ÇTSO Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ekim 2018 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleşti.

ÇTSO Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ekim 2018 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleşti.

05 Ekim 2018 Cuma 14:24
ÇTSO Meclisi toplandı

Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Hayrettin Çetinkaya; “Büyüyen kaynak sıkıntısı ile nakit akım sorunlarının da arttığı bir dönemdeyiz. Bulaşıcı hastalık gibi aşırı borçlu işkollarından diğerlerine doğru yayılıyor. Öncelikle döviz kuru ve maliyet kökenli enflasyon baskılarını geriletmeye çalışmak çabası, bu sorunları hem ağırlaştırıyor ve hem de güvensizliği besliyor. Dövizin ve faizlerin ani yükselişi ve devalüasyon ülkemizde ilk kez yaşanmıyor ve muhtemelen son da olmayacaktır. Bireylerin ve firmalarımızın bundan böyle biraz daha verimlilik ve tasarruf üzerine gerekirse küçülme üzerine çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Mevcut durumu iyi analiz ederek, tasarruf tedbirlerimizi alarak ve en önemlisi moralimizi yüksek tutarak en kısa zamanda bu durumu atlatacağımıza inanıyorum” dedi. “Ekonomimizde oluşan bu daralmayı üretimi destekleyerek aşma çabalarını da sonuna kadar destekliyoruz” diyen Çetinkaya; “Yerli ve Milli üretimde son dönemde yaşanan yatırımlar sonucunda elde edilen teknolojik gelişmeler sadece ekonomimize değil ulusal güvenliğimizin gelişmesine de katkı vermesi memnuniyet vericidir. Ancak finansal istikrar olmadan da üretim hayatında istikrardan bahsedemeyiz. Sanayici önünü görmeli, güven bunalımına girmemelidir. Ülkemizde bankacılık sektörü, üretimde yatırımların önünü açması için uzun vadeli finans kaynakları yaratmak zorundadır. Üretimde büyük projeler uzun süreli yatırımlar gerektirir. Bu yatırımlarda sermayenin dönüş sürelerinin 15 yılı bulduğu göz önüne alındığında bankalarımızın kısa ve orta vadeli krediler vermesi nedeniyle birçok yabancı yatırımcı yönünü yurt dışına çevirmek zorunda kalmaktadır. Bu durumun giderilmesi için Hükümetimiz tarafından gerekli çalışmaların başlatılması en büyük temennimizdir. Bankalarımızın adil olmayan fırsatçı yaklaşımlarını tasvip etmediğimi de belirtmek isterim. Evimizde ve işyerimizde yapacağımız tasarruf tedbirlerini kalıcı hale getirmeli ve buna göre yaşamasını öğrenmeliyiz. İyi yaşamanın lüks yaşamak olmadığını gelecek nesillerimize anlatmalı, yaşanan olumsuzluklardan ders çıkartmalarını sağlamalı hatta belki biraz da zorlamalıyız” şeklinde konuştu.

Ersoy; “Zor bir dönemden geçiyoruz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Ekim ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy ise; “Hepimiz biliyoruz, daha doğrusu bizzat yaşıyoruz ki zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomimiz ve piyasalar daha duyarlı ve dikkatli olmamız gerektiriyor. Bu ortamda üyelerimize biraz olsun katkı sağlamak için Odamız bütçesinden ayrılan ve TOBB tarafından yaratılan kaynak ile KOBİ Destek Projesini başlattık. Daha fazla sayıda üyemizin yararlanması için üst limiti 50.000 TL olarak belirledik. Yaratılan 5.267.500 TL kaynak, aylık % 1,85 faiz ile kredi olarak kullandırılmaya başlandı. İnşallah üyelerimize nefes olur, hayırlı olur. Bankalara da adil ve yapıcı olmaları konusunda hassasiyetimizi ilettik” dedi ve ÇTSO’nun çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Coface Sigorta A.Ş. yetkilisi Uğur Çetin tarafından “Alacak Sigortası”, TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi Danışmanı Dr. Türkay Kısa tarafından ÇTSO’nun 2018-2021 dönemini kapsayan 4 yıllık Stratejik Plan sunumları yapıldı. Hesapları İnceleme Komisyonu Raporu Şakir Kutluay tarafından okunarak onayı yapıldı.

Semizoğlu; “ÇTSO’yu itibarsızlaştırmaya çalışıyor, ama gücü buna yetmez”

Azami Fiyat tarifesinin görüşülüp onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek diğer konularda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Sadece bir basın, basın demeye bile dilim varmıyor. Çünkü diğer basına hakaret olur diye düşünüyorum. Sadece bir gazeteci veya bir gazetenin temsilcisi buradaki konuşmaları cımbızla alarak konuşmaların arasındaki kelimeleri cımbızla alarak, saptırarak şehirde sağlamaya çalıştığımız birlik, beraberlik ve uyum arasını bozmaya çalışmıştır ve bunu ısrarla devam ettiriyor. İsmini vermeyeceğim meşhur etmek istemiyorum . Bir çok arkadaşım ismini ver diyor haftalık bir gazete ama ismini vermeyeceğim meşhur etmek istemiyorum. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Hiçbir olumlu haberimizi yayınlamazken yalan ve yanlış haber yayınlayarak Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Onun gücü buna yetmez, önce kendi önünü süpürmesi gerekir. Çanakkale’nin güçlü basına ihtiyacı var. Çanakkale her şeyin en güzeline layık, Çanakkale’nin güçlü basına ihtiyacı var. Çanakkale’nin doğruları yazan, gelişmesine yardımcı olacak güçlü basına ihtiyacı var” dedi.

Tehdit ile iş yapmadık, yapmayacağız

Başkan Semizoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Biz bugüne kadar beş yıldır ben bu Yönetimdeyim tehdit ile iş yapmadık, yapmayacağız da. O yolla giderse Allah yardımcısı olsun çünkü her ortamda bunu konuşacağım, yalan yazıyor, yanlış yazıyor. Geçen ay birçoğumuz buradaydık yaşadığımız ve konuştuğumuz ile okuduğumuz aynı şey değil. Ya muhabirine ders verecek, ya da kendisi katılacak veya yazmayacak.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol