Başkan Arslan’dan anlamlı etkinlik

Bayramiç Belediyesi’nin, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında Ankara’ya gönderdiği 150 öğrenci Anıtkabir’i ziyaret etti.

Başkan Arslan’dan anlamlı etkinlik

Bayramiç Belediyesi’nin, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında Ankara’ya gönderdiği 150 öğrenci Anıtkabir’i ziyaret etti.

15 Kasım 2017 Çarşamba 16:09
Başkan Arslan’dan anlamlı etkinlik

Bayramiç Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılında, Atatürk Anadolu Lisesi, Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Bayramiç Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinden oluşan son sınıf öğrencilerini Anıtkabir’e yolladı. Öğrenciler Anıtkabir, TBMM ve eski TBMM’nin yanı sıra Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı Tacettin Dergahına da bir ziyaret gerçekleştirdiler. 10 Kasım’da Anıtkabir ziyareti için 150 lise öğrencisini götürdüklerini belirten Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan; “Bu yıl öğrencilerimize özel bir armağan vermek istedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, kültürlerini yakından görüp öğrenmelerini sağlamak bir yerde bizim asli görevimizdir. Bu bağlamda ilçemizde bulunan lise son sınıf öğrencilerine yönelik bir Ankara gezisi düzenledik.  İlkini düzenlemiş olduğumuz bu etkinliği her yıl tekrarlayarak gelenekselleştireceğiz. Öğrencilerimizi bu tür etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız her yıl 10 Kasım’da Ata’nın huzurunda olacak. Gönül isterdi ki bütün çocuklarımızı Anıtkabir’e gönderebilelim. Ayrıca öğrencilerimiz Milli Şairimiz Mehmet Akifin Doğduğu yerden, İstiklal Marşımızın doğduğu yere Tacettin Dergahına da bir ziyaret gerçekleştirdiler. Tarihi değerlerimizin görülmesi açısından bu gezilere çok önem veriyoruz” dedi. Geziye katılan öğrenciler ise Ankara ziyaretinden çok mutlu olduklarını ifade ederek; “Belki hayatımız boyunca göremeyeceğimiz ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün kabrini ziyaret ettik. Ayrıca 1. 2. TBMM ve Bayramiç Doğumlu Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşını yazdığı Tacettin Dergahını da gördük. Hayatımızın en anlamlı etkinliğini bizlere yaşatıp, bu fırsatı sunduğu için Belediye Başkanımız Sayın Sadettin Arslan´a çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol