Başkan Gökhan Muhtarlarla buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Muhtarlar Günü nedeni ile Lodos’ta düzenlediği kahvaltıda Mahalle ve Köy Muhtarları ile bir araya geldi.

Başkan Gökhan Muhtarlarla buluştu

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Muhtarlar Günü nedeni ile Lodos’ta düzenlediği kahvaltıda Mahalle ve Köy Muhtarları ile bir araya geldi.

23 Ekim 2017 Pazartesi 16:05
Başkan Gökhan Muhtarlarla buluştu

Düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş Çetin ve Ali Sürücü, birim müdürleri, Mahalle ve Köy Muhtarları katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Gökhan; “Son yasal değişikliklerle belediyemizde de bir muhtarlık birimi oluşturduk. Sizlerin merkez ilçedeki muhtarlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Önümüzde bir süreç var. Çanakkale’nin de bir bütün şehir olma durumu söz konusu. Buy durumda köy muhtarlıklarımız mahalle muhtarlığı olma durumuna dönüşecekler. Ben bu anlayışa karşı bir duruşum var. Ben tam tersine yerel yönetimlerin bugünkü konumunu muhafaza etmelerini, bütçelerini oluşturmalarını ve bütçelerini de kendi organları tarafından köyde harcamaları taraftarıyım. Yine bu bağlamda daha önce kapanmış olan belde belediyelerinin de kapanmasına karşıyım. Keşke diğer civar köylerde o belediye hizmetlerinden yararlanması sağlanabilseydi. Mesela Kumkale Belediyesini kapatmak yerine, diğer köylerinde bu belediye sınırları içerisine alınması sağlansaydı” dedi.

“Köy muhtarlıkları çok önemlidir”

“Yerel yönetimlerin merkezileşmesi demek, hizmetlerin daha yavaş ve bürokratik süreçlerden geçmesi anlamına geliyor. Bu bağlamda köy muhtarlıkları çok önemlidir” diyen Başkan Gökhan; “Bu yasada ne yazık ki köy muhtarlıklarımız mahalle muhtarlıklarına dönüşecek. Buna hazırlıklı olmak zorundayız. Biz, yine sanki bütün şehirmiş gibi muhtarlık birimimizi kurduk. Hizmetleri köylerimize götürmeye çalışıyoruz. Bundan böyle daha fazla hizmet götürmek için birimimiz daire başkanlığı seviyesine çıkacaktır. Muhtarlarımızın Çanakkale’de bir bina talebi vardı. Bununla ilgili girişimlerimizi tamamladık. Köprübaşında güzel bir binamız olacak. 50 kişilik bir toplantı salonu ve ofisi olan muhtarlara uygun bir bina projesini hazırladık. Bununla ilgili kurul projeyi onayladı. Bizde 2018 bütçesini hazırladık ve bütçeyle birlikte proje hayata geçecek. Projeyle Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ilgileniyor. 2018’in başında hemen ihaleye çıkacak. Prefabrik bir bina olacağı için çabucak tamamlarız. Diğer hizmetleri de yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Hep birlikte karşı çıkmamız lazım”

Son olarak Çanakkale’de yapılmak istenen siyanürlü altın çalışmalarına karşı mücadelenin önemini vurgulayan Başkan Gökhan; “Çanakkale’nin yüzde 56’sı ormandır. Özellikle Kazdağları, Yenice, Ayvacık gibi orman açısından önemli yerlerdir. O bölgeler aynı zamanda oksijen deposudur. Yani sağlık turizmi için çok önemli yerlerdir. Bu bağlamda bizim Çanakkale’nin o alanlardaki avantajlarını da kullanmamız lazım. Ancak biz burada altın çıkartmaya ve doğayı tahrip etmeye çalışıyoruz. Siyanürlemeye, sularımızı kirletmeye çalışıyoruz. Hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Doğamızda olan her şey bizi de etkiliyor. Bunun arkasında altın işleme konusunda girişimler var. Bunlara karşı çok önemli bir mücadele yapmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan bu konuda bilinçli olmamız, köylerimizi korumamız lazım. Köy nüfuslarımızın azalmaması lazım. bunun için ne gerekiyorsa yapmamız ve projeler üretmemiz lazım. Bunu üretirken de bizlerin görevi sizlere destek olmak. Bu bağlamda projeleriniz olursa elimizden gelen destek ve çabayı yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak’ın konuğu olarak kahvaltıya katılan Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Teşkilattan Sorumlu Başkanı Kamber İşçi, Başkan Gökhan’a roman derneklerine verdiği destekler nedeni ile plaket takdiminde bulundu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol