçlerdeki yükünü mümkün olduğunca alarak onların işlerine yoğunlaşması için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz.” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleTicaret
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol