Acer; “Öğrenci toplulukları üniversite hayatında çok önemli”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitede faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının başkanları ile Troia Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Acer; “Öğrenci toplulukları üniversite hayatında çok önemli”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitede faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının başkanları ile Troia Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

01 Kasım 2017 Çarşamba 17:51
Acer; “Öğrenci toplulukları üniversite hayatında çok önemli”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yüksel Yıldız, Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal’ın da katıldığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer öğrenci topluluklarının yönetimden farklı alanlardaki taleplerini dinlemek için bir araya geldiklerini belirterek “Öğrenci toplulukları üniversite hayatında çok önemli. Topluluk aynı ilgi alanına sahip öğrencilerin bir araya gelip birlikte birşeyler yapma iradesini ortaya koyar. Birlik oluşturma ruhu yansıtır. Birlikte çalışma, üretme kültürünü geliştirir” dedi. Öğrencilik hayatını, sadece dersler bağlamında ele almanın ötesine geçip hayatta tecrübeler ve kazanımlar elde etmek olarak tanımlayan Acer bu açıdan toplulukların önemine dikkat çekerek “Yönetim olarak topluluk faaliyetlerinin öneminin farkındayız. Toplulukların birçok zararlı oluşumları engellemesi açısından değerli olduğunu düşünüyoruz. Gayrimeşru yapıların belli maksatlara yönelik öğrencilerimizi kullanmalarını engelliyor oluşunu da bu açıdan önemsiyoruz. Topluluk faaliyetlerini elimizden geldiğince, imkanlar ölçüsünde desteklemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar ise öğrenci topluluklarının güzel faaliyetlere imza attığını onları da bu anlamda desteklemekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Bu konuda bazen çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Mesela bir topluluğumuz geçenlerde bir etkinlik düzenlemek istemiş. Tüm hazırlıklarını yapmış ama dilekçesini son gün vermiş. Taleplerinizin gerçekleşebilmesi için, bizim üniversitenin çeşitli birimleri arasında iletişim kurmamız, yazışmalar yapmamız gerekiyor. Bu konuda sizden daha hassas davranmanızı rica ediyoruz” diyerek topluluk danışmanı hocaların imzası ve onayı olmadan dilekçe vermemeleri gerektiğinin altını çizdi. Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ise üniversite yönetiminin çeşitli alanlarda topluluklara destek verdiğini ifade ederek toplulukların özellikle maddi anlamda ciddi olan beklentilerini, sponsor bulma yoluyla çözmeleri tavsiyesinde bulundu. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yüksel Yıldız ise özellikle öğrenci harçlarının kaldırılmasının ardından tüm üniversitelerde ilgili daire başkanlıklarının maddi açıdan zayıfladığına vurgu yaparak yine de topluluklara ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını ifade etti. Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol