Başkan Erdoğan; “Sizden hiçbir zaman kopmayacağız”

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘Başkan Mahallemizde’ toplantıları kapsamında Şirintepe Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Erdoğan; “Sizden hiçbir zaman kopmayacağız”

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘Başkan Mahallemizde’ toplantıları kapsamında Şirintepe Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi.

09 Aralık 2019 Pazartesi 13:23
Başkan Erdoğan; “Sizden hiçbir zaman kopmayacağız”

Belediyeyi vatandaşlarla birlikte yönetmeye büyük önem veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Şirintepe Mahallesi sakinleriyle Acar Kıraathanesi’nde düzenlenen toplantıda buluşarak talep, şikayet ve önerileri dinledi. Biga Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların da anlatıldığı toplantıya Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Şirintepe Mahallesi Muhtarı Necati Arı, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci ile belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantı aynı zamanda Biga Belediyesi resmi Facebook hesabından da canlı olarak yayınlandı. Sözlerine toplantılarının amacının ağırlık olarak yapılanları anlatmak olmadığını ifade ederek başlayan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Siz mahalle sakinlerimizle istişare etmek, bilgi alışverişinde bulunmak, yapacağımız projeleri anlatmak ve bununla ilgili olurunuzu almak için belediye başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz ve birim müdürlerimizle huzurundayız” dedi. Bir mahalle sakininin “Mahallemize hoşgeldiniz, onur verdiniz, gelmeniz yeter” demesi üzerine Başkan Erdoğan, “Teşekkür ederiz. Soru, öneri, istek ve eleştiri alabiliriz. Kafanızda ne varsa sorabilirsiniz, hiçbir soru işareti kalmasın. Biz sizlerin emrinizdeyiz. Bu işin sahibi, patronu sizsiniz. Sizden hiçbir zaman kopmayacağız, siz bizim patronumuzsunuz” diye yanıt verdi. 


“Şirintepe Mahallesi sakinlerimiz keyifle vakit geçirecek”


Şirintepe bölgesinde planlanan projeler ile ilgili bilgi veren Başkan Erdoğan, “Eski pancar deposunun olduğu alana Minia Çanakkale projemizi inşallah inşa edeceğiz. Bu projemizi çok önemsiyoruz ve bunun için Bakanlıklar düzeyinde görüşmelerimiz başladı. Orası Biga’mızın hem tarihini, kültürünü anlatacağımız hem de ilçemizin yöresel ürünlerinin pazarlanmasının yapılacağı ve günübirlik tesisleri içinde barındıran çok güzel proje olarak mahallemize, Biga’mıza kazandıracağız. Yıllardır atıl bir şekilde duran Biga Devlet Hastanesi önündeki çamlık alana güzel bir çay bahçesi ve kafeterya yapmak için çalışmalara başladık ve bahara doğru bitireceğiz. Şirintepe Mahallesi sakinlerimiz orada keyifli vakit geçirecek. Gençlik ve Spor Bakanımız Biga’da Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı ve yüzme havuzunun sözünü verdi. Hastanemizin yan tarafında diyaliz bölümü var orası şuan kullanılmıyor orası ile ilgili olarak görüşmeleri yapıp orasını da mahallemize kreş olarak inşallah yeni dönemde kazandırmış olacağız. Kreşimizde 80 öğrenci eğitim görebilecek” dedi. 


“Teşekkür edeceklerine prim yapmaya çalışıyorlar”


Biga Devlet Hastanesi’nin Biga için öneminin çok büyük olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Devlet Hastanemizde müteahhitten kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşandı. Sağolsun sayın kaymakamımız çok fedakarca süreci takip ediyor. Biz de belediyemiz imkanlarıyla orada yapılacak çalışmalara destek veriyoruz çünkü bölgemiz için çok farklı bir önemi var. Yağmur yağıyor Biga Devlet Hastanesi için yapılan işin eksikliğinden dolayı bazı sorunlar ortaya çıkıyor ve su birikiyor. Bunu hemen haber yapmaya çalışıyorlar. Farklı bir algı ortaya koyuyorlar. Bizim dinimiz gece gibi olun birbirinizin eksikliklerini kapatın diyor. Burada su birikiyor diye bunu övünç yaparak, farklı bir şekilde insanlara aktarılmasını kınıyorum. Bir tane köpek kulübesi yapıp sokağa koyamayanlar milyarlarca para harcanıp Biga’ya son sistem olarak kazandırılan hastane için teşekkür edeceklerine ufak tefek meselelerle prim yapmaya çalışıyorlar. Bu durumu esefle kınıyorum” diye konuştu. 


"Kültürel faaliyetler hız kesmeden devam ediyor"


Biga Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarına değinen Başkan Erdoğan, “Kültürel faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde sanat etkinliklerimiz ve kültür gezilerimiz devam ederken yaklaşık 5 bin 300 kursiyer eğitim alıyor. 60 yakın eğitmenimiz görevinin başında ve bizim hedefimiz daha farklı kurslar ile halkımıza değişik aktiviteler sağlamak” dedi.


“Araç ve ekibimizi güçlendirmeye devam ediyoruz”


Sıcak asfalt ve parke taş döşeme çalışmalarına değinen Başkan Erdoğan, “Sekiz ayda bu yana 14.376 ton sıcak asfalt, 36.535 metrekare parke taş döşemesi yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle çöp konteynırlarımız geldi, yakın zamanda mahallelerimize dağıtacağız. Belediyemize kanal açma ve sıcak sulu yıkama aracı, 3 kepçe, bir kamyonet kazandırdık. Bakanlığımızdan süpürgeli araç sözü aldık. 2 kamyonetimizin damperleri takıldı. Onlarda hizmete başlayacak daha hızlı daha kaliteli hizmet için araç ve ekibimizi güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.


"Sorun yaşayan hemşehrilerimiz bize ulaşsın"


Bir vatandaşın şehir içi toplu taşıma araçlarının 65 yaş üstü kullanımda bir minibüs ile sürekli sıkıntı yaşadıklarını ifade etmesi üzerine Başkan Erdoğan, şoförün işine son verildiğini söyledi. Başkan Erdoğan, “Belediye ile ilgili her konuda her daim hizmetinizdeyiz. WhatsApp hattımızla bize her daim ulaşabilirsiniz. Minibüsler ile ilgili bir problem yaşayan vatandaşlarımız olmuş. Belli bir numarada meşhur olmuş hep vatandaş ile sorun yaşıyor. Geçmiş olsun artık öyle bir şey olmayacak o kişi artık çalışmayacak. Biz gerekli uyarılarımızı yapıyoruz ama herkes bir olmuyor. Böyle sorun yaşayan hemşerilerim mutlaka durumu bize bildirsinler” dedi.


Başkan Elbi; “Ne kadar doğru olduğu ortaya çıkacaktır”


Şehir Parkı’nın işletme ihalesine çıkmasıyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulunan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Karabiga Belediyesi olarak Başkanımıza destek için buradayız. 2004 yılından sonra AK Belediyecilik bize nasip oldu. Yaklaşık 9 ay içinde hesaplıyoruz 3.2 milyon hibe almışız. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biga, Karabiga ve Gümüşçay belediyesi koordineli olarak çalışmalarına devam ediyor. Şehir Parkı’nın özelleştirileceğini duyduk. Bizim Karabiga’da 3.200 nüfuslu belediyeye ait bir sosyal tesis 18 ayda 210 bin lira zarar etti ve ben bunu 55 bin nüfuslu Biga’ya baktığımda düşünemiyorum. Özelleştirme yapmamıza rağmen fiyat, bakım ve temizlik konusunda denetimi bırakmadık. Şehir Parkı için yapılanın da ne kadar doğru olduğu ortaya çıkacaktır” dedi. Başkan Erdoğan da konuyla ilgili, “Vatandaş olarak bir işletmeden beklentimize baktığımızda ekonomik, kaliteli, güzel ve temiz hizmet önemlidir. Şehir Parkı’na ciddi ilaveler yaptık ama burada belediye ciddi zarar ediyor. Şartnamemizi hazırladık. Burasını aynı Tepe restorant gibi sadece bir kısmını işletmeye vereceğiz. Geri kalan kısım halkımızın yeşillik içinde rahatça kullanacağı bir alan olacak. İşletmeye verilen kısımda ise Biga Kahveciler Odasının fiyat listesi geçerli olacak. Çevre düzenlemesi, yeşil alanın bakımı, kontrol ve denetim yine Biga Belediyesi’nde olacak” diye konuştu.


Vatandaşlar istek, öneri ve şikayetleri iletti


Konuşmasının ardından Şirintepe Mahallesi sakinlerini dikkatle dinleyen ve birim müdürleriyle birlikte istek ve önerileri not alan Başkan Erdoğan’a, yolların onarımı, imar, cami temizliği, hayvan barınağı, kanalizasyon, anons hoparlörü ve yürüyüş yolu gibi talep ve sorular yöneltildi. Son olarak Şirintepe Mahallesi Muhtarı Necati Arı da mahalledeki istek ve sorunları Başkan Erdoğan ve ekibine iletti.


 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BigaBülent Erdoğan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol