Ayvacık yatırımlarını inceledi

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Ayvacık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ayvacık yatırımlarını inceledi

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Ayvacık ilçesinde incelemelerde bulundu.

15 Mayıs 2018 Salı 13:46
Ayvacık yatırımlarını inceledi

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay ile birlikte Ayvacık ilçesinde devam eden yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu. Şahin, ilk olarak Ayvacık Küçükkuyu arası bölünmüş yol yapım işi kapsamında yapımı devam eden Çift Tüp T1 Tünelinde incelemelerde bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Meclis Başkanı Ömer Şahin; “Firma yetkilileri ile yapımı devam eden tünelleri inceledik. Aldığımız bilgilerde çalışmaları iki uçtan başlayan ilk tünelin birleşmesine 150 metre kaldığını memnuniyetle öğrendik. Çok yakın zamanda ışığı göreceğiz. Işığı görmemizle ilk etap olan T1 Tüneli derhal hizmete girecek. Bu çalışmanın bitmesi ile ulaşım daha hızlı ve güvenilir olacak” dedi.

İlkokul inşaatı sürüyor

Tünel inşaatı alanından sonra Meclis Başkanı Ömer Şahin, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden Ayvacık yeni ilkokulunda incelemelerde bulundu. Burada da açıklamalarda bulunan Başkan Şahin; “Okulumuz 12 derslik olup bununla beraber içerisinde ikişer adet fen ve teknoloji laboratuarı ve çok amaçlı salonlar, teknoloji tasarım atölyesi, rehberlik servisi, bireysel görüşme odası, müzik dersliği, sahnesi ve seyirci oturma alanları bulunan çok amaçlı salon, idari mahaller ve okul aile birliği için mahaller bulunmaktadır. Betonerme imalatları ve çatı yapımı tamamlanmış ve kiremitler döşenmiştir. Bunun yanında kapı ve pencere kör kasaları takılmış, seramik döşenmesi, alçı sıva ve boyası yapılmış ve merdivenlerde mermer imalatları tamamlanmıştır. Bu okulumuzun sözleşme bedeli 4.040.000,00 TL olup 07.04.2017 tarihinde işe başlanmıştır. Yapımının %95 tamamlanmış olup çevre düzenlenmesi işi kalmıştır. Bu düzenlemenin bitmesiyle okulumuz ilçemize kazandırılacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri önceliğimizdir. Bu hizmetlerin Ayvacık halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Deprem bölgesini inceledi

Okul inşaatı alanından sonra Meclis Başkanı Ömer Şahin, Çamkalabak, Çamtepe ve Kızılkeçili köyleri ziyaret etti. Başkan Şahin; “Deprem sonrasında tüm kurumlarımız ile birlikte İl Özel İdaremiz de burada birçok çalışmalara imza attı. Deprem sonrasında Ayvacık’ta 24 köyümüzde 1071 ağır hasarlı konut vardır. Bunların 201 tanesi Yukarıköy, 120 tanesi Çamkalabak olmak üzere Yukarı köy’deki konutların%90’nı, Çamkalabak %50’si, Çamtepe %90’nı ve Kızılkeçili %100’ü bitme seviyesinde. Bunların inşallah 2018 sonuna kadar hepsi bitecek. Bizler de her zaman İl Özel İdaresi olarak vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

Ziyaret sonrası Meclis Başkanı Şahin, Gülpınarda bulunan Apollon Smintheus Ören yerini ziyaret etti. 2018 Troia yılı kapsamında yapılan ciddi çalışmalar neticesinde Çanakkale’deki ören yerlerine gelen ziyaretçi sayısının %100 arttığı ifade eden Meclis Başkanı Ömer Şahin, Apollon Smintheus ören yerinde Troya döneminde tapınak olarak çok önemli bir tarihi merkez olduğunu ifade etti. Troya, Assos, Apollon (Smintheus) ve Alexandria Troas Ören Yerlerine yapılacak tur ve ziyaretlerin Çanakkale ve Türkiye’nin tanıtımında büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Şahin, daha sonra Ayvacık ilçesinden ayrıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
AyvacıkYatırım
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol