Başkan Erdoğan; “Bedelsiz olarak belediyemize kazandıracağız”

Biga Belediye Meclisi Eylül- 2019 ayı olağan Meclis toplantısı birinci oturumu Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Başkan Erdoğan; “Bedelsiz olarak belediyemize kazandıracağız”

Biga Belediye Meclisi Eylül- 2019 ayı olağan Meclis toplantısı birinci oturumu Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

04 Eylül 2019 Çarşamba 12:28
Başkan Erdoğan; “Bedelsiz olarak belediyemize kazandıracağız”

Biga Belediyesi Meclis toplantısında gündeme alınan 4 madde, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve belediye meclis üyelerince görüşülürken iki madde tekrar görüşülmek üzere oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, gündemin üçüncü maddesi olan Biga’nın Göktepe Köyü’ndeki proje kazandırılacak 150 dönümlük alanın Biga Belediyesi mücavir alan sınırlarına dahil edilmesine dair ilgili yazıyı görüşülmek üzere meclis üyelerine sundu. Madde, tekrar görüşülmek üzere oy birliğiyle alınan kararla imar komisyonuna gönderildi.

“Belediyemize mali yükü olmadan tahsis edeceğiz”

CHP Grup Sözcüsü Ergün Tulnay, üçüncü maddeye ilişkin söz alarak kamyon garajı ile ilgili sanayi sitesinde proje ve imar altyapısı mevcutken hangi sebeple Göktepe Köyü’nde proje yapılacağını sordu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise, “İlçemizdeki en öncelikli konulardan bir tanesi kamyon garajıdır. İkincisi galericiler sitesidir ve bizim çok önemsediğimiz hem şehrimizin hem de köylerimizin olmazsa olmazı et entegre tesisidir. Biz köy muhtarımızla da görüşerek bu mera alanını modern geniş kamyon garajı, yanına hayvan pazarı ve et entegre tesisini yaparak şu anda kamyon garajı olarak kullanılan yere de galericiler sitesi projesinin uygulamaktır. Tır ve kamyonlar mahalle ve sokak aralarına park ediyor. Ve bize gelen şikayetler sonucu şoförlere gittiğimiz zaman ise bir depo yakıtın 5 bin lira olduğu ve araçlarımızı güvenli yer olmadığı için nereye bırakabiliriz sorusu karşımıza çıkıyor. Biga’mızın çevre yolundaki trafik akışını hepimiz görüyoruz. Bu önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır. Belediyemize mali yükü olmadan tahsis edeceğimiz bir 150 dönümlük mera vasfını yitirmiş alan var. Biz bu imkanı değerlendirmek istiyoruz. Gerekli yazışmaları başlatmamız için meclis kararını almamız gerekiyor. İsterseniz bir gün hep birlikte giderek yeri inceleyebiliriz” dedi.

“Sanayi esnafımız projemizden daha da faydalanacak”

CHP’li meclis üyelerinin çizilen projeyi söylemesine karşın Başkan Erdoğan, “Daha önce sizlerin temel atarak başlatmış olduğunuz sanayi içerisindeki kamyon garajı, sanayi ve nakliye esnafıyla da görüştüğümüzde orada sadece yazıhanelerin olabileceği ortaya çıkıyor. Tır ve kamyonların oraya girmesinin mümkün olmayacağı ifade edildi. Biz 20 yıl sonraya bakıyoruz. Sanayi esnafımız yapacağımız projeden daha da faydalanacak. Karayollarından geçen tüm şoför esnafı araçlarının bakımlarını yapabilecek ve istirahat edebilecek. Gerekirse orada nöbet sistemiyle elektrikçi, lastik, yıkama ve yağlama işlerini yapan Bigalı esnaflarımız da yer alacak. Bu alanı bedelsiz Biga Belediyemize kazandırdığımız gibi bu projeleri de merkezi hükümetimizin desteğiyle Biga’mıza kazandıracağız. Ayrıca et entegre tesisi projemiz için de yüzde 50 hibe destek sözünü de aldık. Bu güzel gelişmeyi meclis üyelerimize ve kıymetli halkımıza duyuruyorum” diye konuştu.

“Bir şeyin devam ettirilmesi için başlaması lazım”

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Fatih Alkan ise, “Göktepe’deki alana sadece kamyoncuların akşam park yapıp sabah geleceği bir yer değil de bu bölgeden geçen tüm kamyoncuların konaklayabileceği, yemek yiyeceği ve muhtelif ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir yer olarak planlıyoruz. Et entegre tesisi ve hayvan pazarı ile bu bölge kompleks haline gelecek. Ergün Bey devlette devam esastır dedi. Bir şeyin devam ettirilmesi için başlaması lazım. Biz kamyon garajıyla ilgili sanayide başlayan bir proje göremedik. Sadece otopark alanı olarak geçiyor. Çizilen proje var, ruhsat yok. Galericiler sitesiyle ilgili başlayan projeniz de yok” ifadelerini kullandı.

“Bigaspor ve başkanımızı kutluyorum”

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Meclis toplantısı sonunda Bigaspor Başkanı Zeki Mutlu’yu, Ziraat Türkiye Kupası 1. eleme turunda Yalova Kadıköyspor'u penaltı atışlarıyla 4-3 yenerek adını üst tura yazdıran Bigaspor’un başarısı dolayısıyla tebrik etti. Başkan Erdoğan, “Başkanımız Zeki Mutlu’yu ve kulübümüzü Biga ve Çanakkale’mizi temsil ettikleri için kutluyorum. Sezonu başarıyla bitirmenizi temenni ederiz. İnşallah Biga’mızdaki tüm spor kulüplerinin her zaman yanında olarak desteğimizi esirgemeyeceğiz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol