AK Parti’den Belediye’ye anlamlı çağrı “Şehitlerin isimlerini Çanakkale sokaklarına verelim”

AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yiğit Akkoyun, Çanakkale Zaferi’nde çarpışarak şehit düşen kahramanların isimlerinin Çanakkale sokaklarına verilmesi için Çanakkale Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

AK Parti’den Belediye’ye anlamlı çağrı “Şehitlerin isimlerini Çanakkale sokaklarına verelim”

AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yiğit Akkoyun, Çanakkale Zaferi’nde çarpışarak şehit düşen kahramanların isimlerinin Çanakkale sokaklarına verilmesi için Çanakkale Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

16 Ocak 2018 Salı 13:52
AK Parti’den Belediye’ye anlamlı çağrı  “Şehitlerin isimlerini Çanakkale sokaklarına verelim”

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yiğit Akkoyun, hem Çanakkalelilere hem de Çanakkale Belediyesi’ne bir çağrıda bulundu. Akkoyun; “Var mısın Çanakkale hep birlikte el ele tarihine sahip çıkmaya!” dedi. Çanakkale’nin önemine değinen Akkoyun; “Çanakkale deyince akla gelen ilk şeydir tarihin kokusu. Dünya destanının adıdır Çanakkale. İlk üniversiteye gittiğim zaman bilirsiniz herkes kendini tanıtıyor. Bende kalktım ve Çanakkaleliyim sözleriyle cümleye başladığımda sınıfta herkesin duraksadığını ve tüm dikkatleri ile beni dinlediğini fark ettim. İngiltere’ye eğitimim için gittiğimde memleketimi sorduklarında Çanakkale dedim ve ardından Dardanalles olarak akıllarında olduğunu söylediler. Bu destan öyle büyük bir destan ki, biz bu Atalarımızın torunları olarak ne yaparsak yapalım, onlara laik olmak için yetmeyecektir” dedi.

“Sokaklarımıza kahramanlarımızın isimlerini koyalım”

“Başta Çanakkale Belediyesinden bir isteğim olacak, gelin birlikte oturalım ve sokak isimlerini değiştirelim” diyen Akkoyun; “Hepimizin bildiği üzere çoğu sokağın ismi bile yok, papatya sokak, zambak sokak, 216 sokak gibi manası olmayan isimler. İki yüz elli üç bin şehidimizin yattığı bu topraklara ben bu sokak isimlerini yakıştıramıyorum. El ele verelim sokaklarımıza şehit olmuş Çanakkale Zaferinde çarpışmış kahramanlarımızın isimlerini koyalım. Bu kadarıyla bitmedi, birde ismini verdiğimiz sokağın başına kahramanımızın biyografisini anlatan bir pano koyalım veya küçük bir büstünü yapalım” şeklinde konuştu.

“Çanakkale Kahramanlarına sahip çıkalım”

Akkoyun sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çanakkale’de yaşayıp, Çanakkale’mizin kıymetini bilmediğimiz çok açıktır. Herhangi bir şehire veya yurt dışına ziyaret ettiğinizde Çanakkale’yi hepsi bilir. Çünkü burada iki yüz elli üç bin şehit verdik. Kuru incir, kuru üzüm ve bir tas hoşaf ile savaştılar. Bunca kahramanlık yapmış aziz şehitlerimize sahip çıkmak bizim elimizde. Şehitlerimizin her daim aklımızda, yanımızda ve baktığımız her yerde olması için hatta yeni nesillerinde daha bilinçli olması için isimlerini sokaklara, caddelere vermek için bir çalışma başlatalım Çanakkale’m hep birlikte. Biz AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak, bunu proje haline getirip uygulamaya koyulması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çanakkale şehitlerimizin yanında, Çanakkaleli Özel Kuvvetlerde görevini yapmaktayken şehit düşen Kıvanç Kaşıkçı abimiz gibi kahramanlarımızı da kapsayacak bir proje ortaya koyacağım. Dünya’da ki komutanlar Çanakkale için neler söylemiş birazını buradan sizinle paylaşmak isterim. Müttefik Ordular Başkomutanı İngiliz Generali Hamilton: Kılıcı insafsız bir maharetle kullanan Türkeli, mağlup ettiği insanların yarasını sarmakta da ustadır. İngiliz Mareşal Frenç: Türk askerleri korku bilmez, dünyada yenilgi adında bir kavram tanımaz. Türkler Asya’nın centilmenleridirler. Çanakkale’m çok kıymetli hemşerilerim var mısınız hep birlikte Çanakkale Kahramanlarına sahip çıkmaya hep birlikte Tek Yürek olmaya, tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 17.01.2018 10:10
Anahtar Kelimeler:
AkPartiYiğitAkkoyun
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol