62 milyon TL’lik dev yatırım (VİDEO)

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün 62 milyon TL’ye mal olacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

62 milyon TL’lik dev yatırım (VİDEO)

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün 62 milyon TL’ye mal olacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

22 Kasım 2019 Cuma 00:00

15.000 metrekare arazi üzerine toplam 20.639 metrekare inşaat alanına yapılacak olan İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının temel atma törenine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektörü Sedat Murat, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Vali Yardımcıları, AK Partili Belediye Başkanları, siyasiler, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, oda ve borsa temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman; “Güvenlik ihtiyacı sürekli değişen, gelişen dinamik bir yapıya sahiptir. Bu dinamik yapı içinde şu anda görev yaptığımız İl Emniyet Müdürlüğü şehrin merkezinde sıkışık dar bir alanda kalmıştır. Toplam kullanım alanı 4600 metrekare olan bu bina şu an itibariyle yetersiz ve kaliteli hizmet yapmamızı engellemektedir. Bugün temelini atacağımız bina 15 bin metrekare arsa üzerine oturtturulmuş toplam 3380 metrekare oturum alanı olan 20.639 metrekare inşaat alanı olan toplam 7 kattan oluşacak şekilde projelendirilmiştir. 16 adet kapalı 104 adet açık olmak üzere toplam 120 adet otoparkı vardır. Bodrum ve zemin katta hem personelimize hem de vatandaşlarımıza sosyal donatılarla hizmet verecektir” dedi.

İskenderoğlu; “Emniyet teşkilatımıza ne yapsak azdır”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “Devletin bekası için milletin güvenliği için gece gündüz durmadan canını siper eden kardeşlerimizdir Emniyet Teşkilatı mensupları. Polis Teşkilatımız bizim güvenliğimizdir. Canını siper eden emniyet güçlerimize güzel bir ev yapıyoruz. Emniyet teşkilatımıza ne yapsak azdır. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Turan; “İnşallah, hizmet binasını 2023 yılının Nisan ayında bitireceğiz”

Çanakkale’de yapılan yatırımlara dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Çanakkalemiz son dönemde hep ulusal projelerle hatta uluslararası projelerle adından söz ettirir oldu. Köprümüz bir dünya projesidir. Dünyanın en uzun köprülerinden bir tanesi. Troia 2018 yılı bir Türkiye değil dünya projesidir” dedi.

“Bu sene sadece bir İl’de emniyet binasına izin verildi. O da Çanakkale” diyen Turan; “Çanakkale’de farklı olmayı, işlerimizi takip etmeyi, milletin bize verdiği emaneti baş tacı etmeyi bir görev biliyoruz. Zaten bir ihtiyaç olan emniyet binamızın Türkiye’de bu yıl atılan tek emniyet binası inşaat temeli olması da ayrıca gurur bizim için. Emeği geçen başta sayın Bakanımıza, Bakan Yardımcımız Muhterem İnce beye ve Genel müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Zaten eski yani şu anki mevcut binamız şehrin tam göbeğinde emniyet sorunu olan bir noktadaydı. Binamız eski, deprem sorunu olan bir yerdi. İnşallah yeni hizmet binasını 2023 yılının Nisan ayında bitireceğiz. Bu güzel bina iki bodrum katının olduğu bir zemin ve dört katın olduğu 20 bin metrekare kapalı alanın olduğu 62 milyon TL bedelin olduğu, 2023 yılı Nisan ayında bitireceğimiz bir özel proje” şeklinde konuştu.

Aktaş; “Yeni binamız çok özel bir projeyle yapılacak”

Yeni hizmet binasının Çanakkale’ye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş; “Polis Teşkilatımız tam 174 yıldır milletimizin huzuru, güvenliği, esenliği için insanımızın gece başını yastığına huzurla koyabilmesi için ve de devletimizin bekası için gece gündüz demeden günün her saatinde ve her anında canla başla mücadele etmektedir. Ve yeri geldiğinde gözünü hiç kırpmadan canını da feda etmektedir, etmeye de devam edecektir. Çanakkale’de yeni binamız çok özel bir projeyle yapılacak ve hizmete girecektir” dedi.

Tavlı; “Hizmet binasının temelini atmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz”

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise; “Son yıllarda İlimize yapılan yatırımlar ülkemizde ve dünya çapında ilgiyi Çanakkale’ye çekmekle birlikte eğitime, sağlığa, spora, ulaşıma ve güvenliğe yapılan büyük yatırımlar tüm hızıyla devam etmektedir. Bugünde bu yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının temelini sizlerle birlikte atmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Jandarma Genel Komutanlığı’na tahsisliyken Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen arazi üzerine yapılacak olan İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının toplam 15 bin metrekare olan arsasının tahsis edilmesi ve hizmet binamızın İlimize kazandırılması vesilesiyle başta İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu olmak üzere Çanakkale Milletvekillerimize, İçişleri Bakan Yardımcımız sayın Muhterem İnce’ye, Jandarma Genel Komutanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindeki protokol üyeleri butona basarak İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının temeline ilk harcı döktü. Emniyet birimlerinin yanı sıra brifing, eğitim salonları ve bir çok sosyal alanı içinde barındıracak olan yeni hizmet binasının 2023 yılının Nisan ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 22.11.2019 18:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol