“Yeniden hayata döndüm” (Video)

Geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden 40 yaşındaki Uzman Çavuş Murat Çakman’ın böbrekleri Eren Ceviz’e nakledildi.

“Yeniden hayata döndüm” (Video)

Geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden 40 yaşındaki Uzman Çavuş Murat Çakman’ın böbrekleri Eren Ceviz’e nakledildi.

13 Haziran 2019 Perşembe 16:46

40 yaşında iki çocuk babası Uzman Çavuş Murat Çakman, motosiklet ile aracın çarpışması sonrasında beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Çakman’ın ailesi organ bağışında bulunmasının ardından 3 kişiye hayat ışığı oldu. Çakman’ın böbrekleri Çanakkale’de tedavi gören Eren Ceviz ve Kadri Evgin’e, karaciğeri ise Bursa’da bulunan bir özel hastanede organ bekleyen bir hastaya nakledildi. Keşan’dan ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’ne gelen 34 yaşındaki Eren Ceviz, ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu. Birkaç gün içerisinde taburcu olacak olan Ceviz, ameliyatının ardından kana kana su içti. ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, ameliyatın ardından yaptığı açıklamada, “Eren Bey’in 6 yıl önce yüksek tansiyona bağlı böbreklerinde yetmezlik meydana geldi. Böbrek tansiyonu sinsi bir hastalık olduğu için pek belirti vermemiş. Bir gece aniden rahatsızlanıp hastaneye gidince yapılan tetkiklerde böbrekleri iflas ettiği anlaşılmış ve hayatta kalması için diyalize bağlama kararı verilmiş. Diyaliz bu hastalar için geçici bir çözümdür ancak hayata devam etmeleri için gerekli bir sistemdir. Böbrek nakli diyaliz makinelerinden daha iyi sonuç vermektedir. Kendisi merkezimize 4 ay önce müracaat etti. Kısa sürede kendisine böbrek bulundu. Hayatını kaybeden Murat Çakman’ın yakınları sağ olsunlar. Bu acılı süreçte çok özverili davranarak organları bağışlama kararı aldı. 7 Haziran’da Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtik ve organizasyonları yaptık. Artık yeni böbreğiyle yeni bir hayata adım atmış olacak” bilgisini paylaştı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 13.06.2019 17:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol