Başkan Gökhan işadamlarıyla buluştu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Gökhan işadamlarıyla buluştu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri ile bir araya geldi.

18 Ocak 2019 Cuma 17:44
Başkan Gökhan işadamlarıyla buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Belediye Meclis Üyesi aday adayı İrfan Mutluay, Özel Kalem Müdürü Sevil Albay, Proje Sorumlusu Hale Evrim Akman’ın teşrif ettiği toplantıda, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Badem, Cahit Akgül ve sektörden Borsa üyeleri yer aldı. Toplantıda, sektör temsilcileri öncelikle firmaları, çalışmaları ve markaları hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Toplantıda konuşan Borsa Başkanı Kaya Üzen; “Çanakkale Belediyesi olarak bizler Belediyemizi her zaman işyerimiz olarak gördük. Ne zaman Başkanımızın ve ekibinin kapısını çalsak, her konuda olumlu geri dönüş aldık. Zaman zaman Başkanımız yapacağımız etkinliklerle de ilgili bizim için şartlarını da zorladı. Prensiplerinden fedakârlık etmek zorunda kaldı. Bu bakımdan tüm üyelerim adına ben bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Sinerji halinde çalıştığımızda daha iyi sonuçlar alıyoruz

“Hepimiz ortak hedefler için uğraşıyoruz. Bu dönemde tüm kurumlar ortak hedefler için sinerjiler yarattığında ilimiz adına, ilimiz ekonomisi adına daha iyi sonuçlar alınacaktır. Bugüne kadar desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diyen Üzen; “Çıkış yolumuzu markalaşmada buluyoruz. Çanakkale Ticaret Borsası olarak yıllardır markalaşma konusunda ciddi çalışmalarımız var. Çanakkale’de ürün çeşitliliğimizin fazla olması, markalaşmış ve markalaşma niteliğine sahip çok fazla ürünümüzün olması bizleri şanslı kılıyor. Borsamız üyeleri olarak il genelinde ürettiğimiz ürünlerin, tanıtımı ile ilgili, pazarlanması ile ilgili, satışı ile ilgili bir takım lokasyonlara ihtiyacımız var. Bu konuda Belediyemizin desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kent ekonomisine katma değer yaratacak projelerimiz var

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Belediyelerin bulunduğu illerin ekonomisine yön vermesi, katkı vermesi gereken işler var. Bizim de Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’nin önemli bir sorunu kırsaldan kente göç. Köylerde barınamaması ve üretimin yetersizliği, verimsizliği gibi yada üretenin malını pazarlaması noktasında sıkıntılar var. Dolayısıyla bu kent ekonomisini de etkiliyor. Çünkü Çanakkale ekonomisinin turizm, üniversite olmasının yanında, en önemli sektörü tarım sektörüdür. Yerelden kırsala dönük, yerel kalkınma sürecini planlamayı düşünüyoruz. Sizler de biliyorsunuz, Avrupa’da tarımın gelişmesini sağlayan en önemli etken kooperatifleşmedir. Bizlerde bu konuyla ilgili Çanakkale Belediyesi olarak üretime ve tüketime destek olmak için Halk Bakkal projesini oluşturduk. Amacımız, tarım ile kent ilişkisini kurmak” diye konuştu. Çanakkale’nin milli hâsılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık sektörünün ele alındığı toplantıda Borsa Meslek Komitesi Temsilcileri sektörlerinde yaşadıkları problemler ve yapılması gereken çözümler ile ilgili görüşlerini ifade ettiler. Toplantıda ayrıca yerel çeşitlerin korunması ile ilgili olarak Çanakkale Belediyesi’nin ödül aldığı tohum sandığı projesi, üretimin planlanması, kırsal kentin refahının sağlanması, kooperatifleşme modelleri, gıda güvenliği, aile işletmelerinin güçlü hale getirilmesi, coğrafi işaretli ürünler, sözleşmeli modeller ve yenilenebilir enerji ve hal yasası konuları üzerinde istişarelerde bulunuldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol