Başkan Gökhan, “Dünya zalimlerden daha büyüktür”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Engelliler Haftası kapsamında Çanakkale Belediyesinde görevli engelli personel ve kentteki engelli derneklerinin üyeleriyle kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Başkan Gökhan, “Dünya zalimlerden daha büyüktür”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Engelliler Haftası kapsamında Çanakkale Belediyesinde görevli engelli personel ve kentteki engelli derneklerinin üyeleriyle kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 15:35
Başkan Gökhan, “Dünya zalimlerden daha büyüktür”

Etkinliğe Başkan Gökhan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ve engelli belediye personeli katıldı. Kahvaltı etkinliğindeki konuşmasına Engelliler Haftasını kutlayarak başlayan Başkan Gökhan, Çanakkale’deki engelli kentlilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalardan söz etti. Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediyesinde 29 engelli arkadaşımız görev yapıyor. Onun dışında diğer merkezlere de destek oluyoruz. Engelliler ile ilgili ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Engellilerin kentte rahat ulaşım sağlayabilmesi için üst yapı çalışmalarımızı da onlara uygun olarak yapıyoruz. Yeni yaptığımız alanlarda da özellikle buna dikkat ediyoruz. Belediyemizde çeşitli engelli gruplarımız var. Down sendromlu, işitme engelli, bedensel engelli, zihinsel engelli arkadaşlarımız da belediyede bizimle birlikte çalışıyor ve halka hizmet ediyorlar. İlk fırsatta bir Down Kafe yapmayı da planlıyoruz. Bence en büyük eksiklerimizden biri bu ama bunu yapmayı da başaracağız. Yine ihtiyaç ve talepler doğrultusunda gerekli destekleri sunmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Gökhan, konuşmasında Ramazan ayını da kutlarken, “Yarın Ramazan ayı başlıyor. Yarından itibaren oruç tutmaya başlayacağız. Öncelikle Ramazan ayının mübarek olmasını diliyorum. Sağlıklı bir şekilde Ramazan’a erişmek nasip olsun. Bu Ramazan’da da mahalle iftarlarımız devam edecek. Orada da herkesi görmek istiyorum. Engelli kardeşlerimizin de iftarlarımızı yaşamalarını istiyorum. Çünkü artık iftarlarımız aynı zamanda geleneğimizdir. Bu nedenle çocuklarımızın da gençlerimizin de engelli kardeşlerimizin de bunu yaşamalarını istiyorum” dedi.

“Filistin ile ilgili ciddi bir tavır almamız gerekir”

Konuşmasında Filistin’deki olaylara da değinen Başkan Gökhan, “Biz bu kentte barış ve huzur içerisinde yaşamaya devam ederken, İslam aleminin kötü bir süreçten geçtiğini de kabul etmemiz gerekir. Suriye ve Irak konularının dışında, dün daha vahim bir olay ile karşılaştık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri İsrail’deki Büyük Elçiliğini Kudüs’e taşımaya karar vermişti ve dün onu gerçekleştirdi. Bunun üzerine Filistinliler bu olaya büyük bir tepki gösterdi. Türkiye de buna tepki gösterdi ve göstermeye devam edeceğiz. Şu ana kadar 58 Filistinli kardeşimizi şehit verdik. 2770 kişi de yaralı durumda. Bu bir katliamdır. Filistin bizim bir yerde namusumuzdur. Filistin ile ilgili mutlaka ve mutlaka ciddi bir tavır almamız gerekir. Hani 3 fidanımızı, Denizlerimizi asmıştık ya, onlar Filistin’in bağımsızlık mücadelesine destek vermeye gitmiş ve Filistinliler ile birlikte savaşmışlardı. Onları unutuyoruz. Burada kendi dertlerimiz ile uğraşıyoruz. Hâlbuki o topraklar, Filistin toprakları korunması için dedelerimizden bize mirastır. Onların mücadelesine destek olmamız, destek olurken de kimseden korkmamamız lazım. Bu acı günde, bu kara günde oradaki kardeşlerimize bu acı günü yaşatanlara, onları katledenlere karşı ciddi tavır almamız lazım.

“Zalimler asla başarılı olamayacaktır”

Bu dünyanın patronu ne ABD ne de İsrail. Silah gücün, para gücün, her gücün olabilir ama insan gücünü hiçbir güç deviremez. Örnek gösterebilir misin derseniz gösteririm; Mustafa Kemal Atatürk ve dedelerimiz. Cepte para yok, silah yok, her türlü fakirlik var, borç gırtlağa kadar. O durumda bu Türk Milleti her şeyi, ölümü de göze alarak, bu toprakları kurtardılar. Özgür ve bağımsız bir ülke olma yolunu bize göstermişlerdir. Bu hareket birçok mazlum ülkeye de rehberlik etmiştir. Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet, Padişahlık rejimine son verdikten sonra birçok Asya ve Afrika ülkesi bağımsızlık hareketine girişmiştir. Buradan cesaret almıştır. Onun için bizim de yine aynı cesaretle hareket etmemiz gerekir. Dünya 5’ten büyüktür sözü var. Bence dünya zalimlerden daha büyüktür. Zalimler asla ve asla başarılı olamayacaktır. Filistinlilerin bugün başına gelenler, yarın bizim de başımıza gelebilir. Bu nedenle hep beraber Filistin’de yapılanlara karşı sesimizi yükseltmeliyiz.” diye konuştu.

“Engelli kentlilerimiz her yerde”

Başkan Gökhan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bu ülkede engellilerimizin engellerini en az hissedeceği şekilde yaşamasını, özelliklede Çanakkale’de yaşamasını diliyorum. Bu bağlamda her türlü talebinizi yerine getirmeye hazırım. Bu kentte birlikte yaşamayı istiyoruz. Yıllar önce şöyle demiştim; hiçbir engelli evde kalmayacak, bütün engeliler sokağa çıkacak demiştim. Şimdi engellilerimizi çok çeşitli yerde görebiliyorum. Çanakkale Belediyesinde bile çalışıyorlar. Bu kentte affetmeyeceğim bir şey var. Hiç kimse engellileri küçük göremez. Onunla birlikte olmaktan yüksünmeyecek. İnsanlar ne şekilde olursa olsun, hangi cinsiyetten olursa olsun, bir birinin kardeşidir. Kardeşler de birbirine destek olmak zorundadır. Kitapta da böyle yazar.” Kahvaltı etkinliği, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin yanı sıra keyifli bir sohbet ortamında devam etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol