Başkan Oruçoğlu; “Evi olmayan herkesi ev sahibi yapacağız”

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Geçtiğimiz günlerde Geyikli halkı için ev müjdesi veren Başkan Oruçoğlu, projenin detaylarını açıkladı. Başkan Oruçoğlu; “İlk etapta 50 toplamda ise 150 ila 200 arası konut üreteceğiz” dedi.

Başkan Oruçoğlu; “Evi olmayan herkesi ev sahibi yapacağız”

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Geçtiğimiz günlerde Geyikli halkı için ev müjdesi veren Başkan Oruçoğlu, projenin detaylarını açıkladı. Başkan Oruçoğlu; “İlk etapta 50 toplamda ise 150 ila 200 arası konut üreteceğiz” dedi.

12 Mayıs 2020 Salı 12:32
Başkan Oruçoğlu; “Evi olmayan herkesi ev sahibi yapacağız”

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Çanakkale’nin yeni nesil kanalı Çanakkale Web Tv'de Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Oruçoğlu, Geyikli beldesinde koronavirüs salgınına karşı alınan tedbir ve önlemleri aktardı. Başkan Oruçoğlu; “Valiliğimizin, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar bünyesinde, Kaymakamlığımızın aldığı kararlar bünyesinde iki aydan beri iş yerlerimizi, ortak kullanım alanlarını, sokaklarımızı sürekli dezenfekte ettik. Hala daha dezenfekte işlemlerine devam ediyoruz. Tabii bunun yanı sıra sosyal faaliyetlerimize de çok önem veriyoruz” dedi.

“Geyikli'de de vakaya rastlanmadı”

 “Geyikli Belediyesi olarak 700 paket erzak kolisi yaptırdık ve dağıttık” diyen Başkan Oruçoğlu; “Tabii ki Vefa Grupları, Kaymakamlık bünyesinde çok güzel çalışmalar yapıyor ama biz de Geyikli Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyalım dedik. 156 vatandaşımıza nakdi, ilaç ve alışveriş yardımında bulunduk. Şu an şükürler olsun Geyikli'de de bir tane vakaya rastlanmadı. Yani bizde bu konuda çok dikkatli davrandık ve bundan sonra da kontrolü elden bırakmamamız lazım. İnşallah bu süreci hep beraber atlatacağız” şeklinde konuştu.

“Benim Geyikli'ye borcum var”

Seçimlerde Başkan seçilmesinin ardından kendisini Geyikli halkına borçlu hissettiğini ifade eden Başkan Oruçoğlu; “Geyikli’ye borcum var. Geyikli'ye bir an önce bu hizmetleri yapma anlamında hemen faaliyete koyuldum. Tabii ki burada ben ilk önce bize destek olan Sayın milletvekillerimiz grup başkanvekilimiz Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Çünkü kendilerinin destekleri çok önemli. Araçlarımızda sıkıntı vardı. En basiti bir kanala su aracına Geyikli Belediyesi yılda 50 bin lira para ödüyordu. Biz sıfır bir kanal açma aracı aldık. Vatandaşımıza hizmet etmeye başladık. Sıfır kilometre kepçeler aldık. Ondan sonra yine sıfır kilometre arazöz kamyon aldık. Bu hizmetleri ben söz verdiğim için hiçbir gün durmadan sürekli Ankara'yı vekillerimizi hep onlardan istekte bulunarak, çünkü bütün Türkiye genelinde belediyelerin gelirleri imkanları belirli yani belediyenin gelirleriyle çok fazla bir şeyler yapmanız mümkün olmayabiliyor. Bu desteklerle oluyor” dedi.

“Bahçelievler Belediyesi ile kardeş belediye olduk”

Bahçelievler Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını kaydeden Başkan Mevlüt Oruçoğlu; “Göreve başladıktan sonra kardeş belediye edindik. Bahçelievler Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Hakan Bahadır başkanımla görüştük ve 3 tane onlardan araç aldık. Geçen gün Ümraniye Belediyesi İsmet Yıldırım Başkanım sağ olsun bize bu konuda destek oldu. Şu an meclisten geçirdiler ve iki araç da onlardan alıyoruz” diye konuştu.

“Geyikli’ye bir kampüs çalışması yapılıyor”

Geyikli’de eski askeriyenin olduğu alana kurulacak olan Üniversite Kampüsü hakkında detayları da paylaşan Başkan Oruçoğlu; “380 dönüm alan, bunun 280 dönümünü Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ile Sedat Murat hocamla, beş altı aydır istişare halindeydik.Geçen hafta sağ olsun kendisi aradı, başkanım sizde bizi bu konuda çok tetiklediniz dedi. Geyikli’ye şu an zootekni, hayvan bilimleri ve tarım anlamında bir kampüs çalışması yapılıyor. Geyikli’ye bir üniversite kampüsü yapılıyor orayı değerlendiriyoruz” dedi.

“Geyikli çok güzel bir ivme kazanacak”

“Aynı alanda Kızılay’ın daha önce, bizden önce bir talebi vardı” diyen Başkan Oruçoğlu; “Lojmanların olduğu yerde bir yaşlı bakımevi, huzurevi talebi vardı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir öğretmen kampı ve yine Jandarma atlı spor birliği kurulacak. Orası hareketli olduğu zaman Geyikli çok güzel bir ivme kazanacak. Buda benim hayallerimden biriydi gerçekleştirme yolunda baya adım attık.” şeklinde konuştu.

 “50 adet konut yapacağız”

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, geçtiğimiz günlerde ‘Evi olmayan herkesi ev sahibi yapacağız’ diyerek bir müjde paylaşmıştı ve detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağını ifade etmişti. Yapılacak olan konutlarla ilgili detayları paylaşan Başkan Oruçoğlu; “Belediyemizin çok eski lojmanların olduğu bir yeri var. 8 tane lojmanımız var. Kısmet olursa o lojmanları oradan kaldırıp Geyikli Belediyesi olarak öncelik Geyikli halkına tanınmak üzere 50 tane orada konut yapacağız. Bu konutları satacağız, belediyemize hem gelir elde edeceğiz ama müteahhit parası gibi değil. Mesela 2+1 daireler yapacağız, şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz. Ağustos ayı gibi inşaatına başlayacağız. Çok talep var Geyikli halkına da buradan söylüyorum, belediyeye gelsinler bize ön talep yapsınlar bu konuda. En uygun maliyetle herkesi ev sahibi yapacağız. Geyikli Belediyesi bunda da tabi bir kar elde edecek, mesela 2+1 daire 250 bin liraysa bizim maliyetimiz 160-170 bin lira. Biz 175 binden başlayan fiyatlarla vatandaşımızı lüks daire sahibi yapacağız. 50 daire ile kısmet olursa başlayacağız” dedi.

“150 ila 200 arası konut üreteceğiz”

“Çarşıda dükkanların olduğu yine belediyemizin bir binası var, yine orada ofisler iş yerleri var. Onların da yıkımını yapıp, içindeki bulunan esnaf arkadaşlarımızı mağdur etmeden onlara tekrar orada iş yapma hakkı tanıyarak 3 katlı bir yer yapacağız” diyen Başkan Oruçoğlu; “En üst katına kültür merkezi, ofisler belediyemize böyle bir konut edindirme projesi kapsamında bir proje başlattık. 150 ila 200 arası konut üreteceğiz. Belediyemize bu projeler ile 15-20 milyon lira para kazandıracağım, bu projeleri de evvel Allah kendi imkanlarımız ile yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Yeni bir imar alanı kesinlikle açmıyoruz”

Geyikli’de yeni bir imar alanının açılmadığını da ve açmayı da planlamadıklarını dile getiren Başkan Oruçoğlu; “Yeni bir imar alanı kesinlikle açmıyoruz. Geyikli'de 20 yıl önce yapılan plan neyse şu an aynısı aynı şekilde devam ediyor. Biz sahilde konutta %10 pansiyonda %35 otel yapılaşması da %45 imarımız var. Mevcut zaten sahipli arsalar var. Bunların sahipleri alır-satar veya gelip belediyemize müracaat edip inşaat yapabilir ama onun haricinde hiçbir imar problemi yok. Çünkü yeni bir alan açmıyoruz, açmayı da planlamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“%100 bile zam yaparım”

Hizmet İş Sendikası ile Geyikli Belediyesi arasında imzalanan sözleşmeye de değinen Başkan Oruçoğlu; “Turizm yatırımcı çekelim derken, çalışanlarımızı da evine ekmek götüren insanlarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Bizim Geyikli Belediyesi’nde şirket ve kadrolu işçi personellerimiz var. İkisi için de yakın zamanda Hizmet İş Sendikası ile anlaşma yaptık. 2300 TL Geyikli de çalışan bir işçimiz maaş alıyordu. Bu şartlarda 2300 TL ile bir personelimizin geçinmesi gerçekten zor, mümkün değil. Biz buna %50 net zam artışı yaparak, şu an Geyikli'de en düşük maaşlı çalışan personelimiz 4500-5000 lira sosyal hakları ile maaş alacak bu aydan itibaren. İnsanlar akşamları evine ne kadar mutlu giderse geldiği zaman işinde o kadar çok verimli olur. Biz de onun için işçilerimizi, çalışanlarımızı düşünmemiz lazım. İnşallah yeni projelerle para kazandıktan sonra %100 bile zam yaparım. O konuda işçiye vereceğim paradan hiç çekinmem” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol