Başkan Gökhan muhtarlarla buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, köy ve mahalle muhtarlarıyla Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisi’nde kahvaltı programında bir araya geldi.

Başkan Gökhan muhtarlarla buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, köy ve mahalle muhtarlarıyla Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisi’nde kahvaltı programında bir araya geldi.

26 Ekim 2018 Cuma 17:05
Başkan Gökhan muhtarlarla buluştu

Burada bir konuşma yapan Başkan Gökhan, 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Gününü de hatırlatarak, “Bu buluşmayı geçen hafta 19 Ekim Muhtarlar gününde yapacaktık ama o gün sizin yoğun programlarınız vardı. Onun için o gün sadece çelenk sunma töreninde bir arada olabildik. Bugün de hem sabah kahvaltıda beraber olalım dedik, hem de yeni muhtarlık binamızın teslimini ve açılışını yapalım dedik. Çanakkale küçük bir il olduğu için hem köy muhtarlarımız, hem de mahalle muhtarlarımız ile iç içeyiz. Sorunlarımızı birlikte paylaşmaya çalışıyoruz. O bakımdan daha önce de hep konuşulmuştu; bir muhtarlık binamız olsun, daha rahat ve geniş bir alanımız olsun diye. Biz de bunun için bir alan oluşturmak için söz vermiştik. Onu yapmak da nasip oldu. Köprübaşında, köy minibüslerinin, pazarın olduğu, sadece muhtarların değil, köylülerin de geldiği, muhtarları arayıp bulabileceği, Pazar alanına yakın bir yerde bir alan yarattık. İnşallah sizler de orayı güle güle kullanırsınız diye düşünüyorum” dedi.

Çiftçimizi daha çok desteklemeliyiz

Başkan Gökhan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bence kırsaldaki köylerin, özelikle de Çanakkale’de çok iyi bir imar planına ihtiyacı var. Köylerimizin daha iyi yaşanabilir yerler olması için iyi bir imar planına ihtiyacı var. Orada gençlerimizi tutabilmek için iyi bir imar planına ihtiyacımız var. Batıda bu böyledir. Maalesef bizde de tam tersine köyden kente doğru bir kaçış var. Köylerde gençlerimizi tutamıyoruz. Ama köy demek, tarım demektir. Tarım da ülkenin önemli bir milli gelir kaynağı. Sanayi, hizmet sektörü gibi tarım da önemli bir milli gelir kaynağı. Tüm ileri ve çağdaş ülkelerde tarıma ciddi destekler veriliyor. Tarımın süspansiyonları çok üst düzeyde ve altyapılar gelişmiş noktada. Bunu yurt dışına gidip gelen muhtarlarımız da orada görüyorlar. İlk yapılması gereken işlerden bir tanesi de kırsallardaki yerleşimlerimizi daha iyi yaşanabilir hale getirmek, çiftçimizi daha çok desteklemek. Köy yaşamının ötesinde tarımın yapılması için ve daha fazla üretim, daha fazla verim almak için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı.” Başkan Gökhan ve muhtarlar, Muhtarlar Evi’nin açılış törenine giderken Cuma Pazarı’ndan geçerek buradaki esnaflarla da kısa süreli sohbet etme imkanı buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ülgür Gökhan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol