Köylüler yardıma koştu

Çanakkale’nin Yenice ilçesi ile Kalkım beldesi arasında yoğun kar ve tipi yüzünden araç sürücüleri trafikte zor anlar yaşadı.

Köylüler yardıma koştu

Çanakkale’nin Yenice ilçesi ile Kalkım beldesi arasında yoğun kar ve tipi yüzünden araç sürücüleri trafikte zor anlar yaşadı.

04 Ocak 2019 Cuma 13:40
Köylüler yardıma koştu

Kar lastikleri ve zincirleri olmayan birçok araç, akşam saatlerinde Kazdağları bölgesinde yolda mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların yardımına bölgeye yakın köylerden gelen köylüler, traktörleriyle destek verdi. Yolda mahsur kalan sürücülerin yardımına koşan Mustafa Kara; “Yoğun kar yağışı nedeni ile bir çok araç yolda kalmış, bizlerde kendi imkanlarımız ile vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Bir çok yerde ise araçlar ilerlemekte zorlanıyor” diye konuştu. Yardıma gelen bir diğer isim Fethullah Şen ise; “Kar ne zaman yağarsa biz yola yardım için çıkarız, bizim arkadaşlarımızda yolda kalmış. Onların yardımına geldik, buradan aracı kurtaramazsak aracı güvenli bir yere çekip döneceğiz. Burası hanlar mevkii denilen bir yer, her zaman burada araçlara kar yağışı nedeni ile ya yolda kalır yada zorlanırlar. Bizlerde elimizden gelen yardımı yaparız” diye konuştu.

İl Genel Meclis üyesi yardıma gitti

Yoğun kar yağışı ve tipide nedeni ile zor anlar yaşayan vatandaşların yardımına da Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Akif Kulaç yetişti. Kulaç; “Vatandaşlarımızın yolda kaldığını duyup yardıma geldik. Kara yolları ekiplerimizden az ilerde yol açma çalışması yaparak geliyor. İki üç kilometre aşağıda durum normal” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol