Başkan Gökhan, basın mensuplarıyla buluştu...

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Başkan Gökhan, basın mensuplarıyla buluştu...

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

11 Ocak 2018 Perşembe 17:04
Başkan Gökhan, basın mensuplarıyla buluştu...

Program, Çanakkale Belediyesi’nin geçtiğimiz yaz aylarında hizmete sunduğu ve kentliler ile kente gelen misafirlerin deniz keyfini doyasıya yaşamasının yanı sıra, keyifli vakit geçirebileceği alanların da yer aldığı Güzelyalı Halk Plajı’nda düzenlendi. Kahvaltı programına Başkan Gökhan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Özleyiş Çetin ve Ali Sürücü, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Programda konuşan Başkan Gökhan, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerine başlarken, ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemine değindi. Gazetecilerin özgürce düşüncelerini paylaşabilmelerinin demokrasinin gereği olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü, 1961’de verilen mücadelelerden gelen bir gün. Sendikalaşma hakkı noktasında, basına verilen hakların kutlandığı bir gün. Bu tür günlerin olmasında kutlamadan öte yıllık bir değerlendirme yapılması lazım. Acaba ülkemizde basının durumu nedir. Hangi yerlere gelmiştir. Dünyadaki çağdaş ülkelerdeki gibi özgürce işlerini yapabiliyorlar mı? Özgürce yazabiliyorlar mı? Özgürce durumlarını değerlendirebiliyorlar mı?  Korkmadan her gördüğü haberi yapabiliyorlar mı? Tehdit alıyorlar mı? Ben bu günü bunların değerlendirilmesi gereken bir gün olarak algılıyorum” dedi.

“Gazeteci olmak zor zanaat”

“Basın mensupları, başıma bir şey gelir mi endişesi ya da işime son verilir endişesi taşıyorlar mı? Bu konularda bir değerlendirme yapılması gerekiyor” diyen Başkan Gökhan; “İyi günlerde bunu yapmak kolay. Ama bir eylem ya da harp ortamında bir basın mensubu olmak gerçekten zor. Bunların çok güzel örnekleri var. Korkmadan olayları resmetmeye çalışan gazeteciler var. Bir muhabir ve haberci olmak çok önemli bir duygu. Ebetteki demokrasilerde bu bağlamda daha üst düzeyde kabul görüyor ama maalesef daha doğuda, demokrasi anlamında geri kalmış ülkelerde gazeteci olmak zor zanaat” şeklinde konuştu.

“Basın özgürlüğünü zedeleyecek işler yapılması hoş değil”

Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bir ülkenin kalkınmış olması için basın özgürlüğüne inanıyor olması gerekir. Biz demokrasi derken, aynı zamanda ‘haber alma özgürlüğünü’ kastediyoruz. Çünkü basın, vatandaşın haber alma özgürlüğünü sağlayan kurumdur. Basın olmasa halk, olaylardan, düşüncelerden, anlayışlardan nasıl haberdar olacak? Basın hem fotoğraflayarak, hem röportaj yaparak, hem de bilgi alarak bütün bunları halka aktarmak durumunda. Ancak aktarırken asla ve asla taraflı olmaması gerekir. Gazetelerin baskı altında olması ve ekonomik olarak zor durumda olması gazete çalışanlarına yansıyor. Paralarını alamıyorlar ya da geç alıyor ya da işten çıkartılıyor. Bu bağlamda da basının güçlenmesi önemli. Basının güçlendirilmesi gerekir ki kimseye muhtaç kalmasın, muhtaç olmadan görevini yapsın ki doğru haber yaparak yolunu özgürce çizebilsin. Basının haber alma özgürlüğünün, hiçbir baskı altında kalmadan olayları haberleştirebilme özgürlüğünün sağlanmasında sayılamayacak kadar yarar vardır. Tersi durumlarda yanlı ve yandaş bilgilendirmelerin toplumda nelere mal olduğunu gayet iyi biliyoruz.” Başkan Gökhan, Ton TV Genel Müdürü Ogün İnal'a saat hediye etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
GazeteciGökhanülgür
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol