Acil servisinde ‘Yeşil Alan’ uygulaması

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için ‘Yeşil Alan’ uygulaması başlatıldı.

Acil servisinde ‘Yeşil Alan’ uygulaması

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek için ‘Yeşil Alan’ uygulaması başlatıldı.

21 Haziran 2018 Perşembe 16:33
Acil servisinde ‘Yeşil Alan’ uygulaması

Ayda 18 bin hastanın tedavi gördüğü Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği genelge çerçevesinde, acil servislere başvuran hastalardan genel durumu en hafif olan ve 'Yeşil Alan'da muayene olması gerekenlere 'Yeşil Alan' kodu veriliyor. Bu hastaların acil servisteki genel tabip muayene polikliniklerinde bakılması sağlanıyor. Bu bağlamda hastane de Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen genelge hayata geçirerek, hastanede 'Yeşil Alan ' uygulamasına geçildi.

“Yeşil Alan Polikliniği oluşturduk”

Yeşil Alan uygulaması hakkında bilgi veren Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali; “Acil Servisimize girişi yapılan hastalarımız Kırmızı, Sarı ve Yeşil Alan olarak üç ayrı kategoride değerlendirmeye alınıyor. Kırmızı ve Sarı Alanlar travma, elektrik çarpması, felç, inme, zehirlenme, yüksekten düşme, kalp krizi gibi yüksek öncelikli ve ilk müdahale hakkına sahip vakaları kapsıyorken Yeşil Alan ise ayaktan başvuran, genel durumu itibariyle ayaktan tedavisi sağlanabilecek sağlık sorunları bulunan hastalar için hizmet veriyor. Bu hastalarımızın ayaktan tedavilerinin hızlanması ve acil servis yoğunluğunun azaltılması amacıyla Yeşil Alan Polikliniği oluşturduk. Acil servise başvuran hastalara sağlık personeli tarafından triaj yapılarak, yeşil alanında muayene olması gerekenlere ‘Yeşil Alan’ kodu verilerek, yeşil alan muayene polikliniklerinde bakılması sağlanacak. Vatandaşlarımızın "Yeşil Alan" uygulamasını normal bir poliklinik hizmeti olarak görmemesini, Acil Servise ayaktan müracaat eden hastaların daha hızlı ve kaliteli bir hizmet almasını sağlayan bir işleyiş olarak görmelerini rica ediyoruz." dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleHastane
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol